Zdravstveni dom Medvode se srečuje s prostorsko stisko in njeno rešitev si je kot enega od ciljev zadal tudi novi direktor mag. Rajko Vajd, dr. med. spec. / Foto: Peter Košenina

Vrača se Rajko Vajd

Občinski svet Občine Medvode je izdal soglasje k imenovanju mag. Rajka Vajda, dr. med. spec., za direktorja Zdravstvenega doma Medvode za mandatno dobo štirih let.

Dr. Rajko Vajd: »Če nam bo uspelo realizirati vse tri zadane cilje, bomo eden prvih zdravstvenih domov, ki bodo ključno razbremenili zdravstveno osebje, ki pregoreva, povečali njihovo zadovoljstvo, posledično bodo zadovoljni tudi uporabniki, saj se bo izboljšala kvaliteta storitve.«

Medvode – Vajd je to funkcijo že opravljal, zadnji mandat pa je direktorica mag. Marjeta Tomšič Matić, dr. med. spec., ki se je prav tako prijavila na razpis. Prispeli sta dve pravočasni vlogi, Svet zavoda Zdravstveni dom Medvode pa je sprejel sklep, da se za direktorja imenuje dr. Vajd. Za soglasje so zaprosili občinski svet, ki ga je tudi podal.

»Na razpis za direktorja sem se prijavil po dveh mandatih, ko sem Zdravstveni dom Medvode že vodil. V vmesnem času sem za šest let prevzel vodenje ene največjih zdravstvenih ustanov na primarnem nivoju: Zdravstveni dom Ljubljana – enota Center. Nabral sem nove izkušnje in ob razpisu v Medvodah začutil, da bi s pridobljenim znanjem, izkušnjami in poznavanjem zavoda še lahko prispeval k razvoju primarne zdravstvene dejavnosti v občini,« je dr. Rajko Vajd občinskim svetnikom pojasnil svojo odločitev. V programu poudarja tri točke: »Zdravstveni dom Medvode je treba prenoviti in eden od glavnih ciljev je, da se spremenjenemu načinu primarnega osnovnega zdravstva da nova oblika z zaposlenimi, ki so trenutno v zavodu, ki delajo dobro, kar se je izkazalo tudi v epidemiji. Zdravstveni dom Medvode je bil dobro voden, zaposleni niso odhajali, delovno okolje je bilo takšno, da so se radi zaposlovali. Tudi prostorska stiska z odlično pridobljenimi programi nakazuje na to, da zdravstveni dom potrebuje obnovo, prizidek. Ob ustrezni ureditvi delovnih pogojev bi se nadaljevala, izboljšala dobra klima, predvsem pa bi od tega nekaj pridobili uporabniki. Problem dvojne obravnave bi združili v enoten tim. Čas je, da se ta oblika dela vzpostavi tudi v Medvodah. Lahko bi bili eden prvih zdravstvenih domov, ki bi po letu 2010, ko so se uvedle referenčne ambulante, ambulante družinske medicine zasnovali po tem konceptu. Drugi cilj je ustvarjanje dobrih delovnih pogojev. Upam, da bodo tudi pod mojim vodenjem takšni, da ne bo prišlo do fluktuacije osebja, kar je na splošno velik problem, ki ga Medvode nimajo – tudi na račun vodenja direktorice. Naslednji cilj pa je informatizacija, dostopnost zdravstva za uporabnike. To je problem celotne Slovenije, ne samo Medvod.«

Poudaril je še, da je treba rešiti vse tri točke, ki si jih je zadal kot najpomembnejše. »Če nam bo to uspelo, bomo eden prvih zdravstvenih domov, ki bodo ključno razbremenili zdravstveno osebje, ki pregoreva, povečali njihovo zadovoljstvo, posledično bodo zadovoljni tudi uporabniki, saj se bo izboljšala kvaliteta storitve,« je zaključil dr. Vajd.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

pretežno oblačno
vlažnost: 83 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

9/24

sobota

12/26

nedelja

12/27

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

OBVESTILA / Kranj, 15. junij 2024

Na rob Mežakle jeseni

PRIREDITVE / Tržič, 15. junij 2024

Merčunov dan

PRIREDITVE / Gozd nad Kamnikom, 15. junij 2024

Pohod bosonogih na Vovar

GLASBA / Bohinjska Bela, Radovljica, 15. junij 2024

Koncert MPZ Triglav Lesce Bled

GLEDALIŠČE / Predoslje, 15. junij 2024

Martin Krpan

RAZSTAVE / Duplje, 15. junij 2024

Razstava Nikolaja Mašukova

GLASBA / Bohinjska Bela, Radovljica, 16. junij 2024

Koncert MPZ Triglav Lesce Bled

GLEDALIŠČE / Predoslje, 16. junij 2024

Martin Krpan

 

 
 

 

 
 
 

Janša pozval Goloba k odstopu / 22:39, 12. junij

Kako Janša rad poudarja svoje preteklo delovanje in z njim obtožuje druge.

Požar na strehi osnovne šole / 09:26, 10. junij

Sedaj naj se izprsi "država". Njegova ideja je, da naj bi vsi na strehe dali panele, da bomo "samooskrbni". Solar se veseli.

Znani prvi neuradni delni izidi referendumov / 23:17, 9. junij

Trije dnevi predčasnih volitev proti enodnevnim rednim volitvam nikakor ni primerljivo in pošteno. Ni zastonj ugotovitev, da levičarji niso nikoli zmagali pošteno.

Subvencije za e-kolesa že na voljo / 20:25, 8. junij

Namesto za poplavljence, se denar razmetava za nepotrebna draga električna kolesa.

Prodaja Panvite ali kako levi in desni mešetarji razprodajajo Slovenijo / 11:57, 3. junij

Glede prodaje Mercatorja pa tole. Vlada JJ je prodala del Mercatorja domačinoma Šrotu in Bavčarju. Bratuškova pa vse skupaj Hrvatom. Ne poz...

V dvorcu Visoko na voljo električna kolesa / 10:29, 3. junij

Zavod Poljanska dolina ima preveč denarja, da ga zapravlja za draga električna kolesa. Običajna kolesa bi zadostovala, pa še za rekreacijo je poskrbljeno.

Pripravljeni na legalizacijo ali preprosto ne vemo dovolj? / 06:59, 3. junij

Marihuana je prva stopnica na poti v pogubo. Ali to hočemo?