Zdravstveni dom Medvode se srečuje s prostorsko stisko in njeno rešitev si je kot enega od ciljev zadal tudi novi direktor mag. Rajko Vajd, dr. med. spec. / Foto: Peter Košenina

Vrača se Rajko Vajd

Občinski svet Občine Medvode je izdal soglasje k imenovanju mag. Rajka Vajda, dr. med. spec., za direktorja Zdravstvenega doma Medvode za mandatno dobo štirih let.

Dr. Rajko Vajd: »Če nam bo uspelo realizirati vse tri zadane cilje, bomo eden prvih zdravstvenih domov, ki bodo ključno razbremenili zdravstveno osebje, ki pregoreva, povečali njihovo zadovoljstvo, posledično bodo zadovoljni tudi uporabniki, saj se bo izboljšala kvaliteta storitve.«

Medvode – Vajd je to funkcijo že opravljal, zadnji mandat pa je direktorica mag. Marjeta Tomšič Matić, dr. med. spec., ki se je prav tako prijavila na razpis. Prispeli sta dve pravočasni vlogi, Svet zavoda Zdravstveni dom Medvode pa je sprejel sklep, da se za direktorja imenuje dr. Vajd. Za soglasje so zaprosili občinski svet, ki ga je tudi podal.

»Na razpis za direktorja sem se prijavil po dveh mandatih, ko sem Zdravstveni dom Medvode že vodil. V vmesnem času sem za šest let prevzel vodenje ene največjih zdravstvenih ustanov na primarnem nivoju: Zdravstveni dom Ljubljana – enota Center. Nabral sem nove izkušnje in ob razpisu v Medvodah začutil, da bi s pridobljenim znanjem, izkušnjami in poznavanjem zavoda še lahko prispeval k razvoju primarne zdravstvene dejavnosti v občini,« je dr. Rajko Vajd občinskim svetnikom pojasnil svojo odločitev. V programu poudarja tri točke: »Zdravstveni dom Medvode je treba prenoviti in eden od glavnih ciljev je, da se spremenjenemu načinu primarnega osnovnega zdravstva da nova oblika z zaposlenimi, ki so trenutno v zavodu, ki delajo dobro, kar se je izkazalo tudi v epidemiji. Zdravstveni dom Medvode je bil dobro voden, zaposleni niso odhajali, delovno okolje je bilo takšno, da so se radi zaposlovali. Tudi prostorska stiska z odlično pridobljenimi programi nakazuje na to, da zdravstveni dom potrebuje obnovo, prizidek. Ob ustrezni ureditvi delovnih pogojev bi se nadaljevala, izboljšala dobra klima, predvsem pa bi od tega nekaj pridobili uporabniki. Problem dvojne obravnave bi združili v enoten tim. Čas je, da se ta oblika dela vzpostavi tudi v Medvodah. Lahko bi bili eden prvih zdravstvenih domov, ki bi po letu 2010, ko so se uvedle referenčne ambulante, ambulante družinske medicine zasnovali po tem konceptu. Drugi cilj je ustvarjanje dobrih delovnih pogojev. Upam, da bodo tudi pod mojim vodenjem takšni, da ne bo prišlo do fluktuacije osebja, kar je na splošno velik problem, ki ga Medvode nimajo – tudi na račun vodenja direktorice. Naslednji cilj pa je informatizacija, dostopnost zdravstva za uporabnike. To je problem celotne Slovenije, ne samo Medvod.«

Poudaril je še, da je treba rešiti vse tri točke, ki si jih je zadal kot najpomembnejše. »Če nam bo to uspelo, bomo eden prvih zdravstvenih domov, ki bodo ključno razbremenili zdravstveno osebje, ki pregoreva, povečali njihovo zadovoljstvo, posledično bodo zadovoljni tudi uporabniki, saj se bo izboljšala kvaliteta storitve,« je zaključil dr. Vajd.

Oddajte svoj komentar

Kranj 5°

oblačno
vlažnost: 92 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

1/6

torek

-2/7

sreda

0/4

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

RAZSTAVE / Jesenice, 6. december 2022

Mere in merilni pripomočki

PREDAVANJA / Naklo, 6. december 2022

V gorah in ledenikih Francije

IZLETI / Kranj, 6. december 2022

Na kopanje in ogled lučk

ŠPORT / Naklo, Šenčur, 6. december 2022

Vadba za zdravo hrbtenico

DELAVNICE / Naklo, Preddvor, 7. december 2022

Novoletne voščilnice

DELAVNICE / Šenčur, 7. december 2022

Orientalski plesi

OBVESTILA / Preddvor, 7. december 2022

Telovadba za najlepša leta

OBVESTILA / Kranj, 7. december 2022

Meritve tlaka, holesterola in sladkorja

 

 
 

 

 
 
 

Nova kombi in čoln za gasilce / 14:42, 6. december

Pozitivno je, da vsi župani prepoznavajo delo gasilcev in jim nudijo podporo. Gasilcem pa čestitke za dobro odločitev in nakup. Naj imajo či...

Bolnišnico bo začasno vodila Petra Rupar / 18:07, 5. december

Zdravnikom bi morali prepovedati vodenje bolnišnic. Vodenje bolnišnice je poslovno delovno mesto. Zdravniki so študirali medicino ne ekonomijo.

Poznate vse obrti, ki so nekdaj obstajale v Tržiču? / 09:49, 5. december

Katera je pa najstarejša obrt?

Pusti me! / 09:44, 5. december

Probajte tole:

enkrat sem mojo vprašal, če bo lekadol.
Rekla : ne, saj me ne boli glava.
To je to.

Do 16. ure glasovalo več kot 27 odstotkov volivcev / 20:30, 4. december

Test

Do 16. ure glasovalo več kot 27 odstotkov volivcev / 20:30, 4. december

Prav veliko nebi komentiral, mislim pa da je zmagal pravi? Sicer koristi jaz nimam nobene, ker neživim vec v kranju,bolje receno niti v sloveniji ne.

V Kranju v nedeljo tudi referenduma / 11:33, 3. december

To bi lahko bil hrvatski jezik. Wojci... al` karkoli si že... Ko ne boš nič zastopil, bo hudo. Razen, če obvladaš sljadoljedarski jezik!