Skoraj vsak dan gre v športni studio. / Foto: osebni arhiv

Pot vrnitve po nesreči (4)

Od nesreče, ki se je med turnim smučanjem na pobočju Ratitovca zgodila Katji Rakušček, je preteklo že več kot sedem mesecev. Čaka jo še dolga rehabilitacija. Je zavzeta in vztrajna.

»Skoraj vsak dan grem v športni studio, kjer lahko izvajam vaje in skrbim za organizacijo ter administracijo podjetja. Tako se počutim bolj koristno in bolj samozavestno. Pripravljam treninge za svoje vadeče, tekače in jih redno vsaj od doma spremljam na treningih in tekmah. Veliko mi je pomenilo, ko me je prijateljica v začetku maja, ko sem bila še na invalidskem vozičku, peljala na tekmo v Vipavo, kjer sem lahko v živo spremljala in navijala za tekače,« pravi.

Zaveda se, da ne more ničesar prehiteti, predvsem pa ne zdravljenja krna amputirane noge za protetiko. Nameščanje proteze na krn noge omogoča bolniku ponovno gibanje, hojo. »Nameščanje proteze me po vsej verjetnosti čaka to jesen. Do takrat moram ostati potrpežljiva, optimistična in živeti čim bolj običajno življenje,« razmišlja. Ni se zaprla med štiri stene, rada gre v družbo ljudi in se pogovarja o povsem običajnih temah. Tudi na naše vprašanje, ali je pripravljena svojo zgodbo deliti z bralci, se je odzvala brez zadržkov. »Verjamem, da se mnogim ljudem smilim in da sočustvujejo z mano, s tem, kar se mi je zgodilo. Velikokrat so v zadregi. Toda jaz na svojo nesrečo gledam drugače. Predvsem sem spoznala, da mi je nesreča dala nek drug pogled na življenje. Da sem še močnejša, kot sem bila. Spoznala sem, da je meja med življenjem in smrtjo tako tanka in da ni vredno izgubljati časa za nepomembne stvari in ljudi, temveč da se posvetiš stvarem in ljudem, ki jih imaš rad in te osrečujejo. Da so v življenju najpomembnejši tvoja družina, ljubezen, narava in dobri ljudje okrog tebe. Zato hvala, Matjaž, Cene, Nace, Bine, mama, Anja, Ema, Vesna in vsi ostali, ki mislite name. Spet se kmalu srečamo tudi na vadbah, teku in mogoče tudi na kaki tekmi. Upanje umre zadnje,« je hvaležna in optimistična Katja Rakušček.

Zaključuje z naslednjim sporočilom: »Slovenske gore in sredogorje je izredno lepo in vredno obiska. Pa vendar zahtevajo našo popolno pripravljenost in previdnost, saj objektivne nevarnosti pretijo vsepovsod. Nikomur namreč ne privoščim zgodbe, ki jo preživljam in jo bom živela jaz.« Srečno, Katja! (Konec)

Oddajte svoj komentar

Kranj -1°

oblačno
vlažnost: 90 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-1/4

torek

1/6

sreda

3/6

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Preddvor, 28. februar 2023

Tombola

OBVESTILA / Naklo, Šenčur, 28. februar 2023

Vadba za zdravo hrbtenico

DELAVNICE / Tržič, 28. februar 2023

Izdelovanje voščilnic in knjižnih kazal

OBVESTILA / Vodice, 28. februar 2023

Temeljni postopki prve pomoči

IZLETI / Kranj, 1. marec 2023

V Portorož in Marezige

RAZSTAVE / Radovljica, 1. marec 2023

Slike Vlaste Srebotnjak

OBVESTILA / Preddvor, 1. marec 2023

Telovadba za najlepša leta

 

 
 

 

 
 
 

Prizidek že gradijo / 09:51, 26. februar

Osnovna šola Antona Janša je takšna kot je bila zgrajena. Že nekaj let premajhna zato imajo dislocirano enoto v stari knjižnici. Kdaj bo prišla na vrsto za obnovo in širitev?

Priložnost za petzvezdična doživetja / 13:48, 25. februar

Katera po vrsta je že ta? Tudi ta ne bo dolgo na direktorski funkciji!

Živahno na priljubljenem smučišču / 08:23, 20. februar

Bohinjci nočejo masovnega turizma. Projekt 2864 je utopija kar so občani že večkrat povedali. Bohinjci si želijo butični turizem z bogatimi gosti.

Tiskani mediji in UI / 15:57, 19. februar

Res je, da glavno vlogo obveščanja prevzema internet. Tiskani mediji pa niso več priljubljeni, že zato ne ker so postali preveč pristranski ...

Zasuta usta in Jazon na (ne)Prešern(i) dan / 09:08, 19. februar

Rdeča zvezda je simbol svobode lahko samo pri Slovencih. Kot dokazano narod z nižjim IQ-jem od zahodnih narodov, ne razumemo, da drugačno mn...

Pustne povorke in rajanja na Gorenjskem / 00:27, 18. februar

Na Bledu je pustna povorka v nedeljo 19.2 in ne v soboto. Maske bodo 0d 15 ure dalje na spodnji ploščadi TC Bled (v Gadafi centru), nastop...

Odprto pismo v podporo avtonomiji muzejev / 08:05, 8. februar

Vlada sledi ljudstvu, ki si želi novo miniJugoslavijo. Lojze je leta 91 mislil, da si Slovenci želijo drugo Švico, v bistvu so si želeli nek...

 

 

Spletna trgovina Rezervniavtodeli24.si