V Nordijskem centru Bonovec Medvode je urejenih 1500 metrov proge, v teh dneh jo bodo še podaljšali. Z obiskom so zelo zadovoljni.

Razmere opisujejo kot pravljične

Z dosedanjo sezono v Nordijskem centru Bonovec Medvode so zadovoljni. Veliko zanimanja je za tečaje teka na smučeh in tudi za izposojo opreme. Progo bodo v naslednjih dneh še podaljšali.

Medvode – »Trenutne razmere pri nas so res pravljične. Vremenski pogoji v preteklih dneh so nam omogočili podaljšanje proge na 1500 metrov. Urejene so tudi jasli za otroke in tečajnike,« so v soboto sporočili iz Nordijskega športnega društva Medvode, ki je izvajalec del na tekaškem poligonu, upravitelj celotnega Nordijskega centra Bonovec Medvode pa je Javni zavod Sotočje Medvode. Da je res čudovito, smo se prepričali v nedeljo.

V dopoldanskih urah je bilo na poligonu veliko tekačev, od najmlajših, ki so se na tečaju šele učili korakov na tekaških smučeh, do starejših. V smučini je bila tudi Petra Majdič, naša nekdanja izjemna tekačica na smučeh, ki je tekla v družbi hčerk in nečakinje. »Ni ravno običajno, da tečem tukaj. Danes smo imele samo uro in pol časa, tako da smo prišle v Medvode, ki so najbližje. Tekaške proge so super urejene, poznam ljudi, ki se trudijo za to. Čestitke. Da imamo takšne pogoje v bližini Ljubljane, je res odlično,« je pojasnila. Mladi tečajniki so uživali v snežnih radostih. V letošnji zimi deluje vsa ponudba Nordijskega centra Bonovec Medvode, kar pomeni, da organizirajo tudi tečaje za otroke in odrasle, nudijo možnost izposoje in servis opreme. »Zanimanje za tečaje je zelo veliko. Do začetka februarja imamo vse termine zasedene. Lahko rečem, da je odlično. Dobre sezone se poznajo tudi pri vpisu v društvo. Že v lanski sezoni se je vpisalo kar nekaj mladih tekmovalcev. Trenutno jih imamo trideset, veliko je cicibanov,« je povedal Damjan Jenko, predsednik NŠD Medvode. V Javnem zavodu Sotočje Medvode so z obiskom v nordijskem centru zadovoljni, še zlasti z obiskom otrok iz vrtcev in šol, ki prihajajo iz celotne osrednjeslovenske regije. Razmere še vedno omogočajo izdelavo tehničnega snega, tako da so ekipe na terenu praktično 24 ur na dan. »Progo bomo v naslednjih dneh še podaljšali. Snega imamo pripravljenega še za od 200 do 250 metrov. Naprej bo odvisno od vremenskih razmer. Glede na izkušnje menim, da bo sezona trajala do konca februarja. V načrtu imamo tudi organizacijo počitnic za otroke. V marcu so temperature običajno že toliko višje, da tudi sneg hitro pobira,« napoveduje Jenko.

Tekaški poligon je odprt vsak dan od ponedeljka do sobote od 8. do 21. ure, v nedeljo pa od 8. do 17. ure, kar pomeni, da šest dni v tednu lahko tečete tudi pod žarometi.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

12/19

sreda

9/22

četrtek

8/22

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

IZLETI / Kranj, 22. maj 2024

Planinarjenje po Bosni in Hercegovini

IZLETI / Kranj, 23. maj 2024

Na ogled zeliščnih vrtov

PRIREDITVE / Kranj, 23. maj 2024

Kava s kulturo: Vesele misli, prostovoljno srce

PRIREDITVE / Slovenski Javornik, 23. maj 2024

Re_bild(ung), razstava akademske slikarke

OBVESTILA / Preddvor, Naklo, 23. maj 2024

Umovadba, zvišan krvni sladkor

IZLETI / Naklo, 23. maj 2024

S kolesom do Dovžanove soteske

IZLETI / Kranj, 23. maj 2024

Planinsko-pohodniški izlet DU Kranj

RAZSTAVE / Stražišče, 24. maj 2024

Razstava klekljanih in kvačkanih izdelkov

 

 
 

 

 
 
 

Počutje v podjetju je ključno / 07:40, 20. maj

Imam vprašanje. V GG redno objavljate članke in zgodbe o družinskih podjetjih ( lani prevoznik Bizjak z družino, pa Habjan z družino, pa še ...

Tudi družinski zdravniki v Sloveniji imamo dovolj / 16:03, 15. maj

Rozalija, besede ste mi vzela iz ust. Resnično, ko prideš v ZD misliš, da si prišel v mesto duhov. Enga jamranja z vseh strani. Odprite svoj...

Odkrili spominsko ploščo / 14:14, 15. maj

Pohvala za tako dejanje, ki je zgled za javen spomin na znane in neznane žrtve komunizma. V četrtek, 16. maja, na predvečer lani ukinjenega ...

Na Koroški Beli zagrozili s protestom / 13:26, 14. maj

Samo da ni Janša, pa čeprav ostanemo brez ceste.

Na Koroški Beli zagrozili s protestom / 09:34, 14. maj

Trenutno stanje je čisto v redu. Alenka ima prav, da je ustavila projekt. Janša je samo metal denar v nepomembne projekte.

Na Koroški Beli zagrozili s protestom / 09:20, 14. maj

Sami si ste krivi, da obvoznice ni. Kar ste izvolili, to imate!

Ne delajo skrajnosti, ampak »normalo« / 14:22, 13. maj

Kategorija: Nasveti. A ne bi bilo bolj pravilno kategorizirano med reklame