Za dober videz

Kakor znotraj, tako zunaj.

Vsakdo se trudi, da bi mu bilo dobro na tej zemlji. Iščemo recept in nasvete, najbolj pa si bomo pomagali z lastno pametjo in preprosto kmečko logiko. Velja pravilo – kakor znotraj, tako zunaj. Kar imamo v sebi, se pokaže tudi na naši zunanjosti. Poglejmo nekaj nasvetov, bralke in bralci pa sami presodite, kje ste.

Prehrana. Pomembno je, kaj jemo. Danes je poplava prehranskih dodatkov. Ljudje zapravijo ogromno denarja (precej kupujejo na spletu) za to umetno hrano. Telo pa ni prav zadovoljno nad praški, kapsulami, ampulami, epruvetami … Telesu pravzaprav ni jasno, zakaj mu ne damo več preprostih jedi, ki so jih jedli naši stari starši. Preveč sladkorja, preveč težkega mesa s konzervansi, preveč umetnih sladil, preveč sladkih, gaziranih pijač. Vemo pa tudi, kako so videti strastni kadilci in kako hitro vidimo uničeno kožo zaradi dolgotrajnega prekomernega uživanja alkohola.

Gibanje in rekreacija. To si danes lahko privoščimo. Vprašanje je le, ali imamo voljo. Telo nam bo zelo hvaležno, kadar mu namenjamo več sprehodov in zdravega športa, kot pa posedanja na kavču pred ekrani. Ne samo en teden na morju, mišicam prija, da se lahko večkrat sprostijo v toplem bazenu. In sem in tja preizkusimo, ali telesu prija savna in občasno kakšna blaga masaža. Tako čuvamo svoje telo, zdravje, svojo kožo in svoj videz.

Ustvarjalnost. Dobiti delo, ki nas veseli in kjer lahko pokažemo svojo kreativnost. Najbolje je, če nam hobi postane služba. Zadovoljstvo nad rezultati svojega dela se nam vidi na obrazu. A kje dobiti takšno službo? Kdor išče, ta najde! Predvsem v drugi polovici življenja je ključno, da ohranjamo miselno aktivnost. Družba nam tega danes (brezplačno) omogoča v izobilju. Pravimo, da treniramo možgane.

Hitrost. Nekako jo še razumemo v mladosti in v času materialnega osamosvajanja. Nelogična in škodljiva pa je hitrost v zrelih letih. Sodobni čas nas sili v vedno hitreje in vedno višje, močneje. Zdravo pa to ni. Nekako se moramo upreti tej norosti, saj nam sicer požre precej preveč energije.

Uredimo odnose z najbližjimi. To je najtežje in hkrati najbolj pomembno. Ali smo ali nismo v sebi spravljeni s seboj in z najbližjimi. Če smo, je to vir notranje sreče. Sreča in mir se vidita na našem obrazu, v naših očeh – je ali pa ni žara zadovoljstva v nas, na očeh. Da so otroci na pravi poti, nam pomeni ogromno. Da pridejo radi domov, da smo iskreni drug z drugim. Da nimamo skrivnih tem, ki se jih izogibamo. To nam izvablja miren nasmešek. Urejeni odnosi nas pomirjajo in mir se vedno vidi na obrazu človeka. In radi smo v družbi takih ljudi. Vse zgornje točke bomo mnogo lažje obvladovali, kadar bomo v notranjosti mirni in da bomo ta mir lahko delili z ljudmi, ki jim pripadamo. Vse to je v naši domeni.

Oddaj svoj komentar

Kranj 29°

delno oblačno
vlažnost: 47 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

13/31

sreda

16/31

četrtek

16/34

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

GLEDALIŠČE / Predoslje, 19. junij 2024

Martin Krpan

DELAVNICE / Naklo, Preddvor, 19. junij 2024

Ustvarjalna delavnica, umovadba, pohod

PREDAVANJA / Dolina, 19. junij 2024

O medicinskih gobah

IZLETI / Kranj, 20. junij 2024

Kopalno-glasbeni izlet

IZLETI / Kranj, 20. junij 2024

Planinsko-pohodniški izlet DU Kranj

PRIREDITVE / Primskovo, 20. junij 2024

Šahovski turnir na Primskovem

DELAVNICE / Naklo, Preddvor, 20. junij 2024

Ustvarjalna delavnica, umovadba, pohod

IZLETI / Naklo, 20. junij 2024

S kolesom do Cerkelj

 

 
 

 

 
 
 

Objavili predlog nadgradnje proge / 21:56, 18. junij

Vprašati se je treba ali določenim dovoliti komentiranje in volilno pravico, saj ljudje bodisi niso obveščeni, so površni ali celo politično motivirani.

Objavili predlog nadgradnje proge / 08:11, 16. junij

Vprašati se je treba, ali je sploh dovolj prometa za tako drago investicijo, kot je predor pod Ljubljansko cesto.

Janša pozval Goloba k odstopu / 22:39, 12. junij

Kako Janša rad poudarja svoje preteklo delovanje in z njim obtožuje druge.

Požar na strehi osnovne šole / 09:26, 10. junij

Sedaj naj se izprsi "država". Njegova ideja je, da naj bi vsi na strehe dali panele, da bomo "samooskrbni". Solar se veseli.

Znani prvi neuradni delni izidi referendumov / 23:17, 9. junij

Trije dnevi predčasnih volitev proti enodnevnim rednim volitvam nikakor ni primerljivo in pošteno. Ni zastonj ugotovitev, da levičarji niso nikoli zmagali pošteno.

Subvencije za e-kolesa že na voljo / 20:25, 8. junij

Namesto za poplavljence, se denar razmetava za nepotrebna draga električna kolesa.

Prodaja Panvite ali kako levi in desni mešetarji razprodajajo Slovenijo / 11:57, 3. junij

Glede prodaje Mercatorja pa tole. Vlada JJ je prodala del Mercatorja domačinoma Šrotu in Bavčarju. Bratuškova pa vse skupaj Hrvatom. Ne poz...