Tanja odgovarja

»Nostalgija«

Rada prebiram vašo rubriko, ker je veliko pozitivnih nasvetov. Ali se bo stara hiša popravljala oz. obnavljala? Ni mi vseeno, da bi bila zapuščena. Zanima me še, ali bom imela kakšno možnost dobiti drugo stanovanje in se preseliti drugam. In še za sina: ali bo ostal tam, kjer si je uredil bivališče?

Hvala za prijazne besede. Hiša ne bo dolgo ostala prazna, začela se bo obnova in hiša bo na novo zaživela. Videti je, da boste tudi vi osebno povezani s tem. Za zdaj ni bilo še nobenih pogovorov v to smer, ampak kmalu bo med sorodniki padla beseda o tem. Ne vem, zakaj bi vi ostali praznih rok. Selitev se vam obeta prej kot v dveh letih. Tukaj, kjer ste, se že dolgo ne počutite dobro – in to vam pušča negativne posledice na različnih področjih. Sin je zadovoljen in se ne namerava seliti kam drugam. Lep pozdrav.

»Vera in upanje«

Skrbi me za hčerkino taščo. Imela je težko operacijo na srcu. Sama imam močno vero in tudi upanje, da bo zelo počasi in zelo dolgo trajalo njeno okrevanje. Tudi moj mož ima že nekaj časa zdravstvene težave. Ste nam vsem v veliko tolažbo, redno berem vaše odgovore, predvsem vam želim veliko zdravja in dobro energijo za vaše odgovore.

Srčno upam, da se je v času, odkar ste mi pisali, zdravstveno stanje gospe že izboljšalo. Kajti na daljši rok vidim, da ni oziroma žal ne bo najboljše. Molitev in pozitivno razmišljanje imata velik učinek in lahko delata čudeže, ampak včasih je to premalo. Ceniti moramo vsak dan življenja, ker nikoli ne vemo, kdaj nam je namenjen zadnji. Zdravje vašega moža – o tem sem pa prepričana – se bo zelo izboljšalo in vam ni treba skrbeti. Na bolečine se je že nekako privadil, saj mu drugega ni preostalo. Ampak kar je preveč, je pa preveč. Hvala vam za prijazne besede, tudi jaz vam želim vse dobro in vas lepo pozdravljam.

»Mobi«

Že nekajkrat sem vam že pisala in sem bila potem pomirjena z odgovorom. Živim v večstanovanjski hiši in se dogovarjamo za obnovo. Kakšen bo razplet in ali bo letos? Zanima me pa še moj odnos do sosede. Imam občutek, da sem ji napoti, zato vedno najde nekaj, kar ni v redu. Jaz jo pustim pri miru, kadar se srečava, pa sem vedno prijazna.

Poznam kar veliko ljudi, ki imajo enake težave kot vi. Očitno je to postala praksa, žal. Rekla bi, da se obnova še ne bo začela v tem letu. In sicer ravno zato, ker stanovalci še nekaj časa ne boste našli skupne točke. Moje mnenje je, da je zamenjava strehe pomembnejša od fasade, ki pa seveda tudi ni v najboljšem stanju. Vi se ne boste silili v ospredje, ampak se boste prilagodili in se strinjali z odločitvijo. Soseda nima do vas osebnih zamer. Taka pač je. Hitro ji kaj ni prav in na splošno se ne zna lepo obnašati. Moj nasvet je, da ostanite taki, kot ste, še naprej bodite prijazni. To največ šteje in »nasprotnika« najbolj boli. Srečno.

Oddaj svoj komentar

Kranj 17°

pretežno jasno
vlažnost: 73 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

9/24

sobota

12/25

nedelja

11/28

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

OBVESTILA / Kranj, 15. junij 2024

Na rob Mežakle jeseni

PRIREDITVE / Tržič, 15. junij 2024

Merčunov dan

PRIREDITVE / Gozd nad Kamnikom, 15. junij 2024

Pohod bosonogih na Vovar

GLASBA / Bohinjska Bela, Radovljica, 15. junij 2024

Koncert MPZ Triglav Lesce Bled

GLEDALIŠČE / Predoslje, 15. junij 2024

Martin Krpan

RAZSTAVE / Duplje, 15. junij 2024

Razstava Nikolaja Mašukova

GLASBA / Bohinjska Bela, Radovljica, 16. junij 2024

Koncert MPZ Triglav Lesce Bled

GLEDALIŠČE / Predoslje, 16. junij 2024

Martin Krpan

 

 
 

 

 
 
 

Janša pozval Goloba k odstopu / 22:39, 12. junij

Kako Janša rad poudarja svoje preteklo delovanje in z njim obtožuje druge.

Požar na strehi osnovne šole / 09:26, 10. junij

Sedaj naj se izprsi "država". Njegova ideja je, da naj bi vsi na strehe dali panele, da bomo "samooskrbni". Solar se veseli.

Znani prvi neuradni delni izidi referendumov / 23:17, 9. junij

Trije dnevi predčasnih volitev proti enodnevnim rednim volitvam nikakor ni primerljivo in pošteno. Ni zastonj ugotovitev, da levičarji niso nikoli zmagali pošteno.

Subvencije za e-kolesa že na voljo / 20:25, 8. junij

Namesto za poplavljence, se denar razmetava za nepotrebna draga električna kolesa.

Prodaja Panvite ali kako levi in desni mešetarji razprodajajo Slovenijo / 11:57, 3. junij

Glede prodaje Mercatorja pa tole. Vlada JJ je prodala del Mercatorja domačinoma Šrotu in Bavčarju. Bratuškova pa vse skupaj Hrvatom. Ne poz...

V dvorcu Visoko na voljo električna kolesa / 10:29, 3. junij

Zavod Poljanska dolina ima preveč denarja, da ga zapravlja za draga električna kolesa. Običajna kolesa bi zadostovala, pa še za rekreacijo je poskrbljeno.

Pripravljeni na legalizacijo ali preprosto ne vemo dovolj? / 06:59, 3. junij

Marihuana je prva stopnica na poti v pogubo. Ali to hočemo?