V vlogi angela in temnega (padlega) angela sta goste v avli hotela pričakala Nina Nišić in Nik Erlah. / Foto: Alenka Brun

Vrtnice, gin in izjemna granita

Bled Rose Hotel je povabil na spajanje kulinarike in ginov Heaven & Hell. Slednje je na različne načine povabljenim predstavila kuharska ekipa hotela, v katerem že nekaj časa glavno kuhalnico vihti Grega Rozman.

V Bled Rose Hotelu na Bledu, kjer so znani po tem, da je njihov prepoznavni znak ali kar element hotela vrtnica, so začeli z omenjenim ginom pisati novo zgodbo. Heaven & Hell pod blagovno znamko Kiss of Immortality namreč predstavlja edinstveni London dry gin, ki je slovenskega porekla, proizvedli pa so ga v evropski destilarni. Destilacija gina poteka na tradicionalen način, za prefinjen okus pa se uporablja 47 različnih rastlin. Ideja zanj se je rodila v Prekmurju, lastnika blagovne znamke pa sta Tanja in Robert Sobočan.

Nebesa in pekel

V družini predstavljenih ginov »nebes in pekla« smo spoznali tudi tistega, ki so ga ustvarili za hotel, poleg običajnega pa še dva zanimiva okusa: eden je nastal v sodelovanju z oljarno Kocbek, kjer da ginu piko na i okus bučnih semen, drugi pa je šel še korak dlje in je ujel v steklenico esenco paradižnika – pri tem so sodelovali s podjetjem Lušt. Najbrž ob tem ni težko ugotoviti, kakšen gin so ustvarjalci pripravili za hotel – žlahtni eliksir so kombinirali z okusom vrtnice.

Dvorana Rose v blejskem hotelu, ki je znan tudi po tem, da stoji tako rekoč ob Blejskem jezeru, je tako konec tedna gostila posebno večerjo, kjer je glavna kuhalnica Grega Rozman s svojo ekipo pripravil prepletanje kulinaričnega popotovanja z omenjenim ginom oziroma okusi iz njegove družine. Pethodni meni je pospremil tudi spremljevalni glasbeni program z izbranimi gosti: nastopila sta Alenka Gotar in Anže Šuštar, z električno violino pa je svoj pečat dodala še Ekaterina Lepoša. Za druge glasbene ritme je med večerjo in po njej skrbel didžej. Povezovanje dogodka so zaupali Miši Margan Kocbek.

Med gosti, ki so se odzvali vabilu na večerjo, smo opazili tudi pevca Sebastiana in Ines Erbus, Danico Lovenjak, veliko novinarjev, v vlogi angela in temnega (padlega) angela pa sta nas v avli hotela pozdravila Jeseničanka Nina Nišić in Tržičan Nik Erlah, ki sta z razprtimi krili ustvarjala res navdušujoč pozdravni prizor – v stilu glavne zvezde večera, gina Heaven & Hell. S svojim videzom in prijaznostjo je ponovno blestela Natalija Kovač, direktorica hotela, ki ga radi poimenujejo tudi hotel za instagramarje, saj je naklonjen spletnim vplivnežem oziroma bi lahko rekli, da gre velik del njegove marketinške zgodbe tudi v tej smeri.

Pethodni meni

Pozdrav iz kuhinje je bil tokrat sestavljen iz treh manjših pozdravov: najprej prepoznavni hlebček Grega Rozmana, ki sta ga pospremila namaza, nato ostriga, ki je kot eden od treh pozdravov prispela na mizo tako, kot se spodobi – kraljevsko, neke vrste »shot« z ginom v slogu bloody mary pa je bil tretji, utekočinjeni pozdrav. Sledili sta hladna in topla predjed in potem še granita gina, koromača, vanilje in borovnice, ki je res navdušila. Na krožniku glavne jedi je bilo jagnje v družbi črnega korena z limono, posebne maslene omake, t. i. buree blanc, s pomarančno lupino, krompirja, kremne cvetače in rozin z zvezdnatim janežem. Če se vrnemo: za hladno predjed so postregli mariniranega lososa v ginu, pri topli pa so bila na krožniku glavna račja jetra. Po glavni jedi se je zelo prilegel grižljaj iz buče, ki smo ga lahko pomakali v belo in pikantno temno čokolado. Za konec je sledila sladica (sorbet gina, vložene robide, karamelizirano jabolko, brinove jagode), a se tokrat z njo večer ni zaključil. Veliki finale je pripadal torti, ki je na mizo med goste prispela ob polnoči.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

pretežno jasno
vlažnost: 61 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

6/24

torek

8/21

sreda

11/17

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Stari vrh, 30. april 2024

Pomladni pohod

PRIREDITVE / Železniki, 30. april 2024

Pridi po nagelj

PRIREDITVE / Luže, 30. april 2024

Kresovanje in gasilska veselica

IZLETI / Kranj, 30. april 2024

Kolesarski izlet DU Kranj

PRIREDITVE / Naklo, 1. maj 2024

Prvomajska parada starodobnih vozil

PRIREDITVE / Milje, 3. maj 2024

Ljudsko petje v Hiši čez cesto

IZLETI / Šenčur, 3. maj 2024

Kolesarjenje DU Šenčur

PRIREDITVE / Kranj, 3. maj 2024

Meritve krvnega sladkorja, tlaka in holesterola

 

 
 

 

 
 
 

O novih parkiriščih in širjenju proizvodnje v Elanu / 08:11, 29. april

Elan naj na obstoječem ogromnem makadanskem parkirišču zgradi parkirno hišo v treh etažah in del parkirišč nameni obiskovalcem Begunj ( Avse...

Kako izbrati rabljeno vozilo v Sloveniji – nasveti in napotki / 08:04, 29. april

Kar imam jaz izkušnje z uradnimi in neuradnimi servis, je na koncu servisiranje na neuradnem servisu veliko dražje.

Makadamska cesta okoli Brda / 22:50, 27. april

Samo prosim odgovorne, naj cesto ne asfaltirajo. Sicer je potem nobel, ampak poleti pa oddaja pretirano vročino in kaj je lepšega in bolj ko...

Kako izbrati rabljeno vozilo v Sloveniji – nasveti in napotki / 18:57, 27. april

Svoje avte vedno vozim na uradni servis, ker sem imel v daljni preteklosti slabe izkušnje z univerzalnimi mehaniki. Kvaliteta mehanikov se ...

Pokop pokojnega brez svojcev / 12:33, 27. april

Svojcev ne iščejo, prijavijo se pa za dedovanje.

Še pet županov podprlo Kranj / 18:04, 25. april

Glede na nekajletno padajočo nataliteto prebivalstva bi jeseniška bolnica z manjšo širitvijo zadoščala za celo Gorenjsko. Tudi izobraževalni...

Izračun ogljičnega odtisa / 17:54, 25. april

Slovenija je redko poseljena država. Naša dva milijona prebivalcev proti osmim milijardam prebivalcev kolikor jih je zdaj na našem planetu n...