Med uvodne dogodke Jazz Kampa Kranj sodi fotografska razstava. Letos so jo prvič pripravili tudi v sodelovanju s kranjskim Fotografskim društvom Janez Puhar / Foto: Tina Dokl

Prihodnje leto bo star dvajset let

Jazz Kamp Kranj letos že devetnajsto leto zapored oživlja poletno glasbeno sceno v Prešernovem mestu. Od 18. do 28. avgusta namreč Kranj diha džez in gosti vrhunske džezovske in pop glasbenike iz Slovenije in tujine.

Letošnji Jazz Kamp Kranj ima pester koncertni program. Ta zajema vrsto vrhunskih glasbenih dogodkov, ki jih v največji meri gosti vrt Cafe galerije Pungert, začenjajo pa se ob 20.30.

Gregor Grašič, glavni »pogon« festivala: »Letos premierno Jazz Kamp Kranj traja enajst dni. Glede na lanskega bomo letošnjega izpeljali v ugodnejših covidnih razmerah, vsaj kar se restriktivnih ukrepov tiče. Vseeno pa priporočamo, da se obiskovalci ravnajo po znanih smernicah glede epidemije.« Razloži še, da je letošnja novost festivala festivalska vstopnica, v katere ceno je všteto deset večerov, uvodni koncert pa so tokrat pripravili na Glavnem trgu pri vodnjaku in v sodelovanju z Zavodom za turizem in kulturo Kranj. Ta je bil brezplačen. Z njim so Jazz Kamp Kranj uradno odprli. V duetu klavirjev sta tako včeraj nastopila pianista Emil Spanyi iz Madžarske in David Gazarov iz Nemčije ob spremljavi hrvaškega basista Maria Mavrina in francoskega bobnarja Christopha Brasa.

Kaj vse nas še čaka v prihajajočih dneh

Danes zvečer se bo na odru Jazz Kampa Kranj premierno predstavila Nuška Drašček s kvintetom in pestrim repertoarjem. V soboto prihaja Nina Strnad s svojim sekstetom. Nedeljski večer je rezerviran za džezovske standarde in skladbe iz zakladnice bossa nove: prvič bo na odru Jazz Kampa Kranj namreč nastopila priznana madžarska pevka Rozina Patkai s svojo zasedbo PQR.

Ponedeljkov večer bo z zanimivim izborom avtorskega repertoarja popestril Obradović-Tixier duo. V torkov koncertni večer nas bo z glasbenimi poslasticami popeljala nizozemska pevka Maaike Den Dunnen. V sredo, 24. avgusta, bo na odru Jazz Kampa Kranj nastopil priznani srbski basist Vladimir Samardžić s svojim triom. Dan kasneje pa bo ob spremljavi zasedbe Momento Cigano nastopil kitarist Teo Collori. Petek, 26. avgust, je rezerviran za sekstet, katerega repertoar obsega skladbe iz zakladnice slavne Astrud Gilberto, s katero je gost te zasedbe, trombonist Luis Bonilla, tudi veliko nastopal.

V soboto, 27. avgusta, pa se festival seli na kranjske ulice. Jazz Kamp Kranj Fest se pričenja ob 10. uri. Na različnih prizoriščih v starem kranjskem mestnem jedru se bodo dopoldan predstavili glasbeniki, ki so bili v preteklosti udeleženci glasbenih delavnic v okviru Jazz Kampa Kranj. Zvečer na oder prihaja hrvaška pevka Željka Veverec, ki pod umetniškim imenom Je Veux s svojo zasedbo nastopa po različnih glasbenih festivalih in je tudi dobitnica številnih nagrad za svoje ustvarjanje. Jazz Kamp Kranj se bo zaključil v nedeljo, 28. avgusta, ob glasbi kvinteta bobnarja Ratka Divjaka.

Tudi letos v okviru festivala organizirajo vinske pokušine, kot uvod v napoved festivala pa je Pungert avgusta gostil še koncert pevke Ane Čop, ki se je predstavila s svojim mednarodnim triom.

Tradicionalno med uvodne dogodke Jazz Kampa Kranj sodi tudi fotografska razstava. Letos so jo prvič pripravili v sodelovanju s kranjskim Fotografskim društvom Janez Puhar in njihovimi fotografi ter seveda z dvema stalnima razstavljavcema iz preteklih let: Gorazdom Gogijem Uršičem in Zoranom Kozino. Svoja vrata je razstava odprla v sredo zvečer v Cafe galeriji Pungert, na ogled pa bo vse do 6. septembra.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

oblačno
vlažnost: 99 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

10/16

nedelja

9/18

ponedeljek

11/18

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

RAZSTAVE / Sovodenj, Ermanovec, 25. september 2022

Razstava gob

ŠPORT / Žiri, 25. september 2022

Markov tek

GLASBA / Križe, 25. september 2022

Koncert Prifarskih muzikantov

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 26. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

IZLETI / Kranj, 27. september 2022

Kolesarski izlet

PRIREDITVE / Strahinj, 27. september 2022

Turizem in lokalno okolje

OBVESTILA / Šenčur, 27. september 2022

Vadba za zdravo hrbtenico

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 28. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

 

 
 

 

 
 
 

Samoplačniška fizioterapija na domu / 17:06, 25. september

Kaj je narobe z mojimi komentarji, da niso gor??? A preverjate, če je res, kolko vsak posameznik plačuje v z. blagajno poleg obveznega in dopolninega zavarovanja....

E-skiroji: že dva umrla / 17:01, 25. september

Ne vem zakaj ne uvedejo poleg čelade še obvezno nošenje rumenih brezrokavnikov... Da ga do cajta opaziš ker letajo kot kura brez glave. Ga ...

Samoplačniška fizioterapija na domu / 16:47, 25. september

Se pravi, pridete na dom, in za eno minuto računate 1€ ... Kakšen postopek plačila je tukaj mirodajen? Vi imate blagajno s seboj, izdajate r...

Samoplačniška fizioterapija na domu / 16:38, 25. september

Vsakemu, ki rabi fizioterapijo, zdravnik napiše napotnico. Tukaj ste se pa vi spomnili, da bi še dodatno zaslužili. Od moje plače gre za pri...

Ne hujskajmo drug drugega / 11:18, 25. september

Če bo šlo tako naprej kot do sedaj, nam je res usojeno izginotje skozi asimilacijo priseljencev. Na vseh tabelah nas ni več na prvi strani. ...

Evropski teden mobilnosti / 09:59, 25. september

care4climat :

STRAH + OBČUTEK KRIVDE = do denarja brez "motike".

PS: kakšno vprašanje?

Ne hujskajmo drug drugega / 06:29, 25. september

Slovenci si svobodo razlagamo drugače kot ostali narodi. Zato smo tako drugačni od drugih. Zato ne bomo nikoli velik narod.