Romanje družin, ki so vključene v Anin sklad, je bilo tokrat že drugo leto zapored na Brezjah. / Foto: Tina Dokl

Velike družine na Brezjah

Ustanova Anin sklad, ki že več kot četrt stoletja povezuje družine z več otroki, je na Brezjah pripravila tradicionalno srečanje ob godu zavetnice ustanove svete Ane. Pred baziliko Marije Pomagaj je ob tej priložnosti maševal nadškof Stanislav Zore.

Brezje – Anin sklad, ustanova, ki povezuje družine z več otroki, je pretekli konec tedna na Brezjah pri baziliki Marije Pomagaj pripravila tradicionalno srečanje ob godu zavetnice ustanove svete Ane, ki sicer goduje 26. julija.

Vse od začetka delovanja pred 24 leti se družine, ki so povezane v ustanovo, ob tem prazniku zberejo, na Brezje so tokrat prišli že drugo leto zapored.

Srečanje so začeli s sveto mašo, ki jo je na trgu pred baziliko daroval ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore, nato so se družine srečale s predsednikom uprave Ustanove Anin sklad patrom Milanom Kosom. Temu sta sledila ločena programa za starše in otroke. Prvi so prisluhnili pričevanju zakoncev Siter, ki sta ustanovitelja društva Družina in življenje.

Predsednik uprave Ustanove Anin sklad pater Milan Kos je na srečanju poudaril, da je dejavnost sklada namenjena pomoči družinam z namenom, da bi bile številnejše, pa tudi da bi bile številnejše družine v današnji družbi bolj razumljene, da bi se med seboj spoznavale in podpirale. »Da bi se pospeševal pozitiven odnos do družinskega življenja in predvsem da bi bila javnost naklonjena družinskim vrednotam,« je poudaril Kos.

Zbrane je nagovoril tudi nadškof Zore, ki je družine pozval, naj bodo druga drugi v oporo. »Tudi za nas mora v tem svetu veljati Jezusovo načelo, ko svoje učence pošilja po dva in dva, da naj gresta v svet in živita evangelij in naj oznanjata božje kraljestvo. To je dragoceno tudi za družine, da se po dve in dve, lahko tudi več, povežete med seboj. Da skupaj nosite križ in da skupaj delite veselje. Da drug drugega podprete, dvignete, spodbudite in da drug drugemu odpirate oči za lepoto, za prihodnost, da drug drugega spodbujate k upanju, kajti ljudje potrebujemo to bližino in pomoč, da moremo ostajati zvesti Bogu in njegovim zapovedim v svetu, v katerem smo,« je povedal nadškof Zore.

Namen in poslanstvo Aninega sklada je usmerjanje, posredovanje materialne in duhovne pomoči ter v osebnem spremljanju večjih družin. Ustanova si tako že 24 let prizadeva pomagati družinam z več otroki pri premagovanju težav; mesečno trenutno z denarno pomočjo priskočijo na pomoč približno 55 družinam. Ustanova, v katero je vključenih nekaj več kot 150 družin, pomaga tudi na različne druge načine, kot so svetovanja, urejanje zadev s področja socialnovarstvenih pravic in podobno.

Anin sklad trenutno podpira tristo donatorjev.

Oddajte svoj komentar

Kranj 3°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

4/8

ponedeljek

5/7

torek

-0/6

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

ŠPORT / Naklo, Šenčur, 5. december 2022

Vadba za zdravo hrbtenico

PRIREDITVE / Škofja Loka, 5. december 2022

Miklavževanje na Mestnem trgu

IZLETI / Kranj, 6. december 2022

Na kopanje in ogled lučk

ŠPORT / Naklo, Šenčur, 6. december 2022

Vadba za zdravo hrbtenico

OBVESTILA / Kranj, 7. december 2022

Meritve tlaka, holesterola in sladkorja

IZLETI / Kranj, 8. december 2022

Pohod ob Kamniški Bistrici

IZLETI / Kranj, 10. december 2022

V neznano

IZLETI / Šenčur, 10. december 2022

Parenzana Vižinada–Poreč

 

 
 

 

 
 
 

Do 16. ure glasovalo več kot 27 odstotkov volivcev / 20:30, 4. december

Test

Do 16. ure glasovalo več kot 27 odstotkov volivcev / 20:30, 4. december

Prav veliko nebi komentiral, mislim pa da je zmagal pravi? Sicer koristi jaz nimam nobene, ker neživim vec v kranju,bolje receno niti v sloveniji ne.

V Kranju v nedeljo tudi referenduma / 11:33, 3. december

To bi lahko bil hrvatski jezik. Wojci... al` karkoli si že... Ko ne boš nič zastopil, bo hudo. Razen, če obvladaš sljadoljedarski jezik!

Rodila se je Tadejčica / 18:20, 1. december

Pa kje Miklavčičeva pobira te zgodbe,,,, ženska je rodila leta 1980. Kaj ni hodila OŠ, a niso imeli biologije....Kje bogu za hrbtom so pa to...

Vlada za prostorsko načrtovanje priključka / 11:31, 1. december

A to je tisti avtocestni priključek, proti kateremu je bila Lenči osebno proti?

V Kranju v nedeljo tudi referenduma / 07:40, 1. december

V Kranju skoraj ne slišiš več govort po slovensk.
Preberte kaj je eden s telefonom (sem slučajno hodil za njim) reku:
" Izgleda da su antibiotici prijeli."

Ne le trije referendumi / 07:14, 1. december

Kar se mene tiče, so bile vlade JJ najboljše za Slovenijo. V njegovem zadnjem, kratkem mandatu, pa se je začela graditi še cesta od Hotemaž...