Izrekli mnenje s pridržkom

Računsko sodišče je izdalo revizijsko poročilo o pravilnosti poslovanja Občine Medvode v letu 2019. »Prvič v zgodovini revizij na Občini Medvode smo dobili mnenje s pridržkom. Pred tem so bila vsa mnenja negativna,« poudarja župan Nejc Smole.

Medvode – Računsko sodišče je Občini Medvode izreklo mnenje s pridržkom, hkrati pa ugotovilo, da je Občina Medvode v vseh pomembnih pogledih poslovala v skladu s predpisi in pogodbenimi določili.

Pravilnosti poslovanja Občine Medvode v letu 2019 so pod drobnogled vzeli jeseni 2020. Kot je zapisano v povzetku revizijskega poročila, so bile pomembnejše nepravilnosti ugotovljene na področju priprave proračuna in zaključnega računa proračuna ter izvrševanja proračuna (pomanjkljiva priprava posameznih proračunskih dokumentov, nepravilnosti pri porabi sredstev splošne proračunske rezervacije), prodaj nepremičnega premoženja in oddaj prostorov v najem (zemljišče ni bilo vključeno v načrt ravnanja s stvarnim premoženjem, skrbnik pravnega posla ni bil določen, pogodba ni vsebovala vseh obveznosti najemnika), javnih naročil pri investicijskih odhodkih (neustrezna določba v razpisnih dokumentacijah, nepravilno vodenje postopkov, nepravočasno poslano obvestilo o spremembi pogodbe o izvedbi javnega naročila, ni upoštevala zakonskih plačilnih rokov), tekočih transferov nepridobitnim organizacijam in ustanovam (nepravočasno pošiljanje obvestil o oddaji javnega naročila ali spremembi pogodbe o izvedbi javnega naročila, ni sprejela odloka za sofinanciranje programov športa, neustrezno določena merila za dodelitev sredstev, navedba neustreznih programov v letnem programu in javnem razpisu na področju športa, ni sprejela lokalnega programa za kulturo, nepravilnosti pri vsebini objav javnih razpisov, na svetovni splet ni posredovala vseh dokumentov javnih razpisov) ter rednega vzdrževanja javne razsvetljave (dodelitev sredstev brez sklenitve pogodbe, oddaja storitev brez predhodno izvedenega postopka oddaje javnega naročila). »Prvič v zgodovini revizij na Občini Medvode smo dobili mnenje s pridržkom. Pred tem so bila vsa mnenja negativna. Računsko sodišče ni zaznalo pomembnih odstopanj oziroma večjih nepravilnosti. Dalo nam je kar nekaj priporočil. Veliko večino smo jih že med samo revizijo upoštevali, jih vgradili v svoje dokumente. Na koncu nam ni bilo treba delati niti odzivnega poročila. Nekaj stvari, ki so jih opazili, so popolnoma na mestu. Zavedamo se, da bi jih bilo bolje izvajati drugače, in smo v vmesnem času to tudi storili. Govorimo predvsem o določenih točkah pri javnih naročilih oziroma pri reševanju javne razsvetljave,« je pojasnil Nejc Smole, župan Občine Medvode.

Računsko sodišče je Občini Medvode podalo priporočila za izboljšanje poslovanja. Na Občini Medvode so še poudarili, da je bilo sodelovanje med postopkom korektno in profesionalno in da so se tudi veliko naučili.

Oddajte svoj komentar

Kranj 11°

oblačno
vlažnost: 95 %
veter: JV, hitrost: 29 km/h

10/13

četrtek

12/18

petek

12/20

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

IZLETI / Naklo, 29. september 2022

Kolesarski izlet

OBVESTILA / Cerklje, 29. september 2022

Krvodajalska akcija

IZLETI / Kranj, 29. september 2022

Izlet na Kavčič in Lipnik

RAZSTAVE / Kranjska Gora, 30. september 2022

Živopis – narodne noše v delih Mihe Maleša

OBVESTILA / Jesenice, 1. oktober 2022

Dejavnosti za mladino v knjižnici

PRIREDITVE / Bistrica pri Tržiču, 1. oktober 2022

Gutenberški dan

PRIREDITVE / Brezje pri Tržiču, 1. oktober 2022

Spominjarije

PRIREDITVE / Jesenice, 1. oktober 2022

Dejavnosti za mlade

 

 
 

 

 
 
 

Ni še znano, zakaj je zgorel Majdičev mlin / 08:19, 29. september

Preden so sploh kej raziskali so hitro izključili tujo krivdo. Torej, na vrsti je zavarovalnica.
AMEEEN!

Ni še znano, zakaj je zgorel Majdičev mlin / 16:58, 28. september

Tole zažgat je pa kar umetnost.

Trmasto vztrajava pri planinski hrani / 13:58, 28. september

Obema čestitke za uspešno delo in naj bo tako tudi vnaprej.

Na Vitrancu bo nov Mojčin dom / 13:52, 28. september

Me pa prav zanima, kakšen bo ta premični dom. A se ga bo dalo s temelji vred prestavljati po Vitrancu?

Trmasto vztrajava pri planinski hrani / 00:57, 28. september

Vse čestitke <3

V ponedeljek potrdili 3878 okužb z novim koronavirusom / 23:26, 27. september

TI Majstri, ki vse to beležijo.......................... bodo kmalu ugotovili, da nas je v Sloveniji 20 milijonov.
VSE plača DELAVEC.
T

Obnova spomenika v Dolenji vasi / 15:04, 27. september

OBUP. kakšna štala. Za ta denar bi lahko pomagali živečim. Samo ne - je treba žagat stoletne breze, polagat ploščice..... zasajat nova drevesa...... samo da se troši.