Medvoški župan Nejc Smole je direktorju podjetja TIPO Investicijske gradnje Robertu Štruklju izročil več kot milijon evrov vredno pogodbo za izgradnjo prizidka k Osnovni šoli Simona Jenka Smlednik. / Foto: Tina Dokl

Stekla gradnja milijonskega prizidka k osnovni šoli

Na zadnji šolski dan so na Osnovni šoli Simona Jenka Smlednik začeli gradnjo več kot milijon evrov vrednega prizidka, kar je največja investicija na področju družbenih dejavnosti letos v občini Medvode.

Smlednik – Na krajši slovesnosti pred smledniško osnovno šolo je medvoški župan Nejc Smole direktorju podjetja TIPO Investicijske gradnje Robertu Štruklju izročil pogodbo za izgradnjo prizidka k osnovni šoli, s čimer so se gradbena dela uradno začela. Izvajalec je bil izbran z javnim naročilom, vrednost pogodbenih del pa znaša nekaj manj kot milijon sto tisoč evrov. Projekt v okviru razpisa za sofinanciranje investicij v vrtce in osnovne šole sofinancira ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ki bo prispevalo slabih 503 tisoč evrov. »S projektom izgradnje prizidka, ki je za Občino Medvode eden večjih, se v smledniški šoli zaključuje cikel večjih investicij. V zadnjih letih je bilo namreč vloženih preko dva milijona evrov,« je povedal župan.

Zbrane je nagovoril še ravnatelj Marko Valenčič. »Najmanj trije razredi so bili popolnoma neustrezni v vseh pogledih, bili so premajhni in prenizki. Na naši šoli imamo 18 oddelkov in točno toliko prostorov, kar pomeni, da nadomestnih prostorskih rešitev ni bilo. Z novim prizidkom se bo nedvomno dvignila bivanjska kvaliteta izobraževanja,« je dejal ravnatelj.

V novem prizidku bodo urejene tri nove matične učilnice druge in tretje triade, trije kabineti za pedagoge, garderobe za telovadnico ter povezovalni hodnik. Prizidek, katerega velikost bo znašala 445 kvadratnih metrov neto tlorisne površine, bo umeščen na vzhodni del telovadnice in bo s šolo povezan na delu prizidka, zgrajenega pred slabimi dvajsetimi leti. Kot del prizidka bo urejen tudi vhod za zunanje obiskovalce telovadnice.

Poleg novih prostorov bodo rekonstruirali še del obstoječe jedilnice, in sicer z odstranitvijo garderob za telovadnico, ki bodo nameščene v novem prizidku, ter sanitarije v prostor za čistila in za t. i. utiliti kuhinje. Del obstoječih prostorov šole bo s predelavo kabineta in učilnice rekonstruiran tako, da bo možen suhi dostop do prizidka. Zunanja ureditev bo obsegala 18 parkirnih mest na zahodni strani šolskega poslopja. Ob prizidku bo urejena tudi manjša ozelenitev in manjša ureditev povoznih površin. Dela bodo zaključena predvidoma do konca letošnjega leta, objekt pa bo v uporabo predan prihodnje leto.

Z novo pridobitvijo bodo zagotovljeni pogoji za dvooddelčno devetletno osnovno šolo, saj se je šola v Smledniku zaradi naglega povečevanja števila učencev zadnja leta srečevala s precejšnjo prostorsko stisko.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

1/3

ponedeljek

-9/5

torek

-7/7

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

DELAVNICE / Jesenice, 1. december 2021

Adventna ustvarjalna delavnica

PRIREDITVE / Škofja Loka, 3. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

SEJMI / Bled, 3. december 2021

Sejem rabljene smučarske opreme

PRIREDITVE / Škofja Loka, 4. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

SEJMI / Bled, 4. december 2021

Sejem rabljene smučarske opreme

PRIREDITVE / Škofja Loka, 5. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

SEJMI / Bled, 5. december 2021

Sejem rabljene smučarske opreme

OBVESTILA / Kranj, 6. december 2021

Obvestilo Društva upokojencev Kranj

 

 
 

 

 
 
 

Zadevi Sikošek grozi zastaranje / 18:33, 28. november

Hehe. Sodna veja v oblasti deluje po sistemu interesne skupnosti ali lobija ali mafije. Lepo je biti prijatelj te interesne skupnosti.

Poraz pobudnikov referenduma za občino Golnik / 13:45, 26. november

NSi zastonj računa na glasove v Kranju. Kosovo Republika (KR) glasuje za SD.

V sredo potrdili 2668 okužb z novim koronavirusom / 12:55, 26. november

Narobe si razumu. Ejejejej. Tipično za oprane glave.

Zimo pričakajmo pripravljeni / 12:26, 26. november

Od kar pomnim že pred zimo zamenjam letne gume z grobo profilnimi gumami. Ja, z zimskimi. Ko sem jih pa obrabil toliko, da za drugo zimo ne ...

Za oskrbo vseh ni dovolj kadra / 09:30, 26. november

Tandem Šarec - Pirnat nas je pripeljal v izredno stanje, 253 Slovencev že okuženih, 2 sta v kritičnem stanju !
Tako je poročala edina resnica na tem svetu Nora24 dne 16.3.2020 !

V sredo potrdili 2668 okužb z novim koronavirusom / 09:09, 26. november

Pavle, zna bit da so te dal na IGNORE ?!!

Cena ogrevanja je šla v nebo / 08:06, 26. november

Cene za MWh toplote: Trbovlje (plin) 92,2€, Zagorje(lesni sekanci) 42,6€, Ljubljana (premog+lesni sekanci) 59,8€, Celje (komunalni odpadki+b...