Zaposleni na Upravni enoti Kranj, kakor tudi v Radovljici in na Jesenicah, bodo stavkali vse tri dni. V tem času opravljajo le nujne naloge. / Foto: Gorazd Kavčič

Stavka tudi na treh upravnih enotah na Gorenjskem

Za tridnevno stavko so se odločili tudi zaposleni na upravnih enotah v Kranju, Radovljici in na Jesenicah, kjer v času stavke opravljajo le nujne naloge. Zaprti so nekateri krajevni uradi.

Stavka pa med drugim ne poteka na Upravni enoti Tržič.

Kranj, Radovljica, Jesenice – Zadnji tri januarske dni poteka stavka zaposlenih na 41 od skupno 58 upravnih enot v državi, kar po oceni Sindikata državnih organov Slovenije okoli 85 odstotkov vseh zaposlenih na upravnih enotah. Na 26 upravnih enotah stavka poteka vse tri dni, torej od včeraj do jutri, na 15 pa so se odločili za enodnevno stavko v tridnevnem obdobju. Na Gorenjskem tridnevna stavka poteka na upravnih enotah Kranj, Radovljica in Jesenice, medtem ko se na preostalih upravnih enotah zaposleni stavki niso pridružili. Danes bo zaprt krajevni urad v Kranjski Gori, jutri pa na Bledu.

Tridnevna stavka poteka tudi na Upravni enoti Kranj. Kot piše v napovedi stavke na njeni spletni strani, bodo v času stavke opravljali zgolj tiste naloge, ki zagotavljajo minimalni delovni proces, varnost ljudi in premoženja ali so nenadomestljiv pogoj za delo in življenje občanov ali organizacij in se izvajajo tako, da ni ogroženo uresničevanje funkcij upravne enote. Podobno so napovedali tudi na Upravni enoti Radovljica, kjer občanom tudi predlagajo, da obisk na upravni enoti, če ni nujen, preložijo na kasnejši datum. »O tem, ali gre za nujno zadevo, bo za vsak posamezen primer odločal uslužbenec iz delovnega področja, v katerega sodi delo oz. naloga,« pa so nam odgovorili z Upravne enote Jesenice.

Stavka pa med drugim ne poteka na Upravni enoti Tržič. Kot je pojasnila načelnica mag. Marcela Maršič, na njihovi upravni enoti ni organiziranega sindikata, zato tudi ni stavke. »Minister je vsem upravnim enotam, stavkajočim in nestavkajočim, tudi poslal nabor nalog, ki jih moramo nujno opraviti,« je povedala. Med nujne storitve upravne enote med drugim sodijo tudi izdaja osebne izkaznice ali potnega lista za nujno pot v tujino, urejanje zakonskega prebivališča in izdaja dokumentov za novorojence.

Stavka je na sedmih upravnih enotah v državi potekala že novembra, a ker od tedaj ni bilo nobenega napredka pri uresničitvi stavkovnih zahtev, so se v sindikatu državnih organov odločili za novo, obširnejšo stavko za izboljšanje svojega položaja. Zahtevajo boljše plačilo, opozarjajo pa tudi na preobremenjenost zaposlenih.

Na ministrstvu za javno upravo sicer tako kot v primeru zdravniške stavke vztrajajo pri reševanju plačnih vprašanj v okviru celovite prenove plačnega sistema javnega sektorja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

oblačno
vlažnost: 56 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

10/16

sreda

3/22

četrtek

6/24

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Preddvor, Naklo, 10. april 2024

Telovadba, digitalna prva pomoč, zdravi odnosi ...

PREDAVANJA / Češnjica, 11. april 2024

Predavanje o boreliozi

IZLETI / Naklo, 11. april 2024

S kolesom v Voglje

GLASBA / Šenčur, 12. april 2024

Šenčurska glasbena srečanja

IZLETI / Kokrica, 12. april 2024

Pohod na Križno goro

IZLETI / Kranj, 13. april 2024

Po Soški poti

OBVESTILA / Kranj, 14. april 2024

Srečanje invalidov MDI Kranj

OBVESTILA / Kranj, 14. april 2024

55 let invalidov MDI Kranj

 

 
 

 

 
 
 

Je bil gradbeni poseg na Veliki planini nezakonit / 09:01, 9. april

Skrajni čas je bil, da se je elektrificiralo tudi pastirsko naselje "Veliki stan", saj so inšpektorji neprestano kaznovali in grozili kmetom...

Gradivo za drugi tir do Kranja pripravljeno / 18:45, 7. april

Orehek je od Kranja oddaljen cca 2km. Kako bo vlak ustavil v Kranju, če bo na Orehku njegova hitrost 160km/h?
Zakaj ni v planu izgradnja ŽP na Orehku vsaj za lokalne vlake?

Gradivo za drugi tir do Kranja pripravljeno / 01:54, 7. april

Vrhunska pravljica.

Vsakega petega kršitelja so opozorili / 10:51, 4. april

Če nisi pripet, ti teži alarm v avtu. To je varnostno namenoma moteče, tako da se moraš pripeti.

Dela na Betinu predčasno končana / 06:58, 26. marec

Ko Noe dela barko. Gradbinci res nismo.

Gorenjska bolnišnica / 11:19, 25. marec

Bravo Dr. Aleksander Stepanović! Vsa čast za napisano! Edina logična lokacija je Kranj po vseh merilih.

Kranj diha z vojašnico / 08:48, 25. marec

Migranti s svojo rodnostjo ne bodo popravili rodnosti Slovenije, ampak naredili Slovenijo neslovensko in uničili naš narod in našo kulturo.K...