Zakonca Metka In Jožef Oseli

Uresničil sem sanje

Gostilna in restavracija Avsenik v Begunjah je prejšnji četrtek gostila dobrodelni koncert, ki ga je pospremila tudi predstavitev avtobiografije Jožefa Oselija z naslovom Uresničil sem sanje.

Dobrodelni koncert je bil načrtovan že prej, a ker je tudi glasbenikom in prireditvam ponagajala pandemija, so dobrodelni koncert pripravili prejšnji teden.

Poleg Ansambla Saša Avsenika so na koncertu nastopila še številna bolj ali manj znana imena s slovenskih glasbenih odrov, prisotni so bili tudi gledališčniki. Nastopili so Nina Dominko, Nuša Derenda, Manca Izmajlova in Benjamin Izmajlov, ansambel Vesele Štajerke, Flora Ema Lotrič, Tone Habjan, Ilena Osenar Hevka, Taša Toman, Anja Brglez, Marko Bilčar, Božidar Wolfand Wolf, Ivan Hudnik, Stane Vidmar, sodelovali pa so tudi člani KD IS viteza Gašperja Lambergarja. Dogodek je prisrčno povezovala Branka Božič, še prav posebej pa je občinstvo pozdravilo nastop Gašperja Bohinca na harmoniki iz lokalnega društva Sožitje, ki se že leto dni uči igranja pri Sašu Avseniku, kot nam je ponosno zaupal. Napovedala ga je prijateljica Sandra Svetina.

Ob dogodku je bila postavljena tudi razstava slik iz avtobiografije Jožefa Oselija, ki sicer obsega tri knjige (Moja življenjska izkušnja, Recepti, Potovanja s šefom Jožetom) pod skupnim naslovom Uresničil sem sanje. Oselija sicer večina pozna kot tistega kuharskega mojstra, ki je kuhal za Tita, s svojimi jedmi in pogledom na svet pa je navduševal tudi druga svetovna državniška imena. Avtobiografija je nastala kot dragocen spomin na strokovno delo in nepozabne izkušnje s kolegi po celem svetu ter z željo, da za ta težek in odgovoren poklic navduši mlajše generacije.

Oseli je košček svojih bogatih izkušenj, doživetij in anekdot s pomočjo fotografije in besede tudi povzel v uvodu v koncert, kasneje pa so ga presenetili kolegi iz Hrvaške kulinarične akademije, saj mu je predsednik Damir Crleni izročil diplomo o častnem članstvu v akademiji.

Kdor je želel, je knjige lahko tudi kupil, zbrane prostovoljne prispevke s koncerta in deset odstotkov od prodaje knjig pa so organizatorji dogodka z dobrodelno noto namenili Društvu Sožitje s področja občin Radovljica, Bled, Bohinj in Gorje.

Oddajte svoj komentar

Kranj 7°

delno oblačno
vlažnost: 99 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

8/22

četrtek

8/23

petek

7/22

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Jesenice, 6. oktober 2022

Za otroke

IZLETI / Naklo, 6. oktober 2022

Kolesarski izlet v neznano

PRIREDITVE / Jesenice, 7. oktober 2022

Za otroke

GLASBA / Milje, 7. oktober 2022

Spet ljudsko petje

GLASBA / Tržič, 7. oktober 2022

Ena po domače

PRIREDITVE / Visoko, 7. oktober 2022

Krajevni praznik Visoko - Milje

GLEDALIŠČE / Visoko, 8. oktober 2022

Mali otroci, veliki problemi

IZLETI / Šenčur, 8. oktober 2022

Juliana trail Log pod Mangartom–Trbiž

 

 
 

 

 
 
 

Srečanje upokojencev pohodnikov v Kranju / 20:12, 5. oktober

Rajš žbu u kolen kukr pa z upokojenci bilo kam.
Pa to še ni vse .
( se nadaljuje)

V Železnikih ponosni na športno dvorano / 19:43, 5. oktober

Kakšna SREČAAA, da imamo Domel + še ene firme in privatnike..... vse zanesenjake nekoč, ki so zgradili bazen in športno dvorano. Kaj vse s...

Nasveti pred kurilno sezono / 15:58, 5. oktober

Vse to se kuri že od nekdaj. Zapreš okna in..... to je mala malca, kuker ga serjejo za ozračje velesile.

Srečanje upokojencev pohodnikov v Kranju / 15:53, 5. oktober

100 penzičev <3 - vsa čast. Ta društva so zlata vredna. Da greš na izlet, med ljudi.....Imam znanko v LJ, kjer se nič ne dogaja. Tako da vs...

V Antonovem vrtcu zvišali cene / 15:47, 5. oktober

Okoli 500 € na mesec........... ubogi starši, če so na minimalnih plačah. No ja, saj je nekje izračun, da te stane otrok do 'kruha' kot ena...

Hrano so lahko tudi izmenjali / 15:34, 5. oktober

VSEE pohvale vredno ta izmenjava............ dokler se ne bo umešala elitna inšpekcija.

Končno sanacija kranjske obvoznice / 18:39, 4. oktober

Bolj je žalostno, da gradbena stroka ni sposobna pripraviti projekt in ga nadzorovat. Ne zamerim Husoti in Krasniqiju, če ne znata asfalt položit.