Članska ekipa rokometašic Save v letošnji sezoni / Foto: Tomaž Bukovšek

Rokometašice Save napredujejo

V Rokometnem klubu Sava Kranj so ponosni, da njihova dekleta nastopajo v prvi državni ligi za članice. Čeprav letos igrajo v slabši, zeleni skupini, pa hitro napredujejo.

Kranj – Rokometašice Save so obetavno zaključile minulo leto. V zeleni skupine prve lige so trenutno na petem mestu, uspešno pa so začele tudi pokalno tekmovanje. O delu v klubu in načrtih sva se pogovarjala s predsednikom Rokometnega kluba Sava Kranj Jankom Rauterjem.

Koliko ekip in deklet imate trenutno v klubu in kje nastopajo?

V klubu trenirajo štiri ekipe, kar pomeni okoli šestdeset deklet. Imamo starejše deklice A in B, mladinke in članice. Poleg tega imamo tudi interesne dejavnosti na osnovnih šolah. Sicer pa vse ekipe nastopajo v državnem prvenstvu. Članice igrajo v prvi državni rokometni ligi za ženske – zelena skupina.

Kakšne cilje ste si zastavili pred sezono?

Pri mlajših kategorijah so cilji predvsem uspešno igranje v obstoječih ligah in vzgoja igralk za višje kategorije. Osnovni cilj vsega skupaj je seveda, da se dekleta družijo ob športu, da spodbujamo zdravo življenje in kolektivni duh. Cilji članske ekipe pa so čim višja uvrstitev v pokalu. Prvo oviro, Zvezdo Logatec, smo že preskočili. Ob ugodnem žrebu lahko dosežemo odmevno uvrstitev. V zeleni skupini pa je naš cilj uvrstitev na eno od prvih dveh mest, kar nam prinaša igranje kvalifikacij za kvalitetnejšo, modro skupino. V zadnji članski tekmi letošnjega leta so dekleta premagala Olimpijo s 33 : 32, kar je lepa spodbuda za naprej. Imamo tudi tri občasne reprezentantke letnikov 2004 in 2005. To pomeni, da smo na pravi poti.

Kako pridobivate mlade igralke?

Pridobivanje igralk poteka po osnovnih šolah preko interesne dejavnosti, bolje pa zadnje obdobje sodelujemo tudi z okoliškimi ženskimi klubi, ki so prepoznali naše dobro delo. Tako se lažje dogovarjamo za prestop oziroma posojanje obetavnih mladih igralk k nam. Sicer pa je precej težko, saj se staršem mogoče zdi to pregrob šport za dekleta.

Kakšne pogoje ima klub za delo?

Pogoji za trening so v Mestni občini Kranj bolj slabi kot ne, zato večino treningov opravimo v telovadnici Biotehniškega centra Naklo v Strahinju. Z odgovornimi odlično sodelujemo in imajo res veliko posluha za naše potrebe. Glede tega smo lahko zelo zadovoljni. V naši občini pa se je v zadnjem času stanje še poslabšalo, saj je dvorana v vojašnici namenjena cepljenju in je ni moč uporabljati. Naj znova poudarim, da je v Kranju nujna izgradnja večnamenske dvorane. Brez vlaganj v infrastrukturo bo kranjski šport zaostajal oziroma rezultati že sedaj niso taki, kot bi lahko bili. Kljub temu v klubu vlagamo v razvoj igralk. Z letošnjim letom imamo tudi trenerja vratark in v zadnjih mesecih je že viden napredek. Imamo tudi kondicijsko trenerko in hodimo na večdnevne priprave v Umag. Brez tega enostavno ne gre.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

pretežno jasno
vlažnost: 80 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

-10/4

torek

-7/8

sreda

-3/8

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PREDAVANJA / Radovljica, 23. januar 2024

Potopisno predavanje: Kostarika

PREDAVANJA / Naklo, 23. januar 2024

Potopisno predavanje: Islandija

PREDAVANJA / Tržič, 24. januar 2024

O sladkorni bolezni

OBVESTILA / Preddvor, Šenčur, Naklo, 24. januar 2024

Telovadba, ustvarjalna delavnica, zdrave navade ...

OBVESTILA / Preddvor, Šenčur, Naklo, 26. januar 2024

Telovadba, ustvarjalna delavnica, zdrave navade ...

GLEDALIŠČE / Predoslje, 26. januar 2024

Komedija zmešnjav

IZLETI / Šenčur, 27. januar 2024

S cvičkom med vinogradi

GLEDALIŠČE / Slovenski Javornik, 27. januar 2024

Jutri začnem

 

 
 

 

 
 
 

V Dražgošah poziv k miru / 11:07, 22. januar

Zgodovinar Premk pravi, da so revolucionarji zmagali v Dražgošah, ker jih Nemci niso ujeli. Njegova izjava v oddaji na Planet TV. Zato v Dra...

V Dražgošah poziv k miru / 10:14, 22. januar

1. Okupacoija je pravno stanje na kakem ozemlju, ki ga je tuja država, navadno z bojem, spravila pod svojo oblast"(Fran) Oktobra 1940 v Zagr...

Na plečih pacientov / 23:27, 21. januar

Samo zdravo konkurenco med javnim in privatnim je treba vzpostaviti, da se borijo za paciente. To je naravna in človeška zakonitost in samo to deluje.

Prava pot do sprave slovenskega naroda izhaja iz ljudi / 23:22, 21. januar

Ob takem medijskem in izobraževalnem enoumju 70% Slovencev nima nobene možnosti vedeti resnice, niti trezno voliti, zato grejo v prepad kot ovce.

Razpis za stanovanja predvidoma spomladi / 23:17, 21. januar

Primož, tebi pa sovraštvo do SDS res povzroča halucinacije. Resnica je popolnoma drugačna. SDS je 2020 v MO Kranj predstavila predloge ukrep...

Odgovor / 20:53, 21. januar

Tavčar se je malce bal Nemcev in nasprotoval vojaški akciji na Koroškem. Kot sicer se takrat Ljubljana ni veliko zanimala za meje na Štajers...

V Dražgošah poziv k miru / 19:39, 21. januar

Ponavljam vprašanje: Kaj so oborožene sile nacistične Nemčije počele v Dražgošah leta 1942 ?
Usposabljanje, vojaške vaje ?
Bo šlo?