Hotel Brdo še kar sameva in nič ne kaže na začetek prenove. / Foto: Tina Dokl

Hotel Brdo še naprej sameva

Potem ko naj bi se po prvotnih načrtih prenova Hotela Brdo začela že lansko poletje, pa vse kaže, da se ne bo niti naslednji mesec, ko je bil predviden zadnji rok za začetek del.

Brdo pri Kranju – Lani spomladi so iz Hotela Brdo odšli še zadnji gostje, kot je bilo predvideno, pa naj bi se nato poleti začela temeljita prenova dotrajane stavbe, ki je bila zgrajena med letoma 1973 in 1975.

Obnovo Hotela Brdo je sicer vlada načrtovala že dlje časa, že prejšnje vodstvo Javnega gospodarskega zavoda (JGZ) Brdo pa je predstavilo načrt temeljite prenove z idejno rešitvijo Arhitekture Krušec iz Ljubljane. Imeli so že gradbeno dovoljenje, pripravljena je bila tudi projektna dokumentacija, načrtovana investicija, ki jo vodi Generalni sekretariat vlade, pa je bila vredna okoli 26,2 milijona evrov.

Lani jeseni je državna revizijska komisija delno ugodila revizijskemu zahtevku in zaradi kršitev zakona o javnem naročanju razveljavila del razpisne dokumentacije. Generalni sekretariat vlade je nato začel nov razpisni postopek, ki pa znova ni uspel, saj so vrednosti ponudb precej presegale zagotovljena sredstva. Tako so se marca odločili, da postopek zaključijo. Kot je nato sredi maja pojasnil novi vršilec dolžnosti direktorja JGZ Brdo Marjan Hribar, so se odločili, da javnega naročila za izvedbo gradbenih del za prvotno izdelani idejni projekt prenove Hotela Brdo ne oddajo, prenovili pa naj bi ga po idejni rešitvi podjetja Esplanada, d. o. o. Do septembra naj bi imeli izvajalca, nekaj manj obsežna prenova pa naj bi bila vredna do osem milijonov evrov. Grad­nja naj bi trajala osem mesecev, odprtje prenovljenega hotela pa je predvideno maja prihodnje leto.

S takšnim načinom dela se niso strinjali v Zbornici za arhitekturo in prostor Slovenije, kjer so menili, da bi bilo treba izvesti javni natečaj za izbiro najustreznejše arhitekturne rešitve.

Poleg tega sta se prejšnji mesec pritožili tudi dve podjetji, ki sta pri ponovljenem javnem naročilu zahtevali revizijo. Kolektor Koling je nato zahtevek za revizijo v začetku tega meseca umaknil, pri družbi Dema Plus pa sklepa Državne revizijske komisije do včeraj še niso prevzeli.

Kot je nato včeraj povedal direktor Hribar, je Državna revizijska komisija odločila, da je pri razpisu potrebna manjša korekcija, zato bo v naslednjih dneh objavljena dopolnitev razpisa s strani Generalnega sekretariata vlade.

Ne glede na končno odločitev ostaja dejstvo, da se z obnovo mudi, saj naj bi bil hotel prenovljen najkasneje do predsedovanja Slovenije Svetu EU, ki se bo začelo julija prihodnje leto.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

pretežno oblačno
vlažnost: 80 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

4/13

sreda

4/15

četrtek

3/10

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

 

 

 

OBVESTILA / Cerklje, Šenčur, 28. februar 2024

Terenski krvodajalski akciji

OBVESTILA / Preddvor, Naklo, 28. februar 2024

Telovadba, angleška urica, ustno zdravje

PRIREDITVE / Kranj, 29. februar 2024

Planinsko-pohodniški izlet DU Kranj

PRIREDITVE / Jamnik, 29. februar 2024

Ob 80. obletnici požiga vasi Jamnik

PRIREDITVE / Stara Loka, 29. februar 2024

Veiderjev večer: Andrej Karlin

GLEDALIŠČE / Breznica, 29. februar 2024

Jutri začnem

OBVESTILA / Šenčur, 1. marec 2024

Zbor članov DU Šenčur

OBVESTILA / Kranj, Šenčur, Cerklje, Goriče, 1. marec 2024

Meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola

 

 
 

 

 
 
 

Nov protest gorenjskih kmetov / 16:02, 27. februar

Vsak normalen narod bi tako škodljivo vlado že pospravil v koš za smeti.

Kaj pacientom prinaša nova uredba / 15:59, 27. februar

Ta uredba je mrtva črka na papirju. Zdravniki hitreje zapuščajo javno zdravstvo, kot ga lahko vlada uredi z uredbami. Vlada bo s takim nasil...

Najvišji dvig pokojnin od leta 1992 / 13:45, 26. februar

Nekaterim malim pokojninam se povečanje ne bo poznalo, ker ga obvezni zdravstveni prispevek izniči. Hec pa je, da je teh petintrideset evrov...

Najvišji dvig pokojnin od leta 1992 / 21:09, 25. februar

Zelo žalostno, kako se vlada hvali s populizmom. To ni povišanje pokojnin, temveč delna uskladitev z inflacijo. Uskladitev je nižja od infla...

Zlato polje / 10:18, 25. februar

Sem enkrat naletel ne takega črnega odlagatelja, pa me ni razumel, ker je govoril samo albansko. Pa tudi ni imel občutka, da dela kaj narobe, saj ima v glavi drugo kulturo.

Najvišji dvig pokojnin od leta 1992 / 10:14, 25. februar

Kaj ti pomaga dvig pokojnin, ki je manjši od inflacije. V resnici se je realna vrednost pokojnin zmanjšala, posebej če jo primerjaš z dvigom...

Vzpon populizma / 10:08, 25. februar

Miha, res se ti čudim, da ne vidiš še precej večjega in usodnejšega populizma, ki ga imaš pred nosom. Gibanje Svoboda z Golobom na čelu izpo...