Hotel Brdo še kar sameva in nič ne kaže na začetek prenove. / Foto: Tina Dokl

Hotel Brdo še naprej sameva

Potem ko naj bi se po prvotnih načrtih prenova Hotela Brdo začela že lansko poletje, pa vse kaže, da se ne bo niti naslednji mesec, ko je bil predviden zadnji rok za začetek del.

Brdo pri Kranju – Lani spomladi so iz Hotela Brdo odšli še zadnji gostje, kot je bilo predvideno, pa naj bi se nato poleti začela temeljita prenova dotrajane stavbe, ki je bila zgrajena med letoma 1973 in 1975.

Obnovo Hotela Brdo je sicer vlada načrtovala že dlje časa, že prejšnje vodstvo Javnega gospodarskega zavoda (JGZ) Brdo pa je predstavilo načrt temeljite prenove z idejno rešitvijo Arhitekture Krušec iz Ljubljane. Imeli so že gradbeno dovoljenje, pripravljena je bila tudi projektna dokumentacija, načrtovana investicija, ki jo vodi Generalni sekretariat vlade, pa je bila vredna okoli 26,2 milijona evrov.

Lani jeseni je državna revizijska komisija delno ugodila revizijskemu zahtevku in zaradi kršitev zakona o javnem naročanju razveljavila del razpisne dokumentacije. Generalni sekretariat vlade je nato začel nov razpisni postopek, ki pa znova ni uspel, saj so vrednosti ponudb precej presegale zagotovljena sredstva. Tako so se marca odločili, da postopek zaključijo. Kot je nato sredi maja pojasnil novi vršilec dolžnosti direktorja JGZ Brdo Marjan Hribar, so se odločili, da javnega naročila za izvedbo gradbenih del za prvotno izdelani idejni projekt prenove Hotela Brdo ne oddajo, prenovili pa naj bi ga po idejni rešitvi podjetja Esplanada, d. o. o. Do septembra naj bi imeli izvajalca, nekaj manj obsežna prenova pa naj bi bila vredna do osem milijonov evrov. Grad­nja naj bi trajala osem mesecev, odprtje prenovljenega hotela pa je predvideno maja prihodnje leto.

S takšnim načinom dela se niso strinjali v Zbornici za arhitekturo in prostor Slovenije, kjer so menili, da bi bilo treba izvesti javni natečaj za izbiro najustreznejše arhitekturne rešitve.

Poleg tega sta se prejšnji mesec pritožili tudi dve podjetji, ki sta pri ponovljenem javnem naročilu zahtevali revizijo. Kolektor Koling je nato zahtevek za revizijo v začetku tega meseca umaknil, pri družbi Dema Plus pa sklepa Državne revizijske komisije do včeraj še niso prevzeli.

Kot je nato včeraj povedal direktor Hribar, je Državna revizijska komisija odločila, da je pri razpisu potrebna manjša korekcija, zato bo v naslednjih dneh objavljena dopolnitev razpisa s strani Generalnega sekretariata vlade.

Ne glede na končno odločitev ostaja dejstvo, da se z obnovo mudi, saj naj bi bil hotel prenovljen najkasneje do predsedovanja Slovenije Svetu EU, ki se bo začelo julija prihodnje leto.

Oddajte svoj komentar

Kranj 3°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

4/8

ponedeljek

5/7

torek

-0/6

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

ŠPORT / Naklo, Šenčur, 5. december 2022

Vadba za zdravo hrbtenico

PRIREDITVE / Škofja Loka, 5. december 2022

Miklavževanje na Mestnem trgu

IZLETI / Kranj, 6. december 2022

Na kopanje in ogled lučk

ŠPORT / Naklo, Šenčur, 6. december 2022

Vadba za zdravo hrbtenico

OBVESTILA / Kranj, 7. december 2022

Meritve tlaka, holesterola in sladkorja

IZLETI / Kranj, 8. december 2022

Pohod ob Kamniški Bistrici

IZLETI / Kranj, 10. december 2022

V neznano

IZLETI / Šenčur, 10. december 2022

Parenzana Vižinada–Poreč

 

 
 

 

 
 
 

Do 16. ure glasovalo več kot 27 odstotkov volivcev / 20:30, 4. december

Test

Do 16. ure glasovalo več kot 27 odstotkov volivcev / 20:30, 4. december

Prav veliko nebi komentiral, mislim pa da je zmagal pravi? Sicer koristi jaz nimam nobene, ker neživim vec v kranju,bolje receno niti v sloveniji ne.

V Kranju v nedeljo tudi referenduma / 11:33, 3. december

To bi lahko bil hrvatski jezik. Wojci... al` karkoli si že... Ko ne boš nič zastopil, bo hudo. Razen, če obvladaš sljadoljedarski jezik!

Rodila se je Tadejčica / 18:20, 1. december

Pa kje Miklavčičeva pobira te zgodbe,,,, ženska je rodila leta 1980. Kaj ni hodila OŠ, a niso imeli biologije....Kje bogu za hrbtom so pa to...

Vlada za prostorsko načrtovanje priključka / 11:31, 1. december

A to je tisti avtocestni priključek, proti kateremu je bila Lenči osebno proti?

V Kranju v nedeljo tudi referenduma / 07:40, 1. december

V Kranju skoraj ne slišiš več govort po slovensk.
Preberte kaj je eden s telefonom (sem slučajno hodil za njim) reku:
" Izgleda da su antibiotici prijeli."

Ne le trije referendumi / 07:14, 1. december

Kar se mene tiče, so bile vlade JJ najboljše za Slovenijo. V njegovem zadnjem, kratkem mandatu, pa se je začela graditi še cesta od Hotemaž...