Hotel Brdo še kar sameva in nič ne kaže na začetek prenove. / Foto: Tina Dokl

Hotel Brdo še naprej sameva

Potem ko naj bi se po prvotnih načrtih prenova Hotela Brdo začela že lansko poletje, pa vse kaže, da se ne bo niti naslednji mesec, ko je bil predviden zadnji rok za začetek del.

Brdo pri Kranju – Lani spomladi so iz Hotela Brdo odšli še zadnji gostje, kot je bilo predvideno, pa naj bi se nato poleti začela temeljita prenova dotrajane stavbe, ki je bila zgrajena med letoma 1973 in 1975.

Obnovo Hotela Brdo je sicer vlada načrtovala že dlje časa, že prejšnje vodstvo Javnega gospodarskega zavoda (JGZ) Brdo pa je predstavilo načrt temeljite prenove z idejno rešitvijo Arhitekture Krušec iz Ljubljane. Imeli so že gradbeno dovoljenje, pripravljena je bila tudi projektna dokumentacija, načrtovana investicija, ki jo vodi Generalni sekretariat vlade, pa je bila vredna okoli 26,2 milijona evrov.

Lani jeseni je državna revizijska komisija delno ugodila revizijskemu zahtevku in zaradi kršitev zakona o javnem naročanju razveljavila del razpisne dokumentacije. Generalni sekretariat vlade je nato začel nov razpisni postopek, ki pa znova ni uspel, saj so vrednosti ponudb precej presegale zagotovljena sredstva. Tako so se marca odločili, da postopek zaključijo. Kot je nato sredi maja pojasnil novi vršilec dolžnosti direktorja JGZ Brdo Marjan Hribar, so se odločili, da javnega naročila za izvedbo gradbenih del za prvotno izdelani idejni projekt prenove Hotela Brdo ne oddajo, prenovili pa naj bi ga po idejni rešitvi podjetja Esplanada, d. o. o. Do septembra naj bi imeli izvajalca, nekaj manj obsežna prenova pa naj bi bila vredna do osem milijonov evrov. Grad­nja naj bi trajala osem mesecev, odprtje prenovljenega hotela pa je predvideno maja prihodnje leto.

S takšnim načinom dela se niso strinjali v Zbornici za arhitekturo in prostor Slovenije, kjer so menili, da bi bilo treba izvesti javni natečaj za izbiro najustreznejše arhitekturne rešitve.

Poleg tega sta se prejšnji mesec pritožili tudi dve podjetji, ki sta pri ponovljenem javnem naročilu zahtevali revizijo. Kolektor Koling je nato zahtevek za revizijo v začetku tega meseca umaknil, pri družbi Dema Plus pa sklepa Državne revizijske komisije do včeraj še niso prevzeli.

Kot je nato včeraj povedal direktor Hribar, je Državna revizijska komisija odločila, da je pri razpisu potrebna manjša korekcija, zato bo v naslednjih dneh objavljena dopolnitev razpisa s strani Generalnega sekretariata vlade.

Ne glede na končno odločitev ostaja dejstvo, da se z obnovo mudi, saj naj bi bil hotel prenovljen najkasneje do predsedovanja Slovenije Svetu EU, ki se bo začelo julija prihodnje leto.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

pretežno jasno
vlažnost: 82 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

12/24

torek

10/28

sreda

13/29

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 28. junij 2022

Kolesarski izlet

PREDAVANJA / Preddvor, 28. junij 2022

Korenine Slovencev in Preddvor v preteklosti

IZLETI / Kranj, 30. junij 2022

Kopalni izlet v Izolo

IZLETI / Kranj, 30. junij 2022

Izlet Vojsko–Hudournik

IZLETI / Kranj, 2. julij 2022

Iz Lepene do Krnskega jezera

OBVESTILA / Kranj, 7. julij 2022

Srečanje gorenjskih upokojencev

IZLETI / Kranj, 9. julij 2022

Izlet v neznano

OBVESTILA / Vodice, 1. september 2022

Zgodbe mojega kraja: Kako smo se nekoč zabavali

 

 
 

 

 
 
 

Novi fašizem / 07:53, 25. junij

Indija in demokracija? Kastni sistem in demokracija? Mogoče pa res. V Sloveniji že gremo po tej poti. Sicer pa, mogoče sta pa LBGTQ in femin...

Ukrepi zoper visoke cene goriv / 08:52, 24. junij

Omejevanje cen na avtocestah v času glavne sezone je bedarija, ki smo jo izvesti samo Butalci. Tranzit polni naše avtoceste, mi pa nimamo od tega nič. Butale par excellence.

Od danes goriva spet dražja / 22:12, 22. junij

Tega je kriv predsednik vlade. Podražitev bi se morala oznaniti eno uro pred uradno veljavnostjo. Pri njem bodo same podražitve in nobenih b...

Od danes goriva spet dražja / 09:11, 22. junij

Kaj naj rečem.
Med prejšnjo vlado nismo bili Slovenci cigani pa tud pump nismo zapiral !!!

Od danes goriva spet dražja / 09:39, 21. junij

Slovenci smo cigani, to je znano. Ampak, da so nekateri tako pokvarjeni, da gredo zapret bencinske zaradi par milijončkov in pokazat na tiso...

Ni šlo za ugrabitev / 15:17, 20. junij

Čudna potegavščina. Občan je ravnal pravilno in pohvalno, kako naj pa ve kakšne neumnosti si nekateri izmišljajo.

K lahki hrani sodi lahka voda / 15:15, 20. junij

K lahki hrani spada primerno vino. Ne v potokih, ampak kozarček za boljši apetit.