SOSEScript: Breadcrumb failed executing with the following error: Error on line 41 position 2: Conversion failed when converting the varchar value 'May' to data type int.
Andraž Briški Javor, Luka Vidic in Nataša Mikelj, ki je predstavila novosti letošnjega Festivala čokolade.

Čokoladni konec tedna

Konec tedna, med 20. in 22. aprilom, bo Radovljica gostila tradicionalni, že sedmi Festival čokolade, Ljubljano pa so prejšnji teden obiskali evropski barmanski virtuozi, ki so mešali glasbene koktajle.

V Vili Podvin so organizatorji tridnevnega mednarodnega čokoladnega festivala pripravili novinarsko konferenco. Na njej je prisotne z letošnjimi novostmi seznanila direktorica Turizma Radovljica Nataša Mikelj. Prisotne je nagovoril tudi radovljiški župan Ciril Globočnik. Predstavnik Hiše eksperimentov Luka Vidic je predstavil družinsko čokoladno delavnico, kjer si bodo njeni obiskovalci lahko pripravili svojo čokolado – od zrnja do tablice; Andraž Briški Javor pa knjigo, ki bo na kar 120 straneh pripovedovala zgodbo o čokoladi; predvsem kako uživati v njej.

Prizorišče festivala ostaja razdeljeno na več lokacij, v še večjem obsegu kot lani. Čokolada velikanka z lešniki ostaja, ravno tako ne bo manjkala čokoladna ruleta. Spremljevalni program bo bogat, nastopila bodo znana domača glasbena imena. Okusi Radol'ce bodo pripravili pestro ponudbo ulične prehrane, lokalni mikropivovarji poskrbeli za ljubitelje piva. Med štiridesetimi razstavljavci najdemo tudi čokoladnici iz Italije in Hrvaške. V svojo družbo so organizatorji festivala povabili še starodobnike, poleg Uroša Štefelina in Igorja Jagodica bo letos tretji chef Marko Pavčnik. Festival bo obiskala tudi »čokoladna kraljica«.

V Podvinu pa so 12. aprila izpeljali še tekmovanje za najboljšo čokoladno pralino, na katerem je med prijavljenimi čokoladnicami najboljšo izbral priznani slaščičar Naser Gashi, ki nam je po novinarski konferenci približal tudi nastanek čokoladnih trufflov. Komisijo sta sestavljala še že omenjena Štefelin in Briški Javor. Naj pralina Festivala čokolade 2018 je postala pralina čokoladnice Lucifer iz Velenja. Nosi ime Cherish the life. Razvili so jo za čilsko vinsko klet, narejena pa je iz višnjevega polnila, temnega ganaša in s pridihom mete, ki ji daje svež pomladni okus.

Prejšnji teden je ljubljanski hotel InterContinental gostil že 13. barmansko tekmovanje G&T Cup Bled, ki ga organizirajo študenti drugega letnika Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled. Tematika letošnjega tekmovanja je bila koktajl in glasba, tehnika mešanja pa je bila prosta. Tako je ob lepem vremenu na hotelski terasi trideset tekmovalcev iz 16 šol iz desetih evropskih držav ustvarjalo koktajle, ki so bili povezani z najbolj znanimi skladbami.

Oddajte svoj komentar

Kranj -3°

jasno
vlažnost: 95 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-6/4

torek

-3/5

sreda

-4/10

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

PREDAVANJA / Naklo, 25. januar 2022

Nasveti za sadno-zelenjavni vrt

PREDAVANJA / Škofja Loka, 27. januar 2022

Zakaj uživati domačo hrano

OBVESTILA / Bled, 8. februar 2022

Ogled muzejskih prostorov po gradu v družbi vodnika

IZLETI / Kranj, 2. marec 2022

Letovanje v Izoli

 

 
 

 

 
 
 

Korošica zmagala pri Avseniku / 18:31, 25. januar

Slovenci smo zastrupljeni z angleško glasbo.Evo za spremembo še nekaj malega iz Poljske: https://www.youtube.com/watch?v=J0yC5WLTEww&list=P...

Proti poniževanju partizanov / 12:58, 25. januar

Dokler se Zveza združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Slovenije ne bo distancirala od komunizma in njihovih vodij, sistemsko...

Prodaja bi pomenila škodo turizmu / 10:01, 25. januar

Na sliki vidim zaprto pročelje GH Toplice. Ne vem, a je ta še v sklopu SAVA ?

Proti poniževanju partizanov / 08:16, 25. januar

Seveda so bili mednarodno priznani. Saj drugih ni bilo, ker so jih komunisti takoj fizično odstranili. Tigrovci so recimo imeli dve opciji, ...

Sonce v Dražgošah / 07:38, 25. januar

Nehaj pit. Za ZAKAJ je vedno vprašaj!
A bo šlo?

Sonce v Dražgošah / 23:19, 24. januar

Težke svinje so bili Nemci. En zblojen folk. Pod komando še bolj zblojenih zveri. - tudi ZDAJ so ostareli gobcavi politiki pripravljeni pos...

Agata in Jurij sta zelo zaposlena / 22:56, 24. januar

Lepo, res vse pohvale.
A da bi 4 mamce in ateja peljali na morje na kalamare...... a to pa še ne gre.