Slovesnost, na kateri je zbrane nagovoril tudi minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, so morali zaradi slabega vremena preseliti v kulturni dom v Stari Fužini.

Praznovali dan državnosti in obnovo središča vasi

Na dan državnosti so v Stari Fužini tudi uradno odprli obnovljeno prometno infrastrukturo v središču vasi in nov turistično-informacijski center.

Stara Fužina ima na novo urejeno cesto skozi vas, prenovljen trg z vaško lipo pa tudi tri sodobna avtobusna postajališča, katerih arhitektura je izpeljana iz tradicionalne kožarice, začasnega zavetišča gozdarjev in oglarjev. Novi TIC je zasnovan po tipičnem stanu z bohinjskih planin.

Stara Fužina – S priložnostno slovesnostjo so v četrtek, na dan državnosti, v Bohinju pozdravili državni praznik, začetek poletja in še posebno, kot je poudaril župan Jože Sodja, zaključek obnove cestne infrastrukture v vaseh Ribčev Laz, Stara Fužina in Češnjica.

Kot je v pozdravnem nagovoru poudaril predsednik Sveta Krajevne skupnosti Stara Fužina Bojan Traven, se je glavna prometna os skozi vas zadnjič temeljito obnavljala pred natanko petdesetimi leti, zato so domačini pa tudi obiskovalci posebej zadovoljni, da ima Stara Fužina po dolgem času na novo urejeno cesto skozi vas in obvozno cesto, prenovljen trg z vaško lipo pa tudi tri sodobna avtobusna postajališča, katerih arhitektura je izpeljana iz tradicionalne kožarice, začasnega zavetišča gozdarjev in oglarjev. Razveselili so se tudi novega turistično-informacijskega centra, zasnovanega po tipičnem bohinjskem stanu s tamkajšnjih planin.

Slovesnosti sta se med drugim udeležila tudi sedanji infrastrukturni minister Jernej Vrtovec in njegova predhodnica Alenka Bratušek pa tudi poslanec državnega zbora, nekdanji župan Bohinja Franc Kramar.

Minister Vrtovec je izrazil zadovoljstvo nad povabilom v Bohinj, kjer tudi sicer z družino pogosto preživlja prosti čas, je povedal v nagovoru zbranim v kulturnem domu. »Bohinj je enkraten biser v tem delu Slovenije, ima številne projekte, ki jih odlično izvaja – takšen je tudi ta, ki ga zaključujemo danes. Zagotavljanje primarne infrastrukture, to so ceste, kolesarske poti, železniške povezave, pomeni, da bodo ljudje na podeželju radi živeli, da se ne bodo izseljevali in tudi da se bo povečal obisk turistov na tej edinstveni lokaciji,« je povedal minister Vrtovec in ob tem poudaril pomen bohinjske železniške proge kot ene od edinstvenih tovrstnih v alpskem svetu, katere obstoj in krepitev bo kot minister podpiral.

V Bohinjski Češnjici sicer še vedno izvajajo dela na državni cesti v okviru investicije v izgradnjo kanalizacijskega omrežja ter obnovo obstoječe komunalne infrastrukture, javnega vodovoda ter vaške in državne ceste s cestno razsvetljavo. Zato je cesta Jereka–Jezero skozi Bohinjsko Češnjico predvidoma do 10. julija zaprta. Obvoz je urejen po Spodnji Bohinjski dolini.

Oddajte svoj komentar

Kranj 20°

zmerno oblačno
vlažnost: 90 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

17/27

sreda

16/29

četrtek

16/29

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

DELAVNICE / Rateče, 12. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

IZLETI / Šenčur, 13. avgust 2020

Pot pod Storžičem

IZLETI / Kranj, 13. avgust 2020

Na planino Blato, planino Pri jezeru in Kredo

DELAVNICE / Rateče, 13. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

DELAVNICE / Rateče, 14. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

OBVESTILA / Gorenjska, 14. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

PRIREDITVE / Bled, 14. avgust 2020

Predšmarni večer na Mlinem

OBVESTILA / Gorenjska, 17. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

 

 
 

 

 
 
 

Razstava Šenčurski dogodki / 13:23, 11. avgust

Šenčur ima skozi zgodovino vedno prava domoljuPna dejanja in tako kot župnik reče..

Epidemiološke razmere relativno stabilne / 13:17, 11. avgust

Ja, naslednjih 14 dni bo ključnih..

Epidemiološke razmere relativno stabilne / 13:08, 11. avgust

S tole LGBT majčko je Jelko nekoliko izgubil na svoji ostrini... :)

Več kot sto nesreč kolesarjev / 12:47, 11. avgust

Predlagam, da vsak najbolje pazi sam na sebe. Včasih, tudi, če imaš prednost ni treba vztrajati, ampak se je bolje odpeljati naprej zdrav. P...

Posilstvo tudi, ko ni uporabljena sila / 17:19, 10. avgust

Za huda kazniva in sprevržena dejanja, kot so posilstvo in umor otroka, nosečnice ali nemočne osebe = SMRTNA KAZEN pika.

Smernice za boljšo šolo / 15:26, 10. avgust

Ivka Sodnik, vašemu fantazmiranju ne vidim konca.

Nobene praktične vrednosti nimajo vaši "izdelki" - en sam bla, bla bla......

A se ne zdite sami sami že dolgočasni?

Prva in druge lige / 11:41, 10. avgust

""...toda že leta zagovarjam dejstvo, da za klub, ki v ekipi nima večinoma svojih igralcev, pravzaprav ni pomembno, v kateri ligi igra..."""...