Dodatne spodbude turizmu

S spremenjenim pravilnikom o dodeljevanju državnih pomoči za spodbujanje gospodarstva želijo v Bohinju dodatno omogočiti podporo investicijam in obratovanju zimskih centrov ter ohranjanju trgovinske dejavnosti na podeželju.

V Bohinju si želijo ohraniti trgovine in poštne storitve tudi po vaseh, tako da so dostopne vsem prebivalcem, predvsem starejšim in manj mobilnim.

Bohinjska Bistrica – Bohinjski občinski svet je potrdil spremembe pravilnika za dodeljevanje državnih pomoči za spodbujanje gospodarstva v občini. Pravilnik tako dopolnjujejo z dvema novima ukrepoma, s katerima spodbujajo opravljanje trgovskih in poštnih storitev ter nadaljnji razvoj zimskega turizma.

Prvi izmed dveh novih ukrepov je tako spodbujanje začetnih investicij ter obratovanja zimskih smučarskih centrov in smučišč. Z ukrepom željo spodbuditi investiranje v zimsko smučarsko in drugo športno infrastrukturo, kar bi omogočalo vzpostavitev boljših možnosti za obratovanje, razvoj in povečanje obsega oziroma podaljšanje zimske turistične sezone. Med upravičenimi stroški, ki jih zajema novi ukrep, so tako na primer stroški, povezani z zasneževanjem in obratovanjem zimskega centra, ne pa tudi nastanitvena ali gostinsko-turistična dejavnost. Ob tem s spremembami razširjajo tudi doslej veljavno določilo, po katerem je moral imeti upravičenec sedež ali lokacijo poslovne enote v občini Bohinj, z možnostjo, da je pri posameznem ukrepu to lahko tudi drugače. Tako je predvsem z mislijo na pomoč zimskim centrom, ki nimajo formalnega sedeža v občini, so pa za bohinjski turizem ključnega pomena. Upravičenci do tega ukrepa morajo tako imeti sedež ali lokacijo poslovne enote na območju občine Bohinj ali Soriške planine in upravljajo zimski center na območju občine Bohinj ali Soriške planine.

Drugi ukrep pa je namenjen ohranjanju obstoječih zaposlitev v trgovinske dejavnosti in dejavnosti javnih storitev na podeželju. V Bohinju si namreč predvsem želijo ohraniti trgovine in poštne storitve tudi po vaseh, tako da so dostopne vsem prebivalcem, predvsem tistim starejšim in manj mobilnim, s tem pa ohranjajo tudi zaposlitve domačinov in obstoj manjših lokalnih trgovin.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

jasno
vlažnost: 99 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

17/26

sreda

16/29

četrtek

16/27

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

DELAVNICE / Rateče, 12. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

IZLETI / Šenčur, 13. avgust 2020

Pot pod Storžičem

IZLETI / Kranj, 13. avgust 2020

Na planino Blato, planino Pri jezeru in Kredo

DELAVNICE / Rateče, 13. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

DELAVNICE / Rateče, 14. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

OBVESTILA / Gorenjska, 14. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

PRIREDITVE / Bled, 14. avgust 2020

Predšmarni večer na Mlinem

OBVESTILA / Gorenjska, 17. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

 

 
 

 

 
 
 

Razstava Šenčurski dogodki / 13:23, 11. avgust

Šenčur ima skozi zgodovino vedno prava domoljuPna dejanja in tako kot župnik reče..

Epidemiološke razmere relativno stabilne / 13:17, 11. avgust

Ja, naslednjih 14 dni bo ključnih..

Epidemiološke razmere relativno stabilne / 13:08, 11. avgust

S tole LGBT majčko je Jelko nekoliko izgubil na svoji ostrini... :)

Več kot sto nesreč kolesarjev / 12:47, 11. avgust

Predlagam, da vsak najbolje pazi sam na sebe. Včasih, tudi, če imaš prednost ni treba vztrajati, ampak se je bolje odpeljati naprej zdrav. P...

Posilstvo tudi, ko ni uporabljena sila / 17:19, 10. avgust

Za huda kazniva in sprevržena dejanja, kot so posilstvo in umor otroka, nosečnice ali nemočne osebe = SMRTNA KAZEN pika.

Smernice za boljšo šolo / 15:26, 10. avgust

Ivka Sodnik, vašemu fantazmiranju ne vidim konca.

Nobene praktične vrednosti nimajo vaši "izdelki" - en sam bla, bla bla......

A se ne zdite sami sami že dolgočasni?

Prva in druge lige / 11:41, 10. avgust

""...toda že leta zagovarjam dejstvo, da za klub, ki v ekipi nima večinoma svojih igralcev, pravzaprav ni pomembno, v kateri ligi igra..."""...