Festivala naše prihodnosti se je letos udeležilo več kot tristo učencev.

Za vedoželjne učence

Na Osnovni šoli Orehek Kranj so v soboto pripravili že sedmo srečanje nadarjenih in ustvarjalnih gorenjskih osnovnošolcev ter njihovih učiteljev mentorjev.

Zavedamo se, da v rednem programu osnovne šole učenci ne morejo vselej potešiti vse svoje radovednosti in raziskovalne žilice, zato vedoželjnim otrokom vsako leto ponudimo delavnice, v katerih izvedo in odkrijejo kaj novega in zabavnega,« poudarjajo v Osnovni šoli Orehek, na kateri so letos gostili že sedmi Festival naše prihodnosti.

Za radovedne učence so letos pripravili kar 22 delavnic z različnih področij, od slovenščine, matematike in tujih jezikov do tehnike, glasbe in likovnega ustvarjanja. Delavnic se je udeležilo več kot tristo otrok iz 18 gorenjskih šol ter več kot štirideset mentorjev. Vsako leto medse povabijo tudi kakšnega zanimivega gosta, letos je bil to finalist šova Slovenija ima talent Tilen Lotrič, ki jim je zaupal ključ do uspeha: »Zastavljajte si ogromno majhnih ciljev, ki vas bodo na koncu pripeljali do tistega, kar res radi počnete.« Prepričan je namreč, da prav vsakdo v sebi skriva kakšen talent, le razvijati ga je treba. Ob tem pa se morajo zavedati, je poudaril, da se vedno, ko kaj dosežeš, delo šele zares začne. Predstavil jim je svojo prvo lastno skladbo z naslovom Jaz te pogrešam, zapel pa je tudi v duetu z učiteljico Simono Ostović.

V znanja in ustvarjalnosti polno dopoldne jih je s svojimi besedami pospremila še vršilka dolžnosti ravnateljice Katja Kržan, ki jim je zaželela, naj raziskujejo in uživajo ter pri tem odkrivajo svoje interese. Predstavnica Mestne občine Kranj Nada Bogataj Kržan je prepričana, da njihova radovednost in radoživost predstavlja našo prihodnost, Lucija Rakovec iz kranjske enote republiškega zavoda za šolstvo pa je poudarila, da kljub tehnološko dovršeni prihodnosti, ki nas čaka, nikoli ne smejo pozabiti na srce in predanost ciljem, ki si jih zastavijo. Janez Bešter iz kranjskega OpenLaba pa je poudaril, da so z udeležbo na festivalu naredili prvi korak k svojim uspehom. »Prihodnost je težko napovedovati, zato je najbolje, da jo sami ustvarjate.«

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

pretežno oblačno
vlažnost: 100 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

16/26

torek

15/29

sreda

16/30

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

IZLETI / Kranj, 18. junij 2019

Kolesarski izlet

OBVESTILA / Šenčur, 18. junij 2019

Zeliščarski raj v slovenski Istri

PRIREDITVE / Kranj, 18. junij 2019

Aktivnosti medgeneracijskega centra

IZLETI / Naklo, 19. junij 2019

Dolga njiva

IZLETI / Kranj, 20. junij 2019

Na Polško planino

PRIREDITVE / Šenčur, 21. junij 2019

Letni koncert Pihalnega orkestra občine Šenčur

IZLETI / Kranj, 22. junij 2019

V Bosno in Hercegovino

IZLETI / Kranj, 22. junij 2019

Na turi v Bosno in Hercegovino

 

 
 

 

 
 
 

Smo aktivni upokojenci / 16:20, 17. junij

Druženje z upokojenci se mi zdi v dobi interneta popolnoma nepotrebno.Ma kdo jih bo pa poslušal, so pametni, da jim kar škodi.Greš na intern...

Peš s Triglava do Ohrida / 15:49, 17. junij

Jugoslavija živi samo še v Sloveniji. Na Balkanu so jo že nekaj let nazaj pokopal. Upam, da ne bo preveliko razočaranje za Poldeta. Srečno po vukojebini.

Praznovanje treh uspešnih brezjanskih društev / 14:48, 17. junij

PGD Brezje?
A jih ne varuje Marija?

Peš s Triglava do Ohrida / 14:43, 17. junij

A je šel na Triglav tudi z vozičkom?
Na fotografiji ga ne vidim.

Industrija se zaveda sprememb / 12:25, 17. junij

Dobra slika. Marjan razmišlja kako bi to zadevo montral na svojega fergusona.

Industrija se zaveda sprememb / 08:46, 17. junij

Se še spomnim socializma, ko je bil na takih fotografijah Tito.
Imel je vedno tako faco, da se je zdelo, da ga materija zanima.

Rodbina, ki je zaznamovala Preddvor / 21:28, 16. junij

Takšnega ovčarja je imel tudi Tito. Tito je vedel, da se na Nemce lahko vedno zaneseš. Wurzbachem želim lepe urice v bivši domovini. Dlje verjetno tudi ne želijo biti v deželi rdeče zvezde.