Tržiški župan Borut Sajovic je v svoji kategoriji zasedel četrto mesto. / Foto: Maša Likosar

Športna prireditev, ki sega nad politično raznolikost

Diplomati, politiki in gospodarstveniki so se na Pokljuki že sedemindvajsetič pomerili v smučarskem teku. Športna prireditev je namenjena predvsem druženju in dobrodelnosti, obenem pa dokazuje, da politična raznolikost bogati in spodbuja povezovanje.

Pokljuka – Tradicionalnega dogodka, ki ga organizira tržiško Športno društvo Strelca, se je letos udeležilo sedemdeset posameznikov iz sveta politike in gospodarstva, med njimi tako slovenski kot tudi hrvaški, avstrijski, italijanski, irski, gruzijski, romunski in ruski. »Letos opažamo vsip slovenskih politikov, kar je verjetno posledica obilice dela. Edini predstavnik vlade je minister Slovencev v zamejstvu in po svetu Peter Jožef Česnik, z nami sta tudi tržiški župan Borut Sajovic in radovljiški župan Ciril Globočnik, večji del pa letos zavzemajo gospodarstveniki,« je pojasnil direktor tekmovanja Klemen Grašič in nadaljeval: »Prireditev ima vse večji pomen na človekoljubnosti. Zbiramo prostovoljne prispevke in donacije sponzorjev, s sredstvi pa pomagamo dvema družinama iz socialno šibkega okolja, ena prihaja iz Gorenjske, druga iz Štajerske. Obe družini bosta dobili nov pralni stroj.« Stalnica pokljuškega smučarskega teka je tudi evropski poslanec Lojze Peterle, ki je v vseh sedemindvajsetih letih izostal le enkrat. »To je edina športna prireditev, ki je preživela vse turbulentne čase in sega nad politiko. Pridejo tako ljudje iz levega in desnega pola in tu dokažemo, da nas barve ne motijo, temveč nas ravno ta raznolikost bogati.« Župan občine Tržič Borut Sajovic pa je poudaril, da športna druženja niso le prijetna, temveč tudi koristna, saj spodbujajo telesno aktivnost. »Tu se vsako leto srečamo ljudje iz različnih področij, ki na številnih dobro sodelujemo, in ko sta politika in gospodarstvo usklajena, ljudje živijo v blagostanju,« je dejal Sajovic.

V idiličnem zimskem okolju Pokljuke so se poleg nekaterih izkušenih tekačev s petkilometrsko progo v klasičnem in prostem slogu spopadli tudi taki, ki so na tekaških smučeh stali prvič, cilj vseh pa je bil isti: druženje. »Prireditev je ponovno dokazala, da je z dobro voljo in športnim duhom mogoče premagati vsa nasprotja in ovire. Tako kot v vseh letih poprej, se je tudi tokrat stkalo marsikatero prijateljstvo, potekal marsikateri zanimiv pogovor na temo trenutnih domačih, mednarodnih gospodarskih in političnih razmer ter se porodila marsikatera zamisel in pobuda,« je povedal Klemen Grašič in zaupal, da so prav vsi udeleženci prejeli nagrade, trije najboljši smučarski tekači pa še pokale. Letos so v cilj najhitreje pritekli Andrej Zupan, vodja prodaje v Proloco Tradu, Matic Romšak, direktor Poslovne cone Komenda, in Rado Marot, prokurist v Majani Šentjur.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

zmerno oblačno
vlažnost: 68 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

5/17

petek

4/19

sobota

4/23

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Lesce, 20. september 2019

Srečanje gorenjskih literatov

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, 20. september 2019

Poletavci v žrebu za skiro

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

IZLETI / Kranj, 21. september 2019

V Julijske Alpe

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

 

 
 

 

 
 
 

Za naravi prijazen turizem / 20:40, 19. september

Alias Primož, ni bilo tablet !
Tablete vzamem samo takrat kadar mi psiha dol pade kot padejo gate debele mame na anoreksični punci.

Za naravi prijazen turizem / 15:31, 19. september

Tableta popustila a?

Spomin na požig Kokre / 15:30, 19. september

Ubogi šofer kamiona, menda je prevažal žabjo volno iz Žabnice v Kokro...

Spomin na požig Kokre / 15:27, 19. september

Evo ga, še eden :)

Za naravi prijazen turizem / 13:51, 19. september

"Za naravi prijazen turizem"-----------------------------Naravi prijaznega turizma ni. Turizem je škodljiv.Posledice turizma so za naravo ka...

Spomin na požig Kokre / 09:46, 19. september

Kokrjani se vedno cakamo na opravicilo tistih naslednikov revolucije, ki so z namerno provokacijo, ubojem soferja kamiona, ki je prevazal sa...

V spomin na padle borce / 21:27, 18. september

Domobranci 1941!??? No, Primož!!! Hudo je priznati namensko žrtvovanje nedolžnih vaščanov, tudi v Srednji Radovni in ... za "svobodo"? Tudi Rusi so "osvobodili" Poljsko.

 

 

/* GRAWE */ /* END grawe */