Tržiški župan Borut Sajovic je v svoji kategoriji zasedel četrto mesto. / Foto: Maša Likosar

Športna prireditev, ki sega nad politično raznolikost

Diplomati, politiki in gospodarstveniki so se na Pokljuki že sedemindvajsetič pomerili v smučarskem teku. Športna prireditev je namenjena predvsem druženju in dobrodelnosti, obenem pa dokazuje, da politična raznolikost bogati in spodbuja povezovanje.

Pokljuka – Tradicionalnega dogodka, ki ga organizira tržiško Športno društvo Strelca, se je letos udeležilo sedemdeset posameznikov iz sveta politike in gospodarstva, med njimi tako slovenski kot tudi hrvaški, avstrijski, italijanski, irski, gruzijski, romunski in ruski. »Letos opažamo vsip slovenskih politikov, kar je verjetno posledica obilice dela. Edini predstavnik vlade je minister Slovencev v zamejstvu in po svetu Peter Jožef Česnik, z nami sta tudi tržiški župan Borut Sajovic in radovljiški župan Ciril Globočnik, večji del pa letos zavzemajo gospodarstveniki,« je pojasnil direktor tekmovanja Klemen Grašič in nadaljeval: »Prireditev ima vse večji pomen na človekoljubnosti. Zbiramo prostovoljne prispevke in donacije sponzorjev, s sredstvi pa pomagamo dvema družinama iz socialno šibkega okolja, ena prihaja iz Gorenjske, druga iz Štajerske. Obe družini bosta dobili nov pralni stroj.« Stalnica pokljuškega smučarskega teka je tudi evropski poslanec Lojze Peterle, ki je v vseh sedemindvajsetih letih izostal le enkrat. »To je edina športna prireditev, ki je preživela vse turbulentne čase in sega nad politiko. Pridejo tako ljudje iz levega in desnega pola in tu dokažemo, da nas barve ne motijo, temveč nas ravno ta raznolikost bogati.« Župan občine Tržič Borut Sajovic pa je poudaril, da športna druženja niso le prijetna, temveč tudi koristna, saj spodbujajo telesno aktivnost. »Tu se vsako leto srečamo ljudje iz različnih področij, ki na številnih dobro sodelujemo, in ko sta politika in gospodarstvo usklajena, ljudje živijo v blagostanju,« je dejal Sajovic.

V idiličnem zimskem okolju Pokljuke so se poleg nekaterih izkušenih tekačev s petkilometrsko progo v klasičnem in prostem slogu spopadli tudi taki, ki so na tekaških smučeh stali prvič, cilj vseh pa je bil isti: druženje. »Prireditev je ponovno dokazala, da je z dobro voljo in športnim duhom mogoče premagati vsa nasprotja in ovire. Tako kot v vseh letih poprej, se je tudi tokrat stkalo marsikatero prijateljstvo, potekal marsikateri zanimiv pogovor na temo trenutnih domačih, mednarodnih gospodarskih in političnih razmer ter se porodila marsikatera zamisel in pobuda,« je povedal Klemen Grašič in zaupal, da so prav vsi udeleženci prejeli nagrade, trije najboljši smučarski tekači pa še pokale. Letos so v cilj najhitreje pritekli Andrej Zupan, vodja prodaje v Proloco Tradu, Matic Romšak, direktor Poslovne cone Komenda, in Rado Marot, prokurist v Majani Šentjur.

Oddajte svoj komentar

Kranj 21°

delno oblačno
vlažnost: 43 %
veter: JZ, hitrost: 29 km/h

8/22

četrtek

10/21

petek

9/18

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 25. april 2019

Po naravoslovni učni poti na Pusti grad

OBVESTILA / Kranj, 25. april 2019

Krvodajalska akcija

GLASBA / Šenčur, 25. april 2019

Pomladni koncert

GLASBA / Žiri, 25. april 2019

Koncert žirovske glasbene šole

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 25. april 2019

Za otroke

IZLETI / Naklo, 25. april 2019

S kolesom čez Brdo

RAZSTAVE / Gorje, 26. april 2019

Ob 90-letnici Planinskega društva Gorje

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 26. april 2019

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Tržaški kras in morje / 13:25, 25. april

Pa stopnujmo še enkrat:

ime - lepo ime - Anamarija.

Tržaški kras in morje / 11:53, 25. april

Tudi tebi je očitno dolgčas?!

Tržaški kras in morje / 10:50, 25. april

Stopnjevanje:
dolgčas- večji dolgčas- muzej.

Edina toleranca je ničelna / 21:54, 24. april

Jaz mislim, da so problemi drugje. Samo tale primer ! Bil se udeležen v prometni nesreči, nekrivdno, 0,0! Ura 9h ! Gavni povzročitelj je nap...

Podbreška potica letošnja kraljica / 16:56, 24. april

Podbreška?
Pod katerim bregom?
Malo morgen.
Pravilno je Podbrezijanska potica.
Amen.

Edina toleranca je ničelna / 16:32, 24. april

Ma ostane naj tako je !

Prešernovo gre v Rusijo / 14:08, 24. april

Včasih sem hodil v gledališče, ker sem se delal pametnega in kulturnega.Ko sedaj gledam nazaj, ugotavljam, da sem na koncu predstav ploskal ...