Ob odprtju prenovljene POŠ Topol so trak prerezali Robert Ostrelič, predstavnik podjetja Petrol, Nejc Smole, župan Medvod, Primož Jurman, ravnatelj Osnovne šole Preska, in učenca Nejc in Lucija.

Ponosni na prenovljeno šolo

V poletnih mesecih so temeljito prenovili Podružnično osnovno šolo Topol. Če so se pred leti borili za njen obstoj, jo sedaj obiskuje vedno več učencev. V letošnjem šolskem letu jih je enainštirideset.

Topol – Na Topolu (ljudsko na Katarini) so v četrtek slovesno odprli prenovljeno Podružnično osnovno šolo Topol, ki je zaživela v novi, lepši podobi. Zaposleni in učenci, v letošnjem šolskem letu jih je 41, so ponosni na šolo, ki je s kar nekaj popravki pri 63 letih videti kot prava dama.

Izvedeni so bili naslednji investicijski ukrepi: toplotno izoliranje fasade in stropa nad neogrevano kletjo, toplotno izoliranje stropa neogrevanega podstrešja pomožne stavbe, zamenjava stavbnega pohištva, zamenjava vseh svetilk, zamenjava kotla in energenta ter vgradnja sistema za ciljno spremljanje rabe energije. Dela so se izvedla na obeh objektih osnovne šole. V času izvedbe energetske sanacije je Občina Medvode dodatno naročila toplotno izolacijo fasade na območju podstrehe, rušitev obstoječega zidu in postavitev nove kovinske nosilne konstrukcije v vetrolovu glavnega objekta, polaganje keramike in plošč v vetrolovu in ob objektih, zamenjavo dotrajanih garažnih vrat, sanacijo podpornega zidu in vhoda v garažo, postavitev nove panelne ograje in vrat pri športnem igrišču in postavitev nove zaščitne mreže za goli na igrišču. Vrednost energetske sanacije objektov je okrog 145.500 evrov, ocena stroškov dodatnih del, ki jih je naročila Občina Medvode, pa še 18.500 evrov. Naročena so tudi zunanja igrala v vrednosti nekaj manj kot deset tisoč evrov, ki jih bodo namestili spomladi.

»Podružnična osnovna šola na Topolu daje znanje že generacijam domačinov, v zadnjem času pa vedno več tudi tistim, ki so se v to okolje preselili od drugje. Po več kot šestih desetletjih je naša šola letos le dočakala prenovo. Med drugim smo prenovili tudi nekaj prostorov, saj se tudi na Topolu soočamo s prostorsko stisko. S to prenovo je tudi naša šola ujela val sodobnosti,« je povedal Primož Jurman, ravnatelj OŠ Preska, pod katero spada podružnica na Topolu, v kateri izvajajo kombinirani pouk devetletke.

Ob odprtju je potekal kulturni program, ki so ga pripravili domačini in predvsem učenci šole. Zbrane sta poleg Primoža Jurmana nagovorila še Robert Ostrelič, predstavnik podjetja Petrol, in medvoški župan Nejc Smole. Projekt so namreč izvedli po modelu javno-zasebnega partnerstva.

Oddajte svoj komentar

Kranj 2°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

3/16

torek

-1/12

sreda

-2/15

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PRIREDITVE / Cerklje, 26. marec 2019

Resnica

PRIREDITVE / Naklo, 26. marec 2019

Knjiga Miha Dovžan – fant z zlatimi prsti

IZLETI / Preddvor, 26. marec 2019

Pohod na Grmado nad Polhovim Gradcem

PRIREDITVE / Cerklje, 26. marec 2019

Sindrom fibromialgije in kronične utrujenosti

PRIREDITVE / Gorenjska, 26. marec 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Jesenice, 26. marec 2019

Za otroke

PREDAVANJA / Tržič, 26. marec 2019

Radosti in pasti nove tehnologije

 

 
 

 

 
 
 

Na parkirišču zdaj parkomat / 17:39, 25. marec

Turistično društvo Brezje je predstavilo načrte za letos:

in to je, kako na čimbolj lahek način priti do keša.!

Fraport lani precej povečal dobiček / 09:16, 25. marec

Pošteno rečeno, Fraport je prišel na 'fertik deu'. Res je, Fraport je velika kompanija in je kar nekaj dodal. Turizem se je razbohotil. Kar ...

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 08:34, 25. marec

Dragu Paplerju se je v članku zareklo - spomine sta obujala še živeča člana vokalnega kvinteta Gorenjci Mirko Poličar in Stane Novak. Janez Šter iz prve zasedbe kvinteta je žal že pokojni.

Fraport lani precej povečal dobiček / 23:02, 24. marec

Nemci uporabljajo najmočnejšo mišico, zato so dobri gospodarji. Slovenceljni si bili vedno dobri v metanju polen in kraji. 500 let pod Nemci, pa še vedno hlapci.

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 21:18, 24. marec

Super !!

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 18:40, 24. marec

No, tale komentar bi pa lahko zadržal zase osebno!

Izjemen koncert v čast Ansambla Mihe Dovžana / 16:12, 24. marec

Ja gdor uživa v takšni Glasbi? Naj bo,za mene je vseskupaj en cigule migule,