Ob odprtju prenovljene POŠ Topol so trak prerezali Robert Ostrelič, predstavnik podjetja Petrol, Nejc Smole, župan Medvod, Primož Jurman, ravnatelj Osnovne šole Preska, in učenca Nejc in Lucija.

Ponosni na prenovljeno šolo

V poletnih mesecih so temeljito prenovili Podružnično osnovno šolo Topol. Če so se pred leti borili za njen obstoj, jo sedaj obiskuje vedno več učencev. V letošnjem šolskem letu jih je enainštirideset.

Topol – Na Topolu (ljudsko na Katarini) so v četrtek slovesno odprli prenovljeno Podružnično osnovno šolo Topol, ki je zaživela v novi, lepši podobi. Zaposleni in učenci, v letošnjem šolskem letu jih je 41, so ponosni na šolo, ki je s kar nekaj popravki pri 63 letih videti kot prava dama.

Izvedeni so bili naslednji investicijski ukrepi: toplotno izoliranje fasade in stropa nad neogrevano kletjo, toplotno izoliranje stropa neogrevanega podstrešja pomožne stavbe, zamenjava stavbnega pohištva, zamenjava vseh svetilk, zamenjava kotla in energenta ter vgradnja sistema za ciljno spremljanje rabe energije. Dela so se izvedla na obeh objektih osnovne šole. V času izvedbe energetske sanacije je Občina Medvode dodatno naročila toplotno izolacijo fasade na območju podstrehe, rušitev obstoječega zidu in postavitev nove kovinske nosilne konstrukcije v vetrolovu glavnega objekta, polaganje keramike in plošč v vetrolovu in ob objektih, zamenjavo dotrajanih garažnih vrat, sanacijo podpornega zidu in vhoda v garažo, postavitev nove panelne ograje in vrat pri športnem igrišču in postavitev nove zaščitne mreže za goli na igrišču. Vrednost energetske sanacije objektov je okrog 145.500 evrov, ocena stroškov dodatnih del, ki jih je naročila Občina Medvode, pa še 18.500 evrov. Naročena so tudi zunanja igrala v vrednosti nekaj manj kot deset tisoč evrov, ki jih bodo namestili spomladi.

»Podružnična osnovna šola na Topolu daje znanje že generacijam domačinov, v zadnjem času pa vedno več tudi tistim, ki so se v to okolje preselili od drugje. Po več kot šestih desetletjih je naša šola letos le dočakala prenovo. Med drugim smo prenovili tudi nekaj prostorov, saj se tudi na Topolu soočamo s prostorsko stisko. S to prenovo je tudi naša šola ujela val sodobnosti,« je povedal Primož Jurman, ravnatelj OŠ Preska, pod katero spada podružnica na Topolu, v kateri izvajajo kombinirani pouk devetletke.

Ob odprtju je potekal kulturni program, ki so ga pripravili domačini in predvsem učenci šole. Zbrane sta poleg Primoža Jurmana nagovorila še Robert Ostrelič, predstavnik podjetja Petrol, in medvoški župan Nejc Smole. Projekt so namreč izvedli po modelu javno-zasebnega partnerstva.

Oddajte svoj komentar

Kranj 17°

jasno
vlažnost: 98 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

16/32

sreda

18/35

četrtek

16/28

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

PRIREDITVE / Šenčur, 27. junij 2019

Poletna glasbena srečanja

IZLETI / Kranj, 27. junij 2019

Planinski izlet: Češka koča

IZLETI / Naklo, 27. junij 2019

S kolesom do Vogelj

PREDAVANJA / Šenčur, 27. junij 2019

Predavanje inštruktorja varne vožnje

PRIREDITVE / Šenčur, 28. junij 2019

Poletna glasbena srečanja

PRIREDITVE / Tržič, 29. junij 2019

Gutenberški dnevi

PRIREDITVE / Tržič, 30. junij 2019

Glasbeni večer v Tržiškem muzeju

IZLETI / Kranj, 2. julij 2019

Kolesarski izlet

 

 
 

 

 
 
 

Bolnišnica naj ostane v občini / 18:07, 25. junij

Preden se boste lotili gradnje regijske bolnišnice, uredite odlagališče odpadkov na Mali Mežakli. Od tam prihajajo vonjave, ki niso primerne za bližino bolnišnice. Nujno!

Bolnišnica naj ostane v občini / 17:16, 25. junij

Če se prav spomnim so hoteli porodnišnico že seliti v Kranj, seveda Jeseničani tega niso dopustili in danes je jeseniška porodnišnica ena iz...

Praznujemo dan državnosti / 14:28, 25. junij

Dan državnosti? Čigave ? Da smo Beograd zamenjali za Bruselj? Hvala lepa za tako samostojnost ! Da smo postali hlapci in talci bruseljsko-va...

Romantika ženskega telesa / 08:33, 25. junij

Sicer slike so vrhunske res..

Romantika ženskega telesa / 08:19, 25. junij

Romantika ženskega telesa, kaj?
Vsaj sliko gole ženske bi lahko prilepili !

Krvava zarja naznanila gorje / 08:14, 25. junij

Ja Franc, imate prav :) Danes vse to imamo, predvsem pa je pred nami svetla prihodnost, sploh za mlade družine, ti se še posebej lahko vese...

Iz Predoselj v Južno Afriko / 21:45, 24. junij

Pohvalno, da se je gospa odločila dati v hrambo muzeju ker bi bilo škoda, da bi to obležalo nekje v omari.