Gorenjsko verigo srca so oblikovali številni mladi, učitelji, vzgojitelji, ki so se jim pridružili predsednik Borut Pahor, župana Boštjan Trilar in Borut Sajovic, ravnatelj Stane Grum, Lucija Rakovec iz zavoda za šolstvo ... / Foto: Tina Dokl

Živo srce objelo Gorenjsko

Na kranjskem stadionu so v petek na pobudo ravnatelja OŠ Tržič Staneta Gruma in kolektiva šole ter s širšo podporo sestavili največje živo srce v Sloveniji. Sporočili so, da svet peljejo naprej le dobre misli, za simbol pa izbrali srce, v katerem prebivajo vrednote. Vanj je (v)stopil tudi predsednik Borut Pahor.

Kranj – V živo srce so se povezali učenci, dijaki, vrtičkarji, vzgojitelji, učitelji iz OŠ Helene Puhar Kranj, OŠ Jakoba Aljaža Kranj, OŠ Matije Čopa Kranj, OŠ Staneta Žagarja Kranj, OŠ Simona Jenka Kranj, OŠ Škofja Loka-Mesto, OŠ Žiri, OŠ Križe, OŠ Antona Tomaža Linharta Radovljica, OŠ Bistrica pri Tržiču in OŠ Tržič, Vrtca Tržič, Gimnazije Kranj, Gimnazije Franceta Prešerna Kranj in Biotehniškega centra (BC) Naklo. Predstojnica Zavoda za šolstvo, območne enote Kranj Lucija Rakovec je nagovorila to izjemno število povezanih v eno živo srce. Kot je dejala, ta simbolna formacija v svet prinaša veliko sporočilno vrednost z močjo pozitivnih misli med zbranimi. Opisala ga je kot dan, ki dviga upanje, da je vredno ... »Če kaj, bi vam zaželela, da verjamete vase. Da veste, da je življenje lepo in da ga je vredno skrbno negovati. Pomagajte ljudem, ki te sreče nimajo in potrebujejo vašo pomoč. Tudi drobne stvari štejejo, vsak dan, priložnosti je neskončno mnogo ... Treba je le odpreti oči in srce.« Pevec Tilen Lotrič je v srce povezal tri besede: veliko, živahno in mlado, kot najpomembnejše vrednote pa poudaril prijateljstvo, iskrenost, spoštovanje. Če človek ceni vrednote, je že to samo po sebi ena velika vrednota, je sklenil razmišljanje. »Srce je ljubezen,« je dejala prvošolka Julija iz OŠ Tržič, podružnične šole Lom, njeno vrstnico Meto pa srce spominja na prijatelje. Učiteljici v OŠ Škofja Loka-Mesto Marjeti Kavčič srce simbolizira prijateljstvo, pomoč, medsebojno sodelovanje in iskrenost, dijaku Patriku iz BC Naklo pa srečo, o kateri je zapela tudi Nuša Derenda. Nastopili so še Nipke, Čuki, Stiven Rahman, učenci Glasbene šole Tržič in deklamatorji sodelujočih šol.

Kranjski župan Boštjan Trilar se je zahvalil, ker so organizatorji za dogodek, Gorenjsko verigo srca, izbrali Kranj in se zahvalil tudi vsem sodelujočim, ki so v Kranj in širše prinesli dobro voljo in pozitivno energijo. Tržiški župan Borut Sajovic je poudaril, da je ta projekt v preteklosti že povezal Tržičane, obenem pa je vesel, ker se projekt širi. Predsednik RS Borut Pahor, navdušen nad dogodkom in sporočili, ki so jih že na papirnate srčke zapisali mladi, se je ravnatelju Stanetu Grumu zahvalil z zastavo RS, protokolarnim darilom, ki ga podeljuje posameznikom in skupnostim, ki gradijo mostove med ljudmi, ki delajo našo družbo boljšo.

Projekt je nastal v Tržiču v šolskem letu 2016/17 pod imenom Tržič – mesto dobrih misli in dobrih želja. Z njim je Stane Grum in kolektiv OŠ Tržič najprej povezal Tržičane – učence, starše, sorodnike, zaposlene in prostovoljce v javnih zavodih, društvih, ustanovah, podjetjih po občini z vrednotami, kot so pogum, strpnost, sodelovanje in spoštovanje, odgovornost, sočutje ... To so besede, ki bi jih ne smeli imeti samo na jeziku, pač pa jih moramo ponotranjiti in uresničiti.

Oddajte svoj komentar

Kranj 1°

pretežno jasno
vlažnost: 98 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

2/16

torek

5/21

sreda

5/20

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Preddvor, 23. oktober 2018

Pohod na Trupejevo poldne

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Trzin, 23. oktober 2018

Tropski paradiž – Panama

PREDAVANJA / Kranj, 23. oktober 2018

Pravilna prehrana kot orožje proti stresu

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. oktober 2018

Komemoracije ob dnevu mrtvih

OBVESTILA / Kranjska Gora, 24. oktober 2018

Peka potice v krušni peči

IZLETI / Kranj, 25. oktober 2018

Na Lepenatko

PRIREDITVE / Gorenjska, 25. oktober 2018

Komemoracije ob dnevu mrtvih

 

 
 

 

 
 
 

Danes se je začela volilna kampanja / 09:47, 19. oktober

Iztok Purič je skupni kandidat stranke Več za Kranj aktualnega župana Kranja Boštjana Trilarja, Liste za razvoj Kranja in Stranke Alenke Bra...

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...