Jurčki

Čeprav se je zdelo, da se bo sezona gob zaradi nenadnega mraza hitro končala, se je sonce ponovno prikazalo in lahko nadaljujemo gobarsko sezono. Gobe ne potrebujejo veliko dodatkov, da postanejo okusne, zato lahko iz njih pripravimo hitre, a izvrstne obroke.

Za pripravo testenin z jurčki in češnjevim paradižnikom potrebujemo: 400 g testenin, približno 0,5 kg očiščenih jurčkov, 250 g češnjevega paradižnika, 1 čebulo, 3 stroke česna, 1 šopek peteršilja, 1 žličko majarona, sol in poper, 2 žlici olja.

Jurčke narežemo na kocke, čebulo in česen olupimo ter ju nasekljamo. Ponev segrejemo, dodamo olje in prepražimo pripravljen česen in čebulo. Dodamo narezane jurčke, ki jih na hitro popečemo iz vseh strani. Posolimo, popopramo, pokrijemo s pokrovko in vse skupaj dušimo deset minut. Po tem času začinimo s peteršiljem in majaronom ter primešamo češnjev paradižnik. Vse skupaj dobro premešamo in v zaprti posodi kuhamo še pet minut. Testenine skuhamo po navodilu proizvajalca, jih odcedimo in vmešamo v omako. Po želji potresemo z naribanim sirom ter postrežemo.

Nasvet: Za močnejši okus na koncu v omako vmešamo še dve žlici smetane ali pest naribanega parmezana.

Za pripravo piščančjih zrezkov z jurčki potrebujemo: 4 večje piščančje zrezke, 0,5 kg jurčkov, 1 dl belega vina, 1 šopek peteršilja, sol in poper, 2 žlici gorčice, 2 žlici olja.

Jurčke narežemo na približno polcentimetrske rezine. Piščančje zrezke z obeh strani posolimo, popramo in premažemo z gorčico. Ponev močno segrejemo, prilijemo olje ter na njem iz obeh strani na hitro popečemo zrezke. Zalijemo z vinom in obložimo z jurčki. Ponev pokrijemo in kuhamo dvajset minut. Potresemo s peteršiljem, premešamo in kuhamo še pet minut. Jed serviramo k izbrani prilogi in ponudimo.

Nasvet: Med kuhanjem nam ni treba mešati in dodajati dodatne tekočine, saj jurčki spustijo dovolj vode.

Oddajte svoj komentar

Kranj 4°

pretežno jasno
vlažnost: 89 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-5/9

sobota

-4/9

nedelja

3/8

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 7. december 2019

Tradicionalni izlet v neznano

IZLETI / Kranj, 7. december 2019

Tradicionalni izlet v neznano

IZLETI / Kranj, 7. december 2019

Adventni ogled Zagreba

OBVESTILA / Jesenice, 7. december 2019

Potica v krušni peči

IZLETI / Brezje pri Tržiču, Kranj, 7. december 2019

Adventno romanje po Rožnovenski poti

OBVESTILA / Kropa, 7. december 2019

Božična pošta s štampiljkami

OBVESTILA / Škofja Loka, 7. december 2019

Meritve krvnega tlaka in sladkorja

PRIREDITVE / Šenčur, 7. december 2019

Dan godle

 

 
 

 

 
 
 

Steklo, oglje, sol v harmoniji / 11:27, 6. december

Primož, ne razumeš, to je instalacija.
Zavarovalnica se norčuje iz denarja, to je to.
Žalostno!
Zame osebno imajo večjo umetniško vrednost potičke v peskovniku.

Drugo cev bodo gradili Turki / 09:12, 6. december

Namig za našega Dončiča iz Kamnika: za vsako vlogo pritožbe na izbiro izvajalca del naj država uvede takso v vrednosti 5% cene izbranega izv...

Steklo, oglje, sol v harmoniji / 08:39, 6. december

In dejansko ji nekdo za to multimedijsko kvazi umetnost plačuje??

Steklo, oglje, sol v harmoniji / 07:28, 6. december

"Steklo, oglje, sol v harmoniji"
------------------
Boh se vas usmil.

Čas za štiripasovnico / 18:56, 5. december

Meni je to krožišče nevarno! b.k. ! Saj res, kako se vozijo kolesarji iz Krana u Šenčur? Po luftu?

Tuji investitorji so tudi zgled / 07:36, 5. december

Zdravko že ve, sam z Adrio mu je šlo nekej narobe, pa banke pa to... A Cmerar se je kej oglasil?
Peče ko ps matr ja...

Ob jubileju tudi novi prostori / 22:12, 4. december

Gospodična v beli majčki na sredini je pa res ufff... Navdušena ! :))