Prizori, kakršen je ta, bodo kmalu preteklost, če bo država uresničila obljube o izgradnji manjkajočega dela obvoznice v Mengšu.

Začetek gradnje že letos?

Protesti in drugi pritiski Mengšanov ter mengeške občinske uprave so, kot kaže, obrodili prve sadove. Projekt manjkajočega dela mengeške obvoznice je vključen v predlog letnega načrta DARS-a, rezervirana so tudi sredstva.

Mengeš – Manjkajoči del mengeške obvoznice, ki bi tranzitni promet, ki se sedaj vali skozi samo središče Mengša, usmeril na njegovo obrobje, bi lahko začeli graditi že v drugi polovici letošnjega ali najkasneje v začetku gradbene sezone prihodnjega leta. Sredstva za izgradnjo poldrugi kilometer dolgega cestnega odseka so namreč zagotovljena, projekt pa vključen v predlog letnega načrta DARS-a o izvajanju koncesije za leto 2017. To je sporočilo zadnjega sestanka, ki so ga pred dnevi opravili predstavniki mengeške občinske uprave in ministrstva za infrastrukturo.

Kot v dopisu, ki so ga poslali občinski upravi, potrjujejo tudi na DARS-u, so postopki pridobivanja zemljišč v zaključni fazi in naj bi bili končani v prihodnjih mesecih, pričeli pa so tudi s postopkom pridobitve novih soglasij k projektni dokumentaciji. V nadaljevanju bodo pristopili k izvedbi postopka javnega razpisa za izbiro izvajalca del. Kot je na sestanku z mengeškim županom Francem Jeričem opozorila direktorica direktorata za kopenski razvoj na ministrstvu Darja Kocjan, so bili v zadnjem letu sicer postopki pri izbiri izvajalcev predvsem zaradi pritožb neizbranih prijaviteljev dolgotrajni. Kljub temu se na ministrstvu nadejajo, da bi z deli začeli letos ali drugo leto.

Izgradnja manjkajočega dela obvoznice je za Mengšane ključnega pomena, saj bi izven mestnega središča preusmerila tranzitni promet. Kolone, predvsem tovornih vozil, namreč sedaj hromijo mestno jedro in v obup spravljajo njegove prebivalce. Nezadovoljstvo, ki vlada med Mengšani že več let, je vrhunec doseglo s protesti in cestno zaporo ob koncu lanskega leta, na katerih so številni protestniki glasno zahtevali, da imajo čakanja dovolj. Kot kaže, so protesti in prizadevanja občinske uprave obrodili sadove, saj je država izgradnjo preostanka obvoznice še nedolgo tega načrtovala do leta 2025.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

zmerno oblačno
vlažnost: 96 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

12/27

sobota

13/28

nedelja

15/28

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

PRIREDITVE / Trzin, 26. maj 2018

Trznfest

IZLETI / Jesenice, 26. maj 2018

V rož'ce na Golico

PRIREDITVE / Škofja Loka, 26. maj 2018

Pravljično popoldne

OBVESTILA / Kranj, 26. maj 2018

Proučevanje Svetega pisma

PRIREDITVE / Trzin, 27. maj 2018

Trznfest

PRIREDITVE / Radovljica, 27. maj 2018

Koncert Veteranskega pevskega zbora

OBVESTILA / Škofja Loka, 27. maj 2018

Srečanje za bolne, ostarele in invalide

PRIREDITVE / Trzin, 28. maj 2018

Trznfest

 

 
 

 

 
 
 

Neuspešni tudi na ustavnem sodišču / 13:13, 23. maj

... sedaj pa veselo do konca - na maršaljat. Bomo videli, kdo je imel prav, ko bodo junijske volitve sredi poletja razveljavljene in bomo šl...

Kazni za oživljanje nacifašizma / 16:42, 17. maj

Domobranci so bili in bodo večna sramota za slovenski narod !
Pod rdečo zvezdo pa je bil mali človek spoštovan in svoboden, pošteno plača...

Županovi »vera, seks, ljubezen« / 09:03, 17. maj

Župani in poslanci bi morali imeti pri nas največ dva mandata. Po prvem mandatu se že počuti nezamenljivega in nezmotljivega, zraste mu ego...

Oživljanje totalitarizmov / 09:00, 11. maj

Domobranci so bili in bodo večna sramota za slovenski narod !
Pod rdečo zvezdo pa je bil mali človek spoštovan in svoboden, pošteno plač...

Steletova nagrada dr. Niki Leben / 14:24, 8. maj

Čestitke za vsekakor zasluženo priznanje. Obnova in prepoznavnost blejskega otoka po celotnem svetu je tudi del njene zasluge. Kljub temu je...

Odkrili bodo ploščo hraniteljem orožja / 23:53, 4. maj

Orožje so skrivali pred Milanom, da ga ni predal JLA.

Ob prazniku čestitka častnega občana Kranja / 23:50, 4. maj

Če je tako nevarno biti novinar, naj pa zamenja poklic in gre delat v proizvodnjo.