Prizori, kakršen je ta, bodo kmalu preteklost, če bo država uresničila obljube o izgradnji manjkajočega dela obvoznice v Mengšu.

Začetek gradnje že letos?

Protesti in drugi pritiski Mengšanov ter mengeške občinske uprave so, kot kaže, obrodili prve sadove. Projekt manjkajočega dela mengeške obvoznice je vključen v predlog letnega načrta DARS-a, rezervirana so tudi sredstva.

Mengeš – Manjkajoči del mengeške obvoznice, ki bi tranzitni promet, ki se sedaj vali skozi samo središče Mengša, usmeril na njegovo obrobje, bi lahko začeli graditi že v drugi polovici letošnjega ali najkasneje v začetku gradbene sezone prihodnjega leta. Sredstva za izgradnjo poldrugi kilometer dolgega cestnega odseka so namreč zagotovljena, projekt pa vključen v predlog letnega načrta DARS-a o izvajanju koncesije za leto 2017. To je sporočilo zadnjega sestanka, ki so ga pred dnevi opravili predstavniki mengeške občinske uprave in ministrstva za infrastrukturo.

Kot v dopisu, ki so ga poslali občinski upravi, potrjujejo tudi na DARS-u, so postopki pridobivanja zemljišč v zaključni fazi in naj bi bili končani v prihodnjih mesecih, pričeli pa so tudi s postopkom pridobitve novih soglasij k projektni dokumentaciji. V nadaljevanju bodo pristopili k izvedbi postopka javnega razpisa za izbiro izvajalca del. Kot je na sestanku z mengeškim županom Francem Jeričem opozorila direktorica direktorata za kopenski razvoj na ministrstvu Darja Kocjan, so bili v zadnjem letu sicer postopki pri izbiri izvajalcev predvsem zaradi pritožb neizbranih prijaviteljev dolgotrajni. Kljub temu se na ministrstvu nadejajo, da bi z deli začeli letos ali drugo leto.

Izgradnja manjkajočega dela obvoznice je za Mengšane ključnega pomena, saj bi izven mestnega središča preusmerila tranzitni promet. Kolone, predvsem tovornih vozil, namreč sedaj hromijo mestno jedro in v obup spravljajo njegove prebivalce. Nezadovoljstvo, ki vlada med Mengšani že več let, je vrhunec doseglo s protesti in cestno zaporo ob koncu lanskega leta, na katerih so številni protestniki glasno zahtevali, da imajo čakanja dovolj. Kot kaže, so protesti in prizadevanja občinske uprave obrodili sadove, saj je država izgradnjo preostanka obvoznice še nedolgo tega načrtovala do leta 2025.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

pretežno oblačno
vlažnost: 99 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

9/17

torek

11/17

sreda

11/20

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Preddvor, 16. oktober 2018

Z Vršiča na Sleme

PRIREDITVE / Kranj, 16. oktober 2018

Prehranska vrednost pridelkov

PRIREDITVE / Kranj, 16. oktober 2018

Narava gorskega sveta

PRIREDITVE / Gorenjska, 16. oktober 2018

Aktivnosti medgeneracijskega centra

OBVESTILA / Preddvor, 16. oktober 2018

Srečanja sekcije za ročna dela

PRIREDITVE / Gorenjska, 16. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Leše, 16. oktober 2018

Odprtje otroškega igrišča

PRIREDITVE / Jesenice, 16. oktober 2018

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...

Kje je zaklad? / 21:17, 7. oktober

Ja kaj se sekiraš važno je da ti obvladaš Gorenščino,meni ni potrebna ne ena in ne druga za tistih par dni ki jih jaz preživim v sloveniji,z...

Zasmodila se je hrana na štedilniku / 21:06, 7. oktober

A je że smrdela?

Policisti od včeraj znova stavkajo / 21:02, 7. oktober

Kot prvo bi morali začeti stavko tisti ki so zadolženi za varstvo politikov,potem pa še drugi in to več kot do sedaj.

Aljažev stolp je spet doma / 15:00, 5. oktober

Triglavski župnik? :)