Prizori, kakršen je ta, bodo kmalu preteklost, če bo država uresničila obljube o izgradnji manjkajočega dela obvoznice v Mengšu.

Začetek gradnje že letos?

Protesti in drugi pritiski Mengšanov ter mengeške občinske uprave so, kot kaže, obrodili prve sadove. Projekt manjkajočega dela mengeške obvoznice je vključen v predlog letnega načrta DARS-a, rezervirana so tudi sredstva.

Mengeš – Manjkajoči del mengeške obvoznice, ki bi tranzitni promet, ki se sedaj vali skozi samo središče Mengša, usmeril na njegovo obrobje, bi lahko začeli graditi že v drugi polovici letošnjega ali najkasneje v začetku gradbene sezone prihodnjega leta. Sredstva za izgradnjo poldrugi kilometer dolgega cestnega odseka so namreč zagotovljena, projekt pa vključen v predlog letnega načrta DARS-a o izvajanju koncesije za leto 2017. To je sporočilo zadnjega sestanka, ki so ga pred dnevi opravili predstavniki mengeške občinske uprave in ministrstva za infrastrukturo.

Kot v dopisu, ki so ga poslali občinski upravi, potrjujejo tudi na DARS-u, so postopki pridobivanja zemljišč v zaključni fazi in naj bi bili končani v prihodnjih mesecih, pričeli pa so tudi s postopkom pridobitve novih soglasij k projektni dokumentaciji. V nadaljevanju bodo pristopili k izvedbi postopka javnega razpisa za izbiro izvajalca del. Kot je na sestanku z mengeškim županom Francem Jeričem opozorila direktorica direktorata za kopenski razvoj na ministrstvu Darja Kocjan, so bili v zadnjem letu sicer postopki pri izbiri izvajalcev predvsem zaradi pritožb neizbranih prijaviteljev dolgotrajni. Kljub temu se na ministrstvu nadejajo, da bi z deli začeli letos ali drugo leto.

Izgradnja manjkajočega dela obvoznice je za Mengšane ključnega pomena, saj bi izven mestnega središča preusmerila tranzitni promet. Kolone, predvsem tovornih vozil, namreč sedaj hromijo mestno jedro in v obup spravljajo njegove prebivalce. Nezadovoljstvo, ki vlada med Mengšani že več let, je vrhunec doseglo s protesti in cestno zaporo ob koncu lanskega leta, na katerih so številni protestniki glasno zahtevali, da imajo čakanja dovolj. Kot kaže, so protesti in prizadevanja občinske uprave obrodili sadove, saj je država izgradnjo preostanka obvoznice še nedolgo tega načrtovala do leta 2025.

Oddajte svoj komentar

Kranj -1°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

0/2

sobota

-9/-2

nedelja

-13/-4

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, 24. februar 2018

Volilni zbor Medobčinskega društva invalidov Kranj

PRIREDITVE / Stara Fužina, Bled, 24. februar 2018

Počitniške delavnice

OBVESTILA / Vogel, 24. februar 2018

Opazovanje nočnega neba

OBVESTILA / Šenčur, 24. februar 2018

Zbor članov Društva upokojencev Šenčur

GLEDALIŠČE / Tržič, Lom, 24. februar 2018

Zadrega nad zadrego

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. februar 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Bohinjska Bistrica, 24. februar 2018

Fantje maširajo

OBVESTILA / Kranj, 24. februar 2018

Proučevanje Svetega pisma

 

 
 

 

 
 
 

Prva je Slovenija / 08:49, 23. februar

Dosmrtni predsednik in obljube, obljube, obljube, le kdo vam bo še verjel??

Umrli, ker so imeli radi domovino / 17:04, 22. februar

da se ve za prave vzroke »njihove krivde«, g. Franc Pintar?? Le kaj to pomeni? Glede na to, da zagovarjate kvizlinge in domobrančke ter glavnega krivca tedanjega časa RKC?

Umrli, ker so imeli radi domovino / 16:09, 20. februar

Spodobi se in pravično je, da se zločinov in žrtev spominjamo in ne dopustimo ponovitve zločinov.
Spodobi se in pravično pa je tudi, da s...

Jazbec odhaja v Bruselj / 08:58, 19. februar

IN GUVERNER SMUKNE V JAZBINO – po ropu stoletja v Sloveniji umik na zasluženo sinekuro k nadoblastem, kjer bi skrbel za »reševanje bank, s k...

Slovenija v vojni 1941–1945 / 13:34, 17. februar

Smrt fašizmu in njihovim domačim pomagačem ! ! !

Ob obletnici prvega pristopa na Triglav / 16:42, 13. februar

Lep pozdrav pogovornemu omizju. Triglav je simbol slovenstva, ki ga je vizionarsko izpovedal Semrajc, uglasbil pa Fleischman. Bodimo ponosni...

Eden najvišjih proračunov / 01:04, 2. februar

ČUDOVITO! Mi bo lahko župan Čebulj izplačal denarni dolg ki mi ga je dolžan za pol leta po pogodbi iz koncesije, saj sem še vedno uradno po...