Anzhe je pred koncertom povedal, da je za Mojstrano pripravil prav poseben program. / Foto: Tina Dokl

Poletje v Zgornjesavski dolini

V Zgornjesavski dolini bo poletje še posebno živahno. Tudi letos namreč pripravljajo sklop glasbenih koncertov, ki bodo tako v Kranjski Gori kot tudi Mojstrani popestrili poletne večere v juliju in avgustu.

Kranjska Gora – Letošnje Poletje pod Vitrancem bo Kranjsko Goro ponovno zaznamovalo z nizom raznovrstnih koncertov, ki bodo zadovoljili prav vsak glasbeni okus. Vsako soboto in nedeljo v juliju in avgustu ter občasno ob torkih se trg pred cerkvijo v središču Julijskih Alp spremeni v živahno prizorišče glasbenih nastopov, začenši ob 20.30. Tudi v Mojstrani ne bo dolgočasno. Vsak petek v juliju in avgustu na Trgu olimpijcev namreč pripravljajo nastope, ki potekajo v sklopu Poletja pod Triglavom. Kot je pojasnila Katja Hartman, sodelavka Turizma Kranjska Gora, ki ima v rokah organizacijske škarje in platno, je glavni cilj organizacije poletnih koncertov v Kranjski Gori in Mojstrani zagotoviti kulturni spekter dogajanja obiskovalcem in turistom, ki obiščejo Kranjsko Goro, ter povečati turistično privlačnost kraja. »Ti koncerti služijo tudi za ustvarjanje prijetnega vzdušja za prebivalce in obiskovalce ter spodbujanje lokalnih umetnikov. Poleg tega ti dogodki omogočajo platformo za lokalne in gostujoče glasbene umetnike, da predstavijo svoje talente širši javnosti,« je poudarila.

Med dogajanjem se bo na odru zvrstilo lepo število gostov, v Kranjski Gori je bilo že mogoče slišati koncert Pihalnega orkestra Jesenice - Kranjska Gora ter zasedbe Gajst'n Band, v Mojstrani pa je uverturo v dogajanje predstavljal koncert glasbenika Anzheta. Kot je pojasnil pred koncertom, mu je Mojstrana vedno v izziv. »Zdi se mi, da se v Mojstrani zelo trudijo, da bi dogajanje zaživelo. Apeliram na vse, da se začnejo udeleževati dogodkov, ker bo samo tako kraj zaživel,« je dejal.

Na Turizmu Kranjska Gora pojasnjujejo, da so bili glasbeniki izbrani povsem naključno, želeli pa so čim pestrejšo ponudbo. »Gre za manj znane glasbenike, ki pa ustvarijo nepozabno vzdušje ob poletnih večerih. Pri izboru glasbenikov smo želeli zadostiti vsem žanrom in okusom, tako v naboru glasbenikov lahko najdemo tako sodobne izvajalce, orkestre in nekaj 'tribute bendov',« je dejala Katja Hartman in ob tem dodala, da so se hkrati v čim večji meri trudili vključiti tudi lokalne glasbenike, jih podpreti in jim zagotoviti nastop v domačem kraju.

Kot še pravijo na Turizmu Kranjska Gora, koncerti potekajo na čudovitih lokacijah v osrčju alpskih vasi in so kot nalašč za druženje z družino in prijatelji. »Pričakujemo pozitiven odziv obiskovalcev glede na raznolikost glasbenih žanrov, ki jih ponujamo,« je še dejala Katja Hartman. V prihodnje se bodo tako na odru predstavili Alja Wolte Sula, Senta, Duo Planet Acoustic, Sara Lamprečnik s skupino, Mešani pevski zbor Kranjska Gora ter številni drugi.

Oddajte svoj komentar

Kranj 26°

pretežno jasno
vlažnost: 62 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

15/30

nedelja

16/29

ponedeljek

16/28

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Škofja Loka, 21. julij 2024

Srebrna maša Robija Friškovca

OBVESTILA / Šmarjetna gora, 21. julij 2024

Blagoslov vozil na Šmarjetni gori

OBVESTILA / Škofja Loka, 21. julij 2024

Srebrna maša Robija Friškovca

OBVESTILA / Šmarjetna gora, 21. julij 2024

Praznovanje godu sv. Marjete

RAZSTAVE / Kranj, 22. julij 2024

Razstava udeleženk likovnega tečaja

IZLETI / Kranj, 23. julij 2024

Kolesarski izlet v dolino Hrastnice

PRIREDITVE / Britof, 25. julij 2024

Na ogled predstave Čevljar Baron

IZLETI / Kranj, 1. avgust 2024

Planinsko-pohodniški izlet DU Kranj

 

 
 

 

 
 
 

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 23:18, 20. julij

Jest se sploh čudim, kako nekomu pride na misel, bolnišnico v Radovljico. No, ideja je že nekaj let stara, tako, da kot se tu pravi, da novi...

Sprememba lastništva v Adrii Tehnika / 21:17, 19. julij

Ali smo Slovenci res tako slabi gospodarji, da moramo kar razprodajati naše firme? Upam, da se ne spomnijo in komu prodajo kar celo Slovenijo.

Sprostili bodo promet s traktorji / 21:14, 19. julij

Nimam nič proti, bi bilo pa lepo od kmetov, da bi, kadar nanosijo zemljo ali druge zadeve na cesto, da to tudi pospravijo za seboj.

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 07:55, 19. julij

Ne more biti regijska bolnišnica v neki vasi. Samo Kranj je primerna lokacija. V Radovljici naj pustijo neokrnjeno naravo. Sicer bo župan sl...

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 22:29, 18. julij

Merker1 malo si preberi:
https://www.gorenjskiglas.si/article/20240321/PIS/240329945/1241/gorenjska-bolnisnica

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 14:19, 18. julij

Tako Radovljica kot Jesenice so za spodnji konec Gorenjske, ki je doslej nihče ni nič vprašal, pa bi moral, predaleč. Nihče se ne ukvarja s ...

Analiza / 14:03, 18. julij

Ob razpravah o lokaciji nove gorenjske bolnišnice naj opozorim na argument, ki ga v analizi ministrstva za zdravje ni zaslediti, pa bi moral...