Mnogi so v Radovljico prišli uživat v najljubših okusih piva ter dobri glasbi. / Foto: Tina Dokl

V znamenju piva

V juniju pod okriljem Zavoda Prevhub in Zavoda 973 v Škofji Loki organizirajo sklop dogodkov, ki so ga poimenovali Dnevi piva in kulinarike. Konec tedna je Škofja Loka gostila še OL IN Beer fest, Radovljica Okuse piva, butična pivovarna Mali grad iz Kamnika pa je praznovala že deseti rojstni dan.

V zadnjih desetih letih se je kultura pitja piva močno dvignila, razcvetel se je trg butičnih pivovarn. Sploh Kamnik slovi po njih. Konec tedna je tako kamniška pivovarna Mali grad praznovala že deseti rojstni dan. Urban in Anja Florjančič sta poskrbela, da na praznovanju ni zmanjkalo piva, glasbo sta zaupala domačima didžejema, oglasila se je tudi skupina Kočevska Orkestra. Rojstnodnevno zabavo je seveda gostila točilnica in picerija Mali grad.

Tudi v Škofji Loki ima pivo zgodovino

Tokrat Škofja Loka gosti Dneve piva in kulinarike. Organizatorji so si zadali izziv in se povezali s škofjeloškimi gostinci, ti pa bodo vse do 23. junija v svojih gostilnah in barih ponujali jedi in pijače, ki jih je navdihnilo pivo. Sodelujejo gostilne Pr' Pepet, Kašča, Starman, picerija Klementina, Kaos okusov, Gostilna Na vasi, Oštarija u Lok, Gostilna Inglič, Gostilna Pri Boštjanu, Hotel Lonca, s posebnim koktajlom s pivom pa se jim je pridružila tudi Grajska kavarna Škofja Loka.

Ravno tako so v Škofji Loki konec tedna na dvorišču Loškega Puba izpeljali šesto izvedbo OL IN Beer festa, ki organizira ekipno tekmovanje domačih pivovarjev. Na dogodku so svoja piva predstavili pivovarji iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Madžarske in Poljske, večer sta z nastopom glasbeno zaokrožila Peter Hudnik in Matic Ajdič. Na dvorišču Škofjeloškega gradu pa se bo 21. junija ustavila še Karavana domačih pivovarn. Pestro ponudbo domačih butičnih piv bo spremljala tudi bogata kulinarična ponudba. Začnejo ob 17. uri.

Festival Okusi piva Radovljica

Tudi v Radovljici je bilo živahno. V petek in soboto so se na Okusih piva ponovno družili butični pivovarji iz vse Slovenije. Sodelovalo je enajst pivovarn, manjkalo pa ni niti okusnih dobrot, ki so jih obiskovalcem ponudili domači ponudniki. »Okusi piva Radovljica letos potekajo že petič, prvič v celoti v organizaciji Turizma Radovljica. Dogodek je prvotno nastal iz lokalne spodbude in predstavlja lep uvod v poletno sezono, zato smo se tudi odločili, da to zgodbo peljemo dalje. Prvič je z nami Pivovarna Lintvern Bohinj, prvič z nami sodeluje tudi ponudnik ciderja in verjamemo, da se bo našlo kaj za vsakogar,« je pojasnila direktorica Javnega zavoda Turizem in kultura Radovljica Kaja Beton.

Vreme je zdržalo in v radovljiški park privabilo številne obiskovalce, ki so prišli uživat v ponudbi najrazličnejših piv, med katerimi so se bohotila klasična svetla in temna piva, našla pa so se tudi bolj eksotična piva z okusom manga in pasijonke. Organizatorji so poskrbeli tudi za najmlajše, ki so se s poslikavo obraza lahko prelevili v različna bitja, se preizkusili v lokostrelstvu in uživali v zabavnih animacijah. Za glasbeno popestritev pa so bili tokrat zadolženi rokovska skupina Guni z Jesenic ter skupini Kokosy ter IF Floyd Tribute to Pink Floyd.

Oddajte svoj komentar

Kranj 22°

pretežno jasno
vlažnost: 53 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

12/25

nedelja

12/27

ponedeljek

12/29

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

GLASBA / Bohinjska Bela, Radovljica, 16. junij 2024

Koncert MPZ Triglav Lesce Bled

GLEDALIŠČE / Predoslje, 16. junij 2024

Martin Krpan

PRIREDITVE / Naklo, 16. junij 2024

Cesarjov špancir po Naklem

OBVESTILA / Šenčur, Preddvor, 17. junij 2024

Umovadba, tombola

IZLETI / Kranj, 18. junij 2024

Kolesarski izlet DU Kranj

GLEDALIŠČE / Predoslje, 18. junij 2024

Martin Krpan

OBVESTILA / Žabnica, 18. junij 2024

Ogled poskusa in uporabe brezpilotnih letalnikov

OBVESTILA / Šenčur, Preddvor, 18. junij 2024

Umovadba, tombola

 

 
 

 

 
 
 

Objavili predlog nadgradnje proge / 08:11, 16. junij

Vprašati se je treba, ali je sploh dovolj prometa za tako drago investicijo, kot je predor pod Ljubljansko cesto.

Janša pozval Goloba k odstopu / 22:39, 12. junij

Kako Janša rad poudarja svoje preteklo delovanje in z njim obtožuje druge.

Požar na strehi osnovne šole / 09:26, 10. junij

Sedaj naj se izprsi "država". Njegova ideja je, da naj bi vsi na strehe dali panele, da bomo "samooskrbni". Solar se veseli.

Znani prvi neuradni delni izidi referendumov / 23:17, 9. junij

Trije dnevi predčasnih volitev proti enodnevnim rednim volitvam nikakor ni primerljivo in pošteno. Ni zastonj ugotovitev, da levičarji niso nikoli zmagali pošteno.

Subvencije za e-kolesa že na voljo / 20:25, 8. junij

Namesto za poplavljence, se denar razmetava za nepotrebna draga električna kolesa.

Prodaja Panvite ali kako levi in desni mešetarji razprodajajo Slovenijo / 11:57, 3. junij

Glede prodaje Mercatorja pa tole. Vlada JJ je prodala del Mercatorja domačinoma Šrotu in Bavčarju. Bratuškova pa vse skupaj Hrvatom. Ne poz...

V dvorcu Visoko na voljo električna kolesa / 10:29, 3. junij

Zavod Poljanska dolina ima preveč denarja, da ga zapravlja za draga električna kolesa. Običajna kolesa bi zadostovala, pa še za rekreacijo je poskrbljeno.