Špeli je aktivno glasbeno in gasilsko udejstvovanje je prineslo tretje mesto v izboru za naj dijakinjo. / Foto: Gorazd Kavčič

Špela Šemrl tretja v izboru za naj dijakinjo

Špela Šemrl z Lancovega, ki jo širša javnost pozna predvsem po uspešnem sodelovanju v šovu talentov na komercialni televiziji, je na izboru za naj dijaka oziroma dijakinjo dosegla tretje mesto.

Razpisno komisijo Dijaške organizacije Slovenije je Špelina vloga za naj dijakinjo navdušila, vključevala je namreč kar 39 potrdil, kar je deset več kot druga najobsežnejša vloga.

Kranj – Razpis za naj dijaka ali naj dijakinjo je eden izmed ključnih projektov Dijaške organizacije Slovenije, ki letos praznuje desetletnico. Cilj projekta je prepoznati in nagraditi dijake, ki izstopajo ne le z izjemnimi šolskimi dosežki, temveč tudi z aktivnostmi zunaj šolskih klopi, ki pogosto ostanejo spregledane. »Verjamemo, da lahko z zdravo mero tekmovalnosti pri sodelovanju v izboru naj dijaka spodbudimo dijake k doseganju še boljših rezultatov in ciljev ter hkrati motiviramo tiste dijake, ki v obšolskih dejavnostih še niso dejavni,« poudarjajo v dijaški organizaciji.

Ves prosti čas za harmoniko

Špela se je v glasbeno pripravnico vpisala pri petih letih, dve leti kasneje se je začela učiti harmoniko pri profesorju Gašperju Primožiču. V nedavnem intervjuju za Gorenjski glas je pojasnila, da se je za harmoniko navdušila na dnevu odprtih vrat v Glasbeni šoli Radovljica, namenjenem prihodnjim učencem, ki naj bi si ogledali, katerih inštrumentov se je mogoče učiti. »No, jaz se od tistega dne spomnim samo harmonike. Nič drugega mi od takrat ni ostalo v glavi.« Nadobudna glasbenica vsak prosti trenutek izkoristi za igranje harmonike. »Igranje harmonike zame ni nekaj, za kar bi rekla, da mi 'jemlje čas'. To je čas zame. Takrat sem sama s seboj, sproščena, delam tisto, kar mi je všeč.« Ravno veliko vaje in predvsem strast do igranja sta jo pripeljala do tega, da širša javnost dobro pozna njeno ime in ob omembi harmonike ne pomisli zgolj na narodnozabavno glasbo. Špela je s svojim udejstvovanjem v oddaji Slovenija ima talent namreč pokazala, kako vsestranski inštrument je harmonika in da pravzaprav ni glasbene zvrsti, ki je nanjo ne bi mogli zaigrati.

Komisijo navdušili njeni dosežki

Vlogo Špele Šemrl je razpisna komisija Dijaške organizacije Slovenije ocenila kot popolno, po seštevku točk je dosegla tretje mesto. Kot so zapisali, so jih navdušili njeni številni dosežki na različnih glasbenih tekmovanjih, njeni prostovoljni glasbeni nastopi, pridobljene nagrade in plakete, spregledali pa niso niti njene aktivnosti v vlogi gasilke in udejstvovanja ter uspešnosti na tekmovanjih Gasilske zveze Slovenije. Poudarili so tudi, da je jasno razvidno, da je Špela izjemno delavna in nadarjena oseba, ki sočloveku venomer priskoči na pomoč. Pohvalili so tudi dejstvo, da je Špela kljub številnim dejavnostim letnik v srednji šoli zaključila z odličnim uspehom. Še posebno pa so poudarili, da je njena vloga za naj dijaka obsegala kar 39 potrdil in je bila najobsežnejša med vsemi oddanimi vlogami.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

jasno
vlažnost: 92 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

12/28

ponedeljek

12/29

torek

14/31

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

OBVESTILA / Šenčur, Preddvor, 17. junij 2024

Umovadba, tombola

IZLETI / Kranj, 18. junij 2024

Kolesarski izlet DU Kranj

GLEDALIŠČE / Predoslje, 18. junij 2024

Martin Krpan

OBVESTILA / Žabnica, 18. junij 2024

Ogled poskusa in uporabe brezpilotnih letalnikov

OBVESTILA / Šenčur, Preddvor, 18. junij 2024

Umovadba, tombola

IZLETI / Cerklje, 18. junij 2024

Planinski izlet DU Cerklje

PRIREDITVE / Škofja Loka, 18. junij 2024

Zbornik Škofja Loka 1050

GLEDALIŠČE / Predoslje, 19. junij 2024

Martin Krpan

 

 
 

 

 
 
 

Objavili predlog nadgradnje proge / 08:11, 16. junij

Vprašati se je treba, ali je sploh dovolj prometa za tako drago investicijo, kot je predor pod Ljubljansko cesto.

Janša pozval Goloba k odstopu / 22:39, 12. junij

Kako Janša rad poudarja svoje preteklo delovanje in z njim obtožuje druge.

Požar na strehi osnovne šole / 09:26, 10. junij

Sedaj naj se izprsi "država". Njegova ideja je, da naj bi vsi na strehe dali panele, da bomo "samooskrbni". Solar se veseli.

Znani prvi neuradni delni izidi referendumov / 23:17, 9. junij

Trije dnevi predčasnih volitev proti enodnevnim rednim volitvam nikakor ni primerljivo in pošteno. Ni zastonj ugotovitev, da levičarji niso nikoli zmagali pošteno.

Subvencije za e-kolesa že na voljo / 20:25, 8. junij

Namesto za poplavljence, se denar razmetava za nepotrebna draga električna kolesa.

Prodaja Panvite ali kako levi in desni mešetarji razprodajajo Slovenijo / 11:57, 3. junij

Glede prodaje Mercatorja pa tole. Vlada JJ je prodala del Mercatorja domačinoma Šrotu in Bavčarju. Bratuškova pa vse skupaj Hrvatom. Ne poz...

V dvorcu Visoko na voljo električna kolesa / 10:29, 3. junij

Zavod Poljanska dolina ima preveč denarja, da ga zapravlja za draga električna kolesa. Običajna kolesa bi zadostovala, pa še za rekreacijo je poskrbljeno.