Lokal na prostem

Pred dvema letoma je Preddvor dobil novo turistično lokacijo ob jezeru Črnava, ki so jo poimenovali Park Bor. Urejena zahodna jezerska obala, otroško igrišče in manjši istoimenski gostinski objekt so s prvim dnem obiskovalci zelo dobro sprejeli. Še z obnovljenim gradom Dvor v središču kraja se je obisk Preddvora začel občutno povečevati.

Preddvorska občina in Zavod za turizem Preddvor sta bila glavna »krivca« za novo krajevno pridobitev, a očitno so pričakovanja nekaterih o tem, kaj bi se moralo ali naj bi se zgodilo z omenjenim malim lokalom, velika. Celo na zadnjih občinskih sejah so ga omenili. Najpogostejše vprašanje v zvezi z njim je, zakaj je lokal zaprt oziroma zakaj ni odprt vse leto. Argumentov za in proti ne manjka, mnenj ravno tako ne. V bistvu lahko rečemo, da je mnenj najmanj toliko, kolikor je občinskih svetnikov, če vzorec razširimo na domačine, ki se redno sprehajajo v tem okolju, je razmišljanj seveda še več. Po novem ne smemo pozabiti še na spletno skupnost, kjer takšnih in drugačnih komentarjev lahko kar mrgoli.

Upravljavec Parka Bor je Zavod za turizem Preddvor, kjer so že večkrat poudarili, da gre za lokal na prostem oziroma za t. i. outdoor lokal, ki je odprt le določen čas v letu. Tudi oni se, kot vsi v gostinski panogi, srečujejo s pomanjkanjem kadra in kljub idilični lokaciji je obisk lokala odvisen še od vremena. To pomeni, da če je vreme lepo, obiska ne manjka, medtem ko je ob slabem vremenu zgodba drugačna. Glede njegovega obratovanja so na Zavodu za turizem Preddvor tudi nam že večkrat pojasnili, kako je s tem. Nazadnje: vrata lokala največkrat odprejo med prvomajskimi prazniki, zaprejo oktobra, do junija pa Park Bor obratuje ob koncih tedna oziroma glede na vreme. Poudarili so še, da je kljub lanski vremensko nestabilni sezoni lokal posloval pozitivno. Kaj oziroma kakšne številke pa si pod oznako pozitivno poslovanje predstavljajo posamezni deležniki ali pa si jih želijo, pa je že drugo vprašanje. O tem bodo verjetno še nekaj časa potekale razprave, ravno tako glede delovanja lokala skozi leto na občinskih sejah zagotovo še ni bila rečena zadnja beseda.

Lokal je zanimiv mladim družinam, rednim in naključnim sprehajalcem, domačim in tujim turistom. Slišali smo celo, da nekateri občani menijo, da ravno lokal dela Preddvor privlačen zunanjemu obiskovalcu. V prvi vrsti seveda privlačijo jezero z okolico, bližnji hribi, božanski razgledi nanje ter igrala. Osebno menim, da je lokal dodana vrednost, a ker stoji tik ob jezeru in na drugi strani Črnave nesrečna in osamljena hotel in grad z veliko teraso še dodatno bodeta v oči, je le še toliko bolj izpostavljen.

Oddaj svoj komentar

Kranj 18°

pretežno oblačno
vlažnost: 86 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

16/27

nedelja

16/26

ponedeljek

16/26

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

/ Gorenja vas, 23. junij 2024

Prireditve ob dnevu državnosti

GLASBA / Kranj, 23. junij 2024

Pravljice in bajke v slovenski ljudski pesmi

GLASBA / Duplje, 23. junij 2024

Orgelski koncert

PRIREDITVE / Hraše pri Smledniku, 23. junij 2024

Kresovanje v Hrašah

/ Gorenja vas, 24. junij 2024

Prireditve ob dnevu državnosti

PRIREDITVE / Homec, 24. junij 2024

Praznovanje na Homcu

PRIREDITVE / Dvorje, 24. junij 2024

Poklanjamo ti pesem, Slovenija!

PRIREDITVE / Kranj, 24. junij 2024

Praznovanje dneva državnosti

 

 
 

 

 
 
 

Vila, vrtec, park / 20:55, 22. junij

Lepi spomini na ta leta v vrtcu. Najbolj se spomnim, ko smo imeli kosilo na vrtu in kar nam ni bilo všeč, smo dali na žlico, nato pa je vsa ...

Najboljša mlada voznika / 20:23, 22. junij

Obema, uspešno v Belgiji in varno na cestah.

Za zamudo pri mostu zdaj kriv dež / 22:46, 21. junij

Menda so cesto odprli danes 21. 6. 2024.

Plačljivo parkirišče pri Erjavčevi koči na Vršiču / 22:37, 21. junij

Pač, prej ni pameti, dokler ne pridejo odredbe in zapore.

Prenovljena Izletniška cesta / 22:34, 21. junij

Ali je Izletniška cesta ali Izletniška ulica v Ribnem?

Janša pozval Goloba k odstopu / 15:35, 19. junij

Upravičeno! Glej naprej!

Objavili predlog nadgradnje proge / 21:56, 18. junij

Vprašati se je treba ali določenim dovoliti komentiranje in volilno pravico, saj ljudje bodisi niso obveščeni, so površni ali celo politično motivirani.