Na naših izletih poskrbimo tudi za malico med kolesarjenjem. / Foto: Grega Flajnik

Letošnji kolesarski izleti z Gorenjskim glasom

Trenutno so prosta mesta še za kolesarjenje ob križarjenju z barko. Če se nam želite pridružiti, se lahko prijavite na naslov grega.flajnik@g-glas.si.

Premik ure za eno uro naprej je kolesarjem vedno v veselje. To namreč pomeni, da bo zvečer dlje svetlo in da lahko tudi v popoldanskih urah, po službi, sedejo na kolo. Poleg tega s pomladjo prihajajo tudi višje, kolesarjem prijetnejše temperature tudi v jutranjem in popoldanskem času. In na katere izlete se bomo podali Glasovi popotniški kolesarji?

Najprej bomo v aprilu že petič obiskali Emilijo - Romanjo. Ta lepa gričevnata pokrajina leži ob morju, zato bo tudi aprila dovolj toplo za kolesarjenje.

Na našem drugem izletu bomo kolesarili v okolici Čeških Budjejovic, ki so glavno mesto Južnočeškega okraja. Ležijo v središču vltavske nižine ob sotočju rek Malše in Vltava. Mesto in bližnji samostan Zlata Koruna je ustanovil češki kralj Otokar Přemysl – kot protiutež družini Rosenberg. Obiskali bomo mesti Rudolfov in Třeboň ter Češki Krumlov, ki ga je Unesco označil kot zgodovinski spomenik svetovne veljave.

Na letošnjem popolnoma novem izletu bomo obiskali pokrajine Slavonija, Baranja in Vojvodina, ki sestavljajo hrvaški in srbski del Panonske nižine. Slavonija se razprostira vzhodno od območja Križevcev ter Siska med rekama Dravo in Savo, tako da na skrajnem vzhodu doseže tudi Donavo. Pokrajina Baranja leži med Donavo in Savo ob njunem sotočju, kot zgodovinska pokrajina pa je danes razdeljena med Hrvaško in Madžarsko. Nato se bomo odpravili še v Vojvodino, ki v celoti obsega četrtino Srbije. Nastanjeni bomo tik ob meji z Madžarsko, točneje v kraju Bezdan ob reki Donavi. Od tam bomo kolesarili v Sombor in nato ob reki Donavi. Kraji, ki jih bomo obiskali, so kulinarično, glasbeno in plesno zelo bogati ter – kar je tudi pomembno – pretežno ravninski. Zato smo prepričani, da bomo uživali v kolesarjenju in drugih dogodivščinah.

Načrtujemo tudi dva izleta po jadranskih otokih v kombinaciji s križarjenjem z barko. Tako kot vsako leto bomo nastanjeni na barki, na kateri bomo spali, jedli in z njo križarili med otoki. Ko bomo prišli na otok, bomo sedli na kolo in si otok dodobra ogledali. Kolesarili bomo skupaj, torej bo organizirano vodenje. Kdor ne bo želel kolesariti, si bo takrat lahko privoščil počitek na bližnjih plažah. Medtem bodo kuharji na ladji pripravili večerjo. Izkušena posadka bo namreč poskrbela za varno plovbo in okusno hrano. Na majskem križarjenju se bomo podali po otokih Pašman, Murter in Žirije. Peljali se bomo okrog Vranskega jezera in ob Šibeniškem zalivu do Skradina, kjer se v morje izliva reka Krka. Na septembrskem izletu bomo obiskali otoke Srednje Dalmacije – Brač, Hvar, Šolto, Vis in Korčulo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

jasno
vlažnost: 64 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

6/28

nedelja

9/24

ponedeljek

10/14

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, 14. april 2024

Srečanje invalidov MDI Kranj

OBVESTILA / Kranj, 14. april 2024

55 let invalidov MDI Kranj

DELAVNICE / Šenčur, Tupaliče, 16. april 2024

Muzicirajmo skupaj, kulinarična delavnica

IZLETI / Cerklje, 16. april 2024

Planinski izlet DU Cerklje

IZLETI / Kranj, 18. april 2024

Planinsko-pohodniški izlet na Jelenk

PRIREDITVE / Kranj, 18. april 2024

Navigacija ?GPS v gorah

 

 
 

 

 
 
 

Je bil gradbeni poseg na Veliki planini nezakonit / 09:01, 9. april

Skrajni čas je bil, da se je elektrificiralo tudi pastirsko naselje "Veliki stan", saj so inšpektorji neprestano kaznovali in grozili kmetom...

Gradivo za drugi tir do Kranja pripravljeno / 18:45, 7. april

Orehek je od Kranja oddaljen cca 2km. Kako bo vlak ustavil v Kranju, če bo na Orehku njegova hitrost 160km/h?
Zakaj ni v planu izgradnja ŽP na Orehku vsaj za lokalne vlake?

Gradivo za drugi tir do Kranja pripravljeno / 01:54, 7. april

Vrhunska pravljica.

Vsakega petega kršitelja so opozorili / 10:51, 4. april

Če nisi pripet, ti teži alarm v avtu. To je varnostno namenoma moteče, tako da se moraš pripeti.

Dela na Betinu predčasno končana / 06:58, 26. marec

Ko Noe dela barko. Gradbinci res nismo.

Gorenjska bolnišnica / 11:19, 25. marec

Bravo Dr. Aleksander Stepanović! Vsa čast za napisano! Edina logična lokacija je Kranj po vseh merilih.

Kranj diha z vojašnico / 08:48, 25. marec

Migranti s svojo rodnostjo ne bodo popravili rodnosti Slovenije, ampak naredili Slovenijo neslovensko in uničili naš narod in našo kulturo.K...