Slovesno odprtje pokritega drsališča / Foto: Gorazd Kavčič

V Šenčurju odprli drsališče

Nova športno-rekreacijska površina je ena od naložb v okviru širitve Športnega parka Šenčur.

Šenčur – Šenčurski župan Ciril Kozjek je v petek skupaj z ministrom za gospodarstvo, turizem in šport Matjažem Hanom, predsednikom Fundacije za šport Brankom Zormanom in direktorjem Gorenjske gradbene družbe Vidom Jagodicem v uporabo predal pokrito drsališče v velikosti 24 krat 44 metrov. V prvi sezoni je drsanje brezplačno, možno je vsak dan od 15. do 21. ure, v tem tednu, ko imajo učenci in dijaki zimske počitnice, ter ob sobotah in nedeljah pa tudi od 9. do 12. ure.

Občina Šenčur je za gradnjo in opremo drsališča namenila nekaj več kot milijon evrov, s 100.000 evri je investicijo podprlo Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, blizu 74.000 evrov je prispevala Fundacija za šport. Kot je pojasnil župan Ciril Kozjek, je bila zgrajena vsa infrastruktura – za potrebe celotnega športnega parka, ne le drsališča, prestavili so igrišče za odbojko na mivki, postavili dodatno ograjo, sanitarije in kontejner za izposojo drsalk ter kupili stroj za čiščenje ledu. Drsališče je projektiralo podjetje Protim Ržišnik Perc, dela, ki so se začela sredi lanskega leta, pa je skupaj s podizvajalci izvedla Gorenjska gradbena družba.

»Vedno je prijetno, ko zagotavljamo nove površine v lokalni skupnosti za aktivno preživljanje prostega časa in ukvarjanje s športom, v tem primeru vsej širši skupnosti in vsem generacijam, kar se mi zdi zelo pomembno,« je dejal minister Matjaž Han.? Ministrstvo bo letos objavilo nov razpis za sofinanciranje investicij v športno infrastrukturo, je dodal. V letu 2024 je podpora predvidena v višini 22,4 milijona evrov, za projekte v letu 2025 pa je planiranih 10 milijonov evrov.

Skejterski park, nogometno igrišče

Šenčurski športni park se trenutno razteza na 2,7 hektara površine. Nastajati je začel z udarniškim delom pred nekaj več kot 50 leti. Občina ga je prevzela leta 2013 ter v naslednjem letu začela postopek za sprejem občinskega podrobnega prostorskega načrta. Pred potrditvijo (leta 2018) je bil načrt usklajen tudi s Športnim društvom Šenčur, osnovno šolo in Krajevno skupnostjo Šenčur – Srednja vas, je poudaril župan. Za nadaljnjo širitev in dokončanje parka, predvsem za nogometno igrišče z umetno travo in ureditev skejterskega parka, mora občina še odkupiti zemljišča, skupno 1,5 hektara. Če nam jih uspe pridobiti letos, bomo investicije nadaljevali že v prihodnjem letu, je ob odprtju nove pridobitve, ki bo v poletnem času služila kot večnamenska športna površina, napovedal župan Ciril Kozjek. Med načrtovanimi projekti sta tudi izgradnja pokrite tribune in atletske steze, ki je, kot je opozoril, šola trenutno nima.

Drsališče je bilo po županovih besedah dolgoletna želja občanov. Petkova slovesnost je obudila tudi spomine na to, kako so pred približno petdesetimi leti mladi v Šenčurju sami poskrbeli za ledeno ploskev v bližini nekdanjega nogometnega igrišča ob pokopališču. »Ogradili smo del travnika, fantje so ponoči površino polivali z vodo, da je zamrznila, dekleta smo jim nosila čaj, da jih ni preveč zeblo, potem smo pa drsali in igrali hokej – do prve odjuge,« je povedala Slavica Bučan.

Prvo sezono drsanja na pokritem ledu bodo po županovih besedah predvidoma sklenili v marcu. Odprli so jo člani Drsalnega kluba Kranj z nekaj odlomki novoletne drsalne revije Svet igrač. V kulturnem programu so sodelovali domači pihalni orkester in učenci Osnovne šole Šenčur.

Oddajte svoj komentar

Kranj 4°

oblačno
vlažnost: 90 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

4/7

torek

4/8

sreda

4/10

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 23. april 2024

Kolesarski izlet DU Kranj

PRIREDITVE / Ljubljana, 23. april 2024

Sveta maša na Ljubljanskem gradu

PRIREDITVE / Preddvor, 23. april 2024

Pogovorni večer: Podnebne spremembe

PREDAVANJA / Žiri, 23. april 2024

Sto let po smrti Tavčar še živi

PRIREDITVE / Šenčur, Naklo, 24. april 2024

Tombola, zdravi odnosi, kuhanje, umovadba

PREDAVANJA / Dolina, 24. april 2024

Hišne gobe in zaščita lesnih izdelkov

OBVESTILA / Naklo, 25. april 2024

Izobraževalna platforma Digiagri

IZLETI / Naklo, 25. april 2024

S kolesom pod Kriško goro

 

 
 

 

 
 
 

Še pet županov podprlo Kranj / 14:02, 23. april

Upoštevajte kasnejšo nadgradjo, dogradnjo bolnice čez par let, da bo dovolj zemlje, ne da bi bila slučajno tako utesnjena med stavbami, kot je jeseniška bolnica.

V Kranj in Škofjo Loko so se vrnila električna kolesa / 13:57, 23. april

Nisem uporabnik mestnih koles, se mi pa zdi v redu, da jih je možno uporabljati. Ker vidim kar veliko ljudi, ki se prevažajo z njimi. Ne zdi...

Lekarna Planina II v večjih prostorih / 13:40, 23. april

Ali ni Supernova na Planini 1 ?

Kako izbrati rabljeno vozilo v Sloveniji – nasveti in napotki / 13:35, 23. april

Servisna knjižica ni vse. Sam recimo redno delam stalno vse servise, vse napake sproti odpravlja mehanik, ker vem, da je brezhiben avto vare...

Tudi družinski zdravniki v Sloveniji imamo dovolj / 08:02, 23. april

Imate prav, gospe in gospodje zdravniki. Obveščam vas, da vas že sedaj ni nikjer. Pravite, da oskrbite približno 50 bolnikov na dan. Se prav...

Za pravico do groba in spomina / 11:08, 20. april

Ppopraverk:
Premiera dokumentarnega filma bo ob 17. uri.

Za pravico do groba in spomina / 09:52, 20. april

Da se izognemu nadaljevanju povojnim tabu temam, je treba članku dodati:- Ministrstvo za kulturo kljub dopolnitvam in dodatni obravnavi zavr...