SOSEScript: Breadcrumb failed executing with the following error: Error on line 41 position 2: Conversion failed when converting the varchar value 'December' to data type int.
Medvoške skupine Šole zdravja so se združile in ob 8. uri vsak dan v Evropskem tednu mobilnosti začnejo skupno vadbo na ploščadi Tržnice Medvode. / Foto: Peter Košenina

Mesec trajnostnega razvoja

Središče Medvod je v Evropskem tednu mobilnosti trajnostno obarvano. Predstavljajo številne trajnostne dejavnosti: od zdravja, rekreacije, skrbi za živali in okoljevarstva do trajnostne mobilnosti.

Medvode – V občini Medvode letos dogodke ob tednu mobilnosti tretjič zapored razvrščajo čez cel mesec, obenem pa ga razširjajo tudi področno, tako da lahko kot eni redkih v Evropi govorijo o izvajanju nekakšnega meseca trajnostnega razvoja, s katerim so začeli že 28. avgusta.

Vrhunec dogajanja je med 16. in 22. septembrom, ko poteka Evropski teden mobilnosti. »Tudi letos je program dogodkov in projektov zelo pester, saj bomo soorganizatorji skupaj izvedli skoraj osemdeset različnih dogodkov in projektov, kar nas postavlja ob bok večjih in mestnih občin,« pravi Gregor Rozman, koordinator Evropskega tedna mobilnosti v Medvodah. V ospredje postavlja Udprto ulco, foto razstavo Kolesarka, Park(ing) sobo, sejem rabljenih oblačil, jutranjo telovadbo, Popravi me, hojo, kolesarjenje, izlete, Street art učilnico, Izključno vključeni in današnji Dan brez avtomobila, ki ga bodo odprli tako kot celoten teden: s telovadbo. Skupine Šole zdravja, ki so v medvoški občini, so se združile in ob 8. uri začnejo skupno vadbo na ploščadi Tržnice Medvode. V Mladinskem centru Klub Jedro bo od 15. do 18. ure izmenjevalnica oblačil, na tržnici bo med 16.30 in 17.30 test hoje, prav tako na tržnici se bo ob 17. uri začelo kolesarjenje po občini, ob 18. uri pa še Medvoški trimček pred jutrišnjim 10. Medvoškim tekom.

Sicer pa na Občini Medvode poudarjajo, da številne trajnostne dejavnosti izvajajo skozi celo leto. »Odprtje nove kolesarske povezave Medvode–Pirniče–Vikrče in nove kolesarske brvi čez reko Savo Medvoški lok, ureditev pešpoti ob reki Sori, projekt Inštituta za politike prostora Šolska ulica pri Osnovni šoli Medvode, ki bo izveden prihodnje leto, pilotni projekt ministrstva za okolje, podnebje in energijo za pripravo parkirne politike, izvedba projekta Približajmo Polhograjce s sosednjo občino in uvedba linije javnega prometa Sora–Topol pri Medvodah–Dobrova ter pestro dogajanje v septembru potrjujejo, da je naša lokalna skupnost na področju trajnostnih dejavnosti in trajnostne mobilnosti med najbolj dejavnimi v državi,« še pojasnjujejo na Občini Medvode.

Oddajte svoj komentar

Kranj 21°

zmerno oblačno
vlažnost: 90 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

18/31

sobota

15/33

nedelja

15/33

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

GLASBA / Škofja Loka, 13. julij 2024

Mednarodni cikel koncertov

GLASBA / Škofja Loka, 15. julij 2024

Mednarodni cikel koncertov

IZLETI / Cerklje, 16. julij 2024

Planinski izlet DU Cerklje

PRIREDITVE / Škofja Loka, 20. julij 2024

Spominska slovesnost v Dolenji vasi

PRIREDITVE / Kranj, 3. avgust 2024

Planinski dan invalidov

 

 
 

 

 
 
 

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 11:35, 12. julij

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 11:05, 12. julij

Edina logična lokacija je Kranj, ki ima sam več prebivalcev kot celotna zgornja gorenjska skupaj. Je tretje največje slovensko mesto in edino brez bolnišnice.

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 08:03, 12. julij

Bližina avtocestnega priključka so dodatne točke; hrup zaradi bližine avtoceste so negativne točke. Razumi kdor more.

Kranj se povezuje s Fukuijem / 11:04, 10. julij

Nova priložnost, da se gre župan turista na Japonskem, seveda na občinske stroške. Nova bolnica sredi mesta je res precej mimo. V Murski Sob...

Pred potjo je rekla: »Mat' 'ma jajca, pa gre.« / 07:15, 7. julij

Čestitke! Res velik podvig, vam še veliko podobnih privoščim iz srca!

Odprtje nove ceste spremljal protest / 21:46, 5. julij

Slovenci smo resnično eni čudni ljudje. Če se nič ne gradi se jajcamo, če se gradi protestiramo. So še vedno najboljše obljube, potem se pa nič ne dela?

Obvoznica v Železnikih ni odprta / 11:14, 5. julij

Čez poletje pa res ni za pričakovati, da bodo državni organi izdali vsa dovoljenja. UE stavkajo in večina zaposlenih po ministrstvih je na Hrvaške,. Držimo pesti, da bo obvoznica odrta do konca leta.