Aleksander Bencak je v imenu Gostilne Bencak za požrtvovalno pomoč ob poplavah Gasilski zvezi Medvode izročil donacijo. Prevzela jo je Urška Zadravec. / Foto: Maja Bertoncelj

Gostilna donirala gasilcem

Medvoški gasilci so imeli v zadnjem obdobju kar tri velike intervencije, v katerih se je uničilo ali poškodovalo veliko njihove opreme.

Medvoški gasilci se veselijo velike pridobitve. V nedeljo, 1. oktobra, bo slovesno odprtje novega gasilskega doma v Zgornjih Pirničah.

Medvode – Občina Medvode je bila v avgustovskih poplavah ena bolj prizadetih na Gorenjskem. Posledično so imeli veliko stroškov in škode tudi medvoški gasilci. Hvaležni so za vse donacije. Pretekli teden jo je Gasilska zveza Medvode prejela od Gostinstva Bencak, in sicer v višini sedem tisoč evrov.

Enakomerno jo bodo porazdelili med vseh šest prostovoljnih gasilskih društev in Gasilsko zvezo Medvode. »V zgolj mesecu in pol so se na našem območju zgodile kar tri večje intervencije. Sredi julija je močan veter odkrival strehe, v začetku avgusta so poplave prizadele velik del občine, težave so povzročali tudi plazovi v Polhograjcih, v začetku septembra pa smo imeli še požar večjega obsega na kmetiji Mis. Vedno smo se odzvali in občanom pomagali po najboljših močeh. Na teh intervencijah se je poškodovalo ali uničilo veliko opreme. Namenov, za kaj se bodo lahko porabila ta sredstva, je tako res veliko,« je povedal Anže Šilar, poveljnik Gasilske zveze Medvode.

Poplave so škodo povzročile tudi Gasilski zvezi Medvode, ki je ostala celo brez svojih prostorov v stavbi v središču Medvod. »V pisarni je bilo vode več kot en meter. Ko smo prišli čistit, je bilo v njej okrog trideset centimetrov blata. Kar je bilo nižje od enega metra, je bilo uničeno, med drugim veliko dokumentacije. Zavedamo se, da ob trenutnem stanju in potrebah iskanje novih prostorov za naše delovanje ni med prioritetami. Kljub vsemu pa upamo, da bomo skupaj z občino našli rešitev za našo selitev. Gasilska zveza Medvode mora imeti svoje lastne prostore, kot jih ima že 28 let, odkar obstaja. Tako lažje in nemoteno delujemo,« je pojasnil Miha Šušteršič, predsednik Gasilske zveze Medvode. Šilar in Šušteršič sta se v imenu vseh gasilcev Gostilni Bencak, s katero že sicer dobro sodelujejo, zahvalila za donacijo. Izrazila sta upanje po boljšem nadaljevanju leta, brez večjih intervencij. Veselijo se zadnjega konca tedna v septembru, ko jih čakajo kar trije dogodki: najprej bodo 29. septembra pripravili srečanje za gasilce veterane, naslednji dan se bodo pomerili na gasilskem tekmovanju, 1. oktobra pa bo še slovesno odprtje novega, sodobnega gasilskega doma v Zgornjih Pirničah.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

zmerno oblačno
vlažnost: 93 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

12/22

torek

11/24

sreda

12/26

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

IZLETI / Kranj, 4. junij 2024

Kolesarski izlet DU Kranj

IZLETI / Cerklje, 4. junij 2024

Pohodni izlet DU Cerklje

OBVESTILA / Kranj, 4. junij 2024

Meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola

OBVESTILA / Kranj, 5. junij 2024

Meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola

GLEDALIŠČE / Slovenski Javornik, 5. junij 2024

Sporočilo v steklenici

IZLETI / Preddvor, 5. junij 2024

Telovadba, angleška urica, pohod

IZLETI / Kranj, 6. junij 2024

Planinsko-pohodniški izlet DU Kranj

OBVESTILA / Kranj, 6. junij 2024

Meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola

 

 
 

 

 
 
 

Prodaja Panvite ali kako levi in desni mešetarji razprodajajo Slovenijo / 11:57, 3. junij

Glede prodaje Mercatorja pa tole. Vlada JJ je prodala del Mercatorja domačinoma Šrotu in Bavčarju. Bratuškova pa vse skupaj Hrvatom. Ne poz...

V dvorcu Visoko na voljo električna kolesa / 10:29, 3. junij

Zavod Poljanska dolina ima preveč denarja, da ga zapravlja za draga električna kolesa. Običajna kolesa bi zadostovala, pa še za rekreacijo je poskrbljeno.

Pripravljeni na legalizacijo ali preprosto ne vemo dovolj? / 06:59, 3. junij

Marihuana je prva stopnica na poti v pogubo. Ali to hočemo?

Za zamudo pri mostu zdaj kriv dež / 23:07, 2. junij

dobro, dela potekajo in bomo potrpeli še nekaj časa, da se vse skupaj dokonča in bo prešlo v uporabo. Me pa zanima, ali bomo Kranjčani sploh...

O nadgradnji železniške postaje / 18:28, 1. junij

Alenka raje obnavlja postaje kot pa tire. Samo zelo drago nas bo to stalo.

Za zamudo pri mostu zdaj kriv dež / 18:41, 31. maj

Adijo pamet!

Prodaja Panvite ali kako levi in desni mešetarji razprodajajo Slovenijo / 07:10, 25. maj

Z napisanim se strinjam in tudi delim skrb in jezo.Vendar je bil prvopodpisani veliko let na visokih položajih v vladah, z vplivom in možnos...