Triglav tek je tudi letos privabil množico rekreativnih tekačev. Navdušuje jih tudi trasa, ki je speljana znotraj protokolarnega posestva Brdo. / Foto: Maja Bertoncelj

Tekli tudi za najranljivejše v družbi

Več kot 1800 tekačev in obiskovalcev je bilo v soboto na Triglav teku, športno-družabnem dogodku na Brdu pri Kranju. Podprli so ga tudi številni vrhunski športniki.

Predoslje – Lepo sobotno dopoldne je na Brdo pri Kranju privabilo množico rekreativnih tekačev vseh staro­sti. Udeležili so se 11. Triglav teka, edinega dogodka, odprtega za javnost, ki poteka znotraj protokolarnega posestva Brdo. Trasa je namreč speljana po neokrnjeni naravi, v zaprtem delu parka – v lovišču.

Triglav tek je več kot tekaška prireditev. »Je dogodek, ki spodbuja zdrav način življenja, povezuje ljubezen do športa in narave ter skrb do najranljivejših v naši družbi,« je poudarila Tjaša Kolenc Filipčič, direktorica službe za trženjsko komuniciranje v Zavarovalnici Triglav. Slednja na dogodku že vrsto let predaja donacije zdrav­stvenim ustanovam. Tudi letos so tekači s svojo udeležbo podprli društvo za izboljšanje pogojev za rojstva zdravih otrok Slojenčki, ki je prejelo finančna sredstva v višini 10 tisoč evrov. Namenilo jih bo nakupu blazinic za fototerapijo. Hkrati organizatorji z dogodkom spodbujajo k zdravemu življenjskemu slogu in poudarjajo trajnostno naravnanost projekta.

Tek vsako leto podprejo tudi številni slovenski vrhunski športniki, ambasadorji. Letos jih je bilo štirinajst. Med njimi je bil tudi smučarski skakalec Peter Prevc, ki je nastopil v štafetnem teku trojk. »Triglav tek ni klasični tek po ulicah, med betonom, je tek v čudoviti naravi, po razgibanem terenu. Rad se ga udeležim,« je povedal po pretečenih 3,4 kilometra.

Tekači vseh starosti in različno pripravljeni so se preizkusili v polmaratonu, teku na deset in pet kilometrov, štafetnem teku trojk, družinskem teku in otroškem teku Kuža Pazi. Skupaj so pretekli več kot 10 tisoč kilometrov.

Oddajte svoj komentar

Kranj 31°

pretežno jasno
vlažnost: 52 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

17/32

torek

18/33

sreda

17/33

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

GLASBA / Kranj, 9. julij 2024

Koncert večnih uspešnic Sepulture

IZLETI / Cerklje, 9. julij 2024

Kolesarski izlet DU Cerklje

IZLETI / Kokrica, 12. julij 2024

Pohod DU Kokrica

GLASBA / Kranj, 12. julij 2024

V Kranju legendarni The Exploited

 

 
 

 

 
 
 

Pred potjo je rekla: »Mat' 'ma jajca, pa gre.« / 07:15, 7. julij

Čestitke! Res velik podvig, vam še veliko podobnih privoščim iz srca!

Odprtje nove ceste spremljal protest / 21:46, 5. julij

Slovenci smo resnično eni čudni ljudje. Če se nič ne gradi se jajcamo, če se gradi protestiramo. So še vedno najboljše obljube, potem se pa nič ne dela?

Obvoznica v Železnikih ni odprta / 11:14, 5. julij

Čez poletje pa res ni za pričakovati, da bodo državni organi izdali vsa dovoljenja. UE stavkajo in večina zaposlenih po ministrstvih je na Hrvaške,. Držimo pesti, da bo obvoznica odrta do konca leta.

Prvič po obvoznici / 10:21, 4. julij

Izjava ministrstva za infrastrukturo: "Kot izhaja iz medijskih objav, so v Občini Železniki brez pooblastil in v nasprotju z zakonskimi pred...

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 04:18, 1. julij

JEK2 bo s proizvodno ceno 180€/MWh (upajmo) konkurenčna samo v zimskem času. Cena iz amortiziranega NEK-a je 40€/MWh. Se bojim, da bo JEK2 nasedel projekt kot TEŠ6.

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 12:27, 28. junij

JEK2 ja. Samo pri hidroelektrarnah naj ostane, in še veliko manjših naj se zgradi. Enako TEŠi. Časi so taki, da moramo imeti različne vire. ...

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 19:40, 26. junij

zarad mene mamo lahko še več nukleark, ampak potem hočem da podremo tudi nekaj hidroelektrarn in ne gradimo novih. pa ne smemo pustiti da to...