Ravnateljica Marjeta Šmid in župana Nejc Smole ter Tine Radinja / Foto: Gorazd Kavčič

Kot da vmes ne bi bilo počitnic

Kot smo že poročali, gradnja Osnovne šole Jela Janežiča še ni končana, zato bodo nekateri učenke in učenci prve tedne in mesece novega šolskega leta preživeli na nadomestnih lokacijah. »Učenci so v petek prišli v šolo, kot da vmes ne bi bilo počitnic,« je dobro in srčno vzdušje med otroki povzela ena od učiteljic.

»Ko pridem pogledat prvošolce, vedno prosim samo eno stvar: najbolj pomembno je, da ste med sabo prijatelji, da si pomagate takrat, ko je treba, in da se dobro počutite v šoli.« (Nejc Smole, župan Medvod)

Škofja Loka – Župana dveh izmed občin ustanoviteljic, Škofje Loke in Medvod, Tine Radinja in Nejc Smole sta v ponedeljek obiskala učence, ki so začeli pouk tudi na začasnih nadomestnih lokacijah. Najprej sta se pomudila v prostorih Zavoda za šport, kjer so tri učilnice z najmlajšimi učenci, nato so se z ravnateljico Marjeto Šmid in predstavniki občin sprehodili skozi matično šolo, kjer so si ogledali, kako se počutijo učenci in učiteljice, obiskali so tudi naše najmlajše v posebnem programu. »Odšli smo tudi v bivšo vojašnico, ki je letos nova lokacija začasnih učilnic, kjer nam je univerza za tretje življenjsko obdobje prijazno odstopila dva razreda, društvo invalidov pa enega, vsem smo zelo hvaležni. Pomembno je, da sta župana videla, kaj je narejenega, pa tudi kaj bi bilo mogoče še treba narediti,« je razmišljala Šmidova.

Želita, da se dobro razumejo in so prijatelji

Loški župan Tine Radinja in medvoški župan Nejc Smole sta zaželela lepo šolsko leto in predvsem so njune želje, da se med sabo dobro razumejo. »Naša naloga je, da skupaj končamo prenovo Osnovne šole Jela Janežiča, zdaj pa smo prišli pogledat, kje boste imeli pouk v vmesnem času in kako vam gre,« je povedal Radinja. »Ko pridem pogledat prvošolce, vedno prosim samo eno stvar: najbolj pomembno je, da ste med sabo prijatelji, da si pomagate takrat, ko je treba, in da se dobro počutite v šoli,« pa je dodal Smole. Otroci so z zanimanjem poslušali goste. Povedali so, da se v prvih dneh pouka pogovarjajo, kaj so počeli med počitnicami, in da se za zdaj dobro počutijo v šoli. Prostori, četudi so začasni, so zelo lično urejeni in zagotovo bodo srčne učiteljice poskrbele, da se bodo otroci do takrat, ko se bodo preselili v lepe nove prostore obnovljene šole, ves čas dobro počutili. Ravnateljica šole Marjeta Šmid je bila obiska županov vidno vesela. »Prav se mi zdi, da župani vidijo v živo, kakšno je stanje. Sicer so zelo zavzeti v vseh pogledih tudi sicer, ampak tudi njihov srčen odnos do učencev je tisti, ki nekaj šteje in ki tudi nas dviguje.«

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

jasno
vlažnost: 97 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

9/24

sobota

11/25

nedelja

10/27

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

OBVESTILA / Kranj, 15. junij 2024

Na rob Mežakle jeseni

PRIREDITVE / Tržič, 15. junij 2024

Merčunov dan

PRIREDITVE / Gozd nad Kamnikom, 15. junij 2024

Pohod bosonogih na Vovar

GLASBA / Bohinjska Bela, Radovljica, 15. junij 2024

Koncert MPZ Triglav Lesce Bled

GLEDALIŠČE / Predoslje, 15. junij 2024

Martin Krpan

RAZSTAVE / Duplje, 15. junij 2024

Razstava Nikolaja Mašukova

GLASBA / Bohinjska Bela, Radovljica, 16. junij 2024

Koncert MPZ Triglav Lesce Bled

GLEDALIŠČE / Predoslje, 16. junij 2024

Martin Krpan

 

 
 

 

 
 
 

Janša pozval Goloba k odstopu / 22:39, 12. junij

Kako Janša rad poudarja svoje preteklo delovanje in z njim obtožuje druge.

Požar na strehi osnovne šole / 09:26, 10. junij

Sedaj naj se izprsi "država". Njegova ideja je, da naj bi vsi na strehe dali panele, da bomo "samooskrbni". Solar se veseli.

Znani prvi neuradni delni izidi referendumov / 23:17, 9. junij

Trije dnevi predčasnih volitev proti enodnevnim rednim volitvam nikakor ni primerljivo in pošteno. Ni zastonj ugotovitev, da levičarji niso nikoli zmagali pošteno.

Subvencije za e-kolesa že na voljo / 20:25, 8. junij

Namesto za poplavljence, se denar razmetava za nepotrebna draga električna kolesa.

Prodaja Panvite ali kako levi in desni mešetarji razprodajajo Slovenijo / 11:57, 3. junij

Glede prodaje Mercatorja pa tole. Vlada JJ je prodala del Mercatorja domačinoma Šrotu in Bavčarju. Bratuškova pa vse skupaj Hrvatom. Ne poz...

V dvorcu Visoko na voljo električna kolesa / 10:29, 3. junij

Zavod Poljanska dolina ima preveč denarja, da ga zapravlja za draga električna kolesa. Običajna kolesa bi zadostovala, pa še za rekreacijo je poskrbljeno.

Pripravljeni na legalizacijo ali preprosto ne vemo dovolj? / 06:59, 3. junij

Marihuana je prva stopnica na poti v pogubo. Ali to hočemo?