Letošnji občinski nagrajenci v Medvodah skupaj z županom Nejcem Smoletom / Foto: Peter Košenina

V Medvodah sedem občinskih nagrajencev

Rdeča nit slavnostne seje ob občinskem prazniku Občine Medvode so bili mostovi v različnih oblikah in simbolnih pomenih.

Medvode – Minulo sredo, večer pred občinskim praznikom – rojstnim dnem Jakoba Aljaža, so se v Medvodah s podelitvijo občinskih priznanj poklonili občanom, ki s svojim delom aktivno sooblikujejo skupnost.

Naziv mladi up Medvod je prejel Andraž Babšek (v njegovem imenu je priznanje prevzela babica Irena Babšek), medalji Občine Medvode Sonja Porenta in Zvonka T Simčič. Podeljene so bile tudi štiri plakete Jakoba Aljaža, ki so jih prejeli Urška Djukić (priznanje je prevzela mami Lučka Djukić), Vanja Ločniškar, Ivan Špenko in skupina Metalsteel. Komisija za priznanja Občine Medvode je letos tako podelila sedem priznanj, kar pet nagrajencem s področja kulture, njeno delo pa je predstavil predsednik Roman Veras. Župan Nejc Smole se je v nagovoru zahvalil vsem letošnjim prejemnikom priznanj in poudaril pomen skupnosti ter družbenih vrednot današnjega časa. »V družbi ima vsak član svojo vlogo. Morebiti ta ni najbolj izpostavljena, a vsakdo jo ima. Biti del skupnosti torej najprej prinaša odgovornosti. Ko te odgovornosti sprejmemo in jih živimo, takrat lahko šele pridejo pričakovanja. Ljudje, ki tako živijo, ne bodo nikoli svojih ozkih interesov postavili pred skupnost. Da se tega zavedajo, so s predanim delom, vsakdo na svojem področju, pokazali tudi naši današnji nagrajenci. Od tistih, ki so v cvetu mladosti in up Medvod, do tistih, ki za skupnost delate že praktično desetletja. Iskreno in iz srca: hvala vam za to! Vi in še mnogi drugi, ki skupnost živite, ste najboljši garant in včasih tolažba, da bodo vrednote, na katerih je utemeljena sleherna družbena skupnost, preživele tudi čas uničujočega individualizma in egoizma,« je med drugim povedal Smole.

V kulturnem programu slavnostne seje občinskega sveta so sodelovali Godba Medvode, skupina Metalsteel, violinistka Anja Bukovec in vibrafonist Inti Pucihar. Rdeča nit prireditve so bili mostovi v različnih oblikah in simbolnih pomenih. Po zaključku slavnostne seje je sledilo slovesno odprtje nove brvi za kolesarje in pešce čez reko Savo. Dogodki ob tej novi pridobitvi so se zvrstili še v soboto in se zaključili s koncertom Nine Pušlar, ki je v Medvode privabila množico obiskovalcev.

Oddajte svoj komentar

Kranj 19°

pretežno oblačno
vlažnost: 87 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

16/24

ponedeljek

16/20

torek

13/18

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

OBVESTILA / Kranj, 10. junij 2024

Kuponske vstopnice za letno kopališče

OBVESTILA / Naklo, Šenčur, 10. junij 2024

Joga obraza, muzicirajmo skupaj

PRIREDITVE / Cerklje, 11. junij 2024

Branje Maistrove poezije

OBVESTILA / Naklo, Šenčur, 11. junij 2024

Joga obraza, muzicirajmo skupaj

IZLETI / Kranj, 11. junij 2024

Kolesarski izlet DU Kranj

IZLETI / Naklo, 11. junij 2024

Pohod DU Naklo

IZLETI / Cerklje, 11. junij 2024

Kolesarjenje DU Cerklje

IZLETI / Kranj, 12. junij 2024

Planinarjenje po polotoku Pelješac

 

 
 

 

 
 
 

Znani prvi neuradni delni izidi referendumov / 23:17, 9. junij

Trije dnevi predčasnih volitev proti enodnevnim rednim volitvam nikakor ni primerljivo in pošteno. Ni zastonj ugotovitev, da levičarji niso nikoli zmagali pošteno.

Subvencije za e-kolesa že na voljo / 20:25, 8. junij

Namesto za poplavljence, se denar razmetava za nepotrebna draga električna kolesa.

Prodaja Panvite ali kako levi in desni mešetarji razprodajajo Slovenijo / 11:57, 3. junij

Glede prodaje Mercatorja pa tole. Vlada JJ je prodala del Mercatorja domačinoma Šrotu in Bavčarju. Bratuškova pa vse skupaj Hrvatom. Ne poz...

V dvorcu Visoko na voljo električna kolesa / 10:29, 3. junij

Zavod Poljanska dolina ima preveč denarja, da ga zapravlja za draga električna kolesa. Običajna kolesa bi zadostovala, pa še za rekreacijo je poskrbljeno.

Pripravljeni na legalizacijo ali preprosto ne vemo dovolj? / 06:59, 3. junij

Marihuana je prva stopnica na poti v pogubo. Ali to hočemo?

Za zamudo pri mostu zdaj kriv dež / 23:07, 2. junij

dobro, dela potekajo in bomo potrpeli še nekaj časa, da se vse skupaj dokonča in bo prešlo v uporabo. Me pa zanima, ali bomo Kranjčani sploh...

O nadgradnji železniške postaje / 18:28, 1. junij

Alenka raje obnavlja postaje kot pa tire. Samo zelo drago nas bo to stalo.