Prvi maj z budnicami

Jesenice, Radovljica

V jeseniški občini bo za budnico poskrbel Pihalni orkester Jesenice - Kranjska Gora. Ob 5. uri bodo zaigrali na Trgu Toneta Čufarja, zatem pa se bodo ustavljali na Jesenicah, Slovenskem Javorniku, Lipcah in Blejski Dobravi. Nova postanka bosta v Parku Podmežakla in na Kočni, na koncu pa zaigrali še na srečanju na Pristavi.

Pihalni orkester Lesce bo budnico začel ob 4.50 v Dacarjevi ulici v Lescah, sledili bodo običajni postanki v Lescah, Hlebcah, na Zgoši, v Begunjah, na Rodinah, v Zabreznici, Hrašah, Radovljici, na Zgornjem Otoku, v Mošnjah, na Brezjah, Posavcu, v Podnartu, Kamni Gorici, na Lancovem, zaključek pa bo ob 14. 30 v Kampu Šobec.

Tržič, Kamnik

V tržiški občini bo za budnico poskrbel Pihalni orkester Tržič. Ob štirih zjutraj bodo zaigrali na Ravnah, zatem pa bodo nadaljevali v Tržiču, Lomu, Čadovljah, Jelendolu, Preski, Lešah, Bistrici pri Tržiču, Loki, Kovorju, Zvirčah, Križah, Snakovem, Seničnem, Sebenjah - Žiganji vasi in budnico sklenili ob 13.20 v Dupljah.

Mestna godba Kamnik bo Kamničane v prvomajsko jutro prebudila na Glavnem trgu že ob 3.20, pot pa jih bo nato vodila še na Bakovnik, v Šmarco, Volčji Potok, Tunjice, Motnik, Špitalič, Zgornji Tuhinj, na Pšajnovico, Vrhpolje, v Dom starejših občanov Kamnik, Mekinje, Godič in nazadnje Kamniško Bistrico.

Šenčur, Cerklje

Udarni zvoki Pihalnega orkestra občine Šenčur bodo ob 6. uri najprej zadoneli v Mačkovem naselju v Šenčurju, zatem v Srednji vasi, na Lužah, Visokem, Prebačevem, v Trbojah, Voklem in Vogljah, zaključili pa bodo v Hotemažah ob 13.15.

Cerkljanska godba bo z budnico začela ob 5.50 v Cerkljah, nato jih bo pot vodila skozi Zgornji in Spodnji Brnik, v Vopovlje, Dvorje, Grad, Pšato, Šenturško in Štefanjo Goro, mimo Doma Taber, v Pšenično Polico, Šmartno, Zalog, Trato in Adergas, zaključili pa bodo okoli 13. ure v Češnjevku.

Škofja Loka, Železniki, Žiri

V Škofji Loki za budnico vsako leto poskrbi Mestni pihalni orkester Škofja Loka, letos pa se bo okoli 6. ure zjutraj začela pred nekdanjo vojašnico. Godba bo zaigrala v Groharjevem naselju in nato odšla v središče mesta ter skozi Puštal v Hrastnico, na Trato, v Virmaše in nato proti Stari Loki, budnico pa bodo zaključili na Križni gori.

Pihalni orkester Alples Železniki bo budnico začel na Zalem Logu ob 6.30. Nato bodo korakali skozi Železnike od Plavža, mimo Trnja in skozi Racovnik, nadaljevali v Dašnici, Na Kresu in skozi Log ter Selca in budnico ob 11. uri sklenili na Bukovici.

Godbeniki Pihalnega orkestra Alpina Žiri bodo budnico začeli ob 5.30 v Polju, predvidoma ob 15.20 pa naj bi prispeli v Dom nad Zalo. Točen razpored postankov je objavljen na spletni strani Občine Žiri. Ves čas jih bo mogoče spremljati tudi na njihovi strani na Facebooku.

Kranj, Medvode

Pihalni orkester Mestne občine Kranj bo budnico začel ob 6. uri v starem mestnem jedru Kranja. Nadaljevali bodo pri Domu upokojencev Kranj, v Stražišču, na Visokem, kjer se bodo srečali s Pihalnim orkestrom občine Šenčur, na Gorenji Savi, Kokrici, v Adergasu, kjer bodo zaigrali skupaj z Godbo Cerklje, in pri Domu upokojencev Preddvor.

V Medvodah bo Godba Medvode budnico začela ob 6. uri pred Godbenim domom na Svetju, zaključila pa ob 13.30 na Starem gradu Smlednik. Vmes bodo obiskali dobršen del občine (Zlate, Bencak, Preska, Vaše, Goričane, Sora, Draga, DEOS Center starejših, Legastja, KS Trnovec, Katarina, KS Senica, Tržnica Medvode, Pirniče, Vikrče, Dragočajna).

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

pretežno jasno
vlažnost: 82 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

9/24

sobota

11/25

nedelja

10/27

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

OBVESTILA / Kranj, 15. junij 2024

Na rob Mežakle jeseni

PRIREDITVE / Tržič, 15. junij 2024

Merčunov dan

PRIREDITVE / Gozd nad Kamnikom, 15. junij 2024

Pohod bosonogih na Vovar

GLASBA / Bohinjska Bela, Radovljica, 15. junij 2024

Koncert MPZ Triglav Lesce Bled

GLEDALIŠČE / Predoslje, 15. junij 2024

Martin Krpan

RAZSTAVE / Duplje, 15. junij 2024

Razstava Nikolaja Mašukova

GLASBA / Bohinjska Bela, Radovljica, 16. junij 2024

Koncert MPZ Triglav Lesce Bled

GLEDALIŠČE / Predoslje, 16. junij 2024

Martin Krpan

 

 
 

 

 
 
 

Janša pozval Goloba k odstopu / 22:39, 12. junij

Kako Janša rad poudarja svoje preteklo delovanje in z njim obtožuje druge.

Požar na strehi osnovne šole / 09:26, 10. junij

Sedaj naj se izprsi "država". Njegova ideja je, da naj bi vsi na strehe dali panele, da bomo "samooskrbni". Solar se veseli.

Znani prvi neuradni delni izidi referendumov / 23:17, 9. junij

Trije dnevi predčasnih volitev proti enodnevnim rednim volitvam nikakor ni primerljivo in pošteno. Ni zastonj ugotovitev, da levičarji niso nikoli zmagali pošteno.

Subvencije za e-kolesa že na voljo / 20:25, 8. junij

Namesto za poplavljence, se denar razmetava za nepotrebna draga električna kolesa.

Prodaja Panvite ali kako levi in desni mešetarji razprodajajo Slovenijo / 11:57, 3. junij

Glede prodaje Mercatorja pa tole. Vlada JJ je prodala del Mercatorja domačinoma Šrotu in Bavčarju. Bratuškova pa vse skupaj Hrvatom. Ne poz...

V dvorcu Visoko na voljo električna kolesa / 10:29, 3. junij

Zavod Poljanska dolina ima preveč denarja, da ga zapravlja za draga električna kolesa. Običajna kolesa bi zadostovala, pa še za rekreacijo je poskrbljeno.

Pripravljeni na legalizacijo ali preprosto ne vemo dovolj? / 06:59, 3. junij

Marihuana je prva stopnica na poti v pogubo. Ali to hočemo?