Župan Medvod Nejc Smole (v sredini) in predstavnik podjetja Adesco iz Velenja, prokurist Jure Boček (desno), sta podpisala pogodbo za izdelavo projektne dokumentacije za dograditev in rekonstrukcijo Zdravstvenega doma Medvode. Podpisu je prisostvoval tudi direktor Zdravstvenega doma Medvode, primarij mag. Rajko Vajd. / Foto: Tina Dokl

Zdravstveni dom bodo povečali

Zdravstveni dom Medvode bo dobil prizidek, poleg tega projekt vključuje tudi rekonstrukcijo notranjosti obstoječe stavbe.

Medvode – Na Občini Medvode nadaljujejo pripravo projekta prizidka in rekonstrukcije Zdravstvenega doma Medvode. Župan Nejc Smole in predstavnik podjetja Adesco iz Velenja, prokurist Jure Boček, sta pred kratkim podpisala pogodbo za izdelavo projektne dokumentacije.

Uspešni v četrto

Izvajalca so dobili šele s četrtim javnim naročilom, pogodba pa je vredna dobrih dvesto tisoč evrov. »Danes je težko pričakovani dan. Želje so se nam izpolnile. Stavba zdravstvenega doma je bila zgrajena s samoprispevkom leta 1980 in prizidana v letu 2000. Dopolnila je že več kot štirideset let. Naš zdravstveni dom dela odlično in potrebe po novih programih so vse večje. V zadnjih letih je prostorska stiska velika in reševanje te problematike je nujno potrebno. Prizidek bo samo površino povečal z obstoječih 2700 kvadratnih metrov na kar štiri tisoč kvadratnih metrov. Hkrati ne smemo pozabiti, da bo izvedena tudi rekonstrukcija obstoječega zdravstvenega doma, v projekt so vključeni tudi prostori za lekarniško dejavnost, saj si želimo, da bi bila ta pri zdravstvenem domu,« je ob podpisu pogodbe pojasnil župan Medvod Nejc Smole.

Investicija, vredna več kot štiri milijone evrov

K pripravi projekta prizidka k Zdravstvenemu domu Medvode in njegove rekonstrukcije je občina pristopila v letu 2021. Kot pojasnjuje, bodo projektantsko oceno njegove vrednosti dobili v času projektiranja, trenutna groba ocena pa se giblje okrog 4,3 milijona evrov. »Računamo na financiranje iz vsaj treh virov. Glavni bo občinski proračun, del sredstev bo kril Zdravstveni dom Medvode, upamo pa tudi, da bo ministrstvo za zdravje ponovno objavilo razpis za sofinanciranje vlaganj v primarno zdravstvo in da bomo na njem uspešni. V najbolj optimističnem scenariju bi bila gradnja lahko zaključena še v tem mandatu,« je dejal Smole.

Dodatna parkirišča

Ob podpisu je bil prisoten tudi direktor Zdravstvenega doma Medvode, primarij mag. Rajko Vajd, dr. med., spec., ki se veseli novih, sodobnih prostorov. »Veseli me, da je občina razumela potrebo občanov in tudi zaposlenih v zdravstvenem domu, ki zaradi hude prostorske stiske delamo v težkih pogojih. Ko je bil zdravstveni dom zgrajen, je bilo zaposlenih okrog štirideset, danes jih je devetdeset,« je poudaril.

Zdravstveni dom Medvode se srečuje tudi s pomanjkanjem parkirišč, namenjenih tako zaposlenim kot obiskovalcem, zato so v projektu predvidena tudi dodatna parkirna mesta.

Oddajte svoj komentar

Kranj 28°

pretežno oblačno
vlažnost: 69 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

15/32

petek

16/28

sobota

15/26

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

PRIREDITVE / Vodice, 21. junij 2024

Poskočnih deset s prijatelji

DELAVNICE / Naklo, Preddvor, 21. junij 2024

Ustvarjalna delavnica, umovadba, pohod

GLASBA / Kranj, 21. junij 2024

Škrinja uerehova

GLASBA / Šenčur, 21. junij 2024

Odeta v tančico ljubezni

PRIREDITVE / Naklo, 21. junij 2024

O kresi se dan obesi

IZLETI / Podblica, 22. junij 2024

Pohod na Jelovico

/ Gorenja vas, 23. junij 2024

Prireditve ob dnevu državnosti

GLASBA / Kranj, 23. junij 2024

Pravljice in bajke v slovenski ljudski pesmi

 

 
 

 

 
 
 

Janša pozval Goloba k odstopu / 15:35, 19. junij

Upravičeno! Glej naprej!

Objavili predlog nadgradnje proge / 21:56, 18. junij

Vprašati se je treba ali določenim dovoliti komentiranje in volilno pravico, saj ljudje bodisi niso obveščeni, so površni ali celo politično motivirani.

Objavili predlog nadgradnje proge / 08:11, 16. junij

Vprašati se je treba, ali je sploh dovolj prometa za tako drago investicijo, kot je predor pod Ljubljansko cesto.

Janša pozval Goloba k odstopu / 22:39, 12. junij

Kako Janša rad poudarja svoje preteklo delovanje in z njim obtožuje druge.

Požar na strehi osnovne šole / 09:26, 10. junij

Sedaj naj se izprsi "država". Njegova ideja je, da naj bi vsi na strehe dali panele, da bomo "samooskrbni". Solar se veseli.

Znani prvi neuradni delni izidi referendumov / 23:17, 9. junij

Trije dnevi predčasnih volitev proti enodnevnim rednim volitvam nikakor ni primerljivo in pošteno. Ni zastonj ugotovitev, da levičarji niso nikoli zmagali pošteno.

Subvencije za e-kolesa že na voljo / 20:25, 8. junij

Namesto za poplavljence, se denar razmetava za nepotrebna draga električna kolesa.