Iz mobilnih hišk in Cluba Seven so odpeljali vse, kar se je dalo, od pip, televizorjev, hladilnikov do pohištva, stolov, miz, posteljnine, luči, zvočnikov ... / Foto: Peter Košenina

Zarubili tudi mobilne hiške

Nekaj deset uslužbencev Finančne uprave Republike Slovenije je ob prisotnosti policije v sredo zjutraj začelo rubež premičnega premoženja pri Zavašnikovih v Spodnjih Pirničah.

Spodnje Pirniče – Dogajanje okrog družine Zavašnik iz Spodnjih Pirnič ima že dolgo brado. Prvič so se v središču pozornosti znašli leta 2005, ko so pred takratno diskoteko Lipa umrla tri mlada dekleta, nazadnje pa v sredo zjutraj, ko so jih obiskali rubežniki.

Na delu je bilo nekaj deset uslužbencev Finančne uprave RS, prisotna je bila tudi policija. Kot je bilo videti, so iz mobilnih hišk in Cluba Seven odpeljali vse, kar se je dalo, od pip, televizorjev, hladilnikov, gospodinjskih aparatov do pohištva, stolov, miz, posteljnine, luči, zvočnikov, pijače ... Zarubili so tudi parkomate na parkirišču in zapornico. Vse bo šlo na dražbo. Hiške so zapečatili in pustili na lokaciji. Ko bodo prodane na dražbi, jih bodo odpeljali novi lastniki. Zanimivo, da so bili še zju­traj v njih italijanski gostje, ki so si tako morali poiskati novo nastanitev.

»Zaradi varovanja davčne tajnosti konkretnih postopkov ne morem komentirati, lahko pa na splošno povem, da ukrep rubeža premičnega premoženja izvedemo takrat, kadar pri davčnem dolžniku ukrep izvršbe na denarna sredstva ni učinkovit. Sledi strožji ukrep, to je rubež premičnega premoženja. V tem primeru premično premoženje dolžnika zarubimo in ga prodamo na javni dražbi za poplačilo davčnega dolga,« je povedal Stojan Glavač iz Finančne uprave RS. Kot je pojasnil, so rubiti začeli okrog osme ure zju­traj. »Na terenu bomo toliko časa, dokler ne bomo izvedli celotne naloge, torej do­kler ne bomo zarubili vsega premičnega premoženja, ki ga želimo zaseči in nato tudi prodati na javni dražbi.«

Stojan Glavač iz Finančne uprave RS konkretnih podatkov ni želel razkriti. Razlog za rubež naj bi bil dolg do države, ki naj bi nastal tudi zaradi glob inšpekcijskih služb. Dogajanje je opazoval tudi Robert Tomas Zavašnik, ki pa trdi, da državi ni dolžan niti centa.

Mobilne hiške na kmetijskem zemljišču

Spomnimo, da je bil Zavašnik kot lastnik takratne diskoteke Lipa obsojen na pet let zapora, kazni pa nikoli ni odslužil, saj je bil do zastaranja na begu. V prostorih Lipe je pred leti vrata odprl nov klub z imenom Club Seven. Na Občini Medvode so takrat pojasnili, da niso izdali nobenih dovoljenj, vezanih na omenjeni klub. Jeseni 2016 so se na to tematiko za zaprtimi vrati srečali predstavniki medvoške občine, Policijske postaje Medvode, gradbene, tržne in kmetijske inšpekcije. Club Seven je še naprej obratoval. Še več. V letu 2016 so tam postavili mobilne hiške – kar na kmetijskem zemljišču prve kategorije v lasti Zavašnikovih. Svojo novo pridobitev so poimenovali Camperstop & Village Lipa. Znova so se sešli predstavniki državnih inšpekcijskih služb in Občine Medvode ter se dogovorili za koordiniran pristop k težavi. Že takrat je bilo slišati, da naj bi bile nepremičnine družine Zavašnik zaradi neplačevanja hipotekarnega posojila kmalu na dražbi. Te niso bile uspešne. Club Seven je obratoval še naprej, prav tako kot so še naprej tržili in oddajali tudi mobilne hiške.

Oddajte svoj komentar

Kranj 17°

zmerno oblačno
vlažnost: 72 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

6/23

petek

9/25

sobota

12/25

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

GLASBA / Medvode, 14. junij 2024

Koncert s prijatelji iz Splita

PRIREDITVE / Kokrica, 14. junij 2024

Iščem tipa za svojo ženo

RAZSTAVE / Šenčur, 14. junij 2024

Izgubljena in najdena dediščina

OBVESTILA / Kranj, 15. junij 2024

Na rob Mežakle jeseni

PRIREDITVE / Tržič, 15. junij 2024

Merčunov dan

PRIREDITVE / Gozd nad Kamnikom, 15. junij 2024

Pohod bosonogih na Vovar

GLASBA / Bohinjska Bela, Radovljica, 15. junij 2024

Koncert MPZ Triglav Lesce Bled

GLEDALIŠČE / Predoslje, 15. junij 2024

Martin Krpan

 

 
 

 

 
 
 

Janša pozval Goloba k odstopu / 22:39, 12. junij

Kako Janša rad poudarja svoje preteklo delovanje in z njim obtožuje druge.

Požar na strehi osnovne šole / 09:26, 10. junij

Sedaj naj se izprsi "država". Njegova ideja je, da naj bi vsi na strehe dali panele, da bomo "samooskrbni". Solar se veseli.

Znani prvi neuradni delni izidi referendumov / 23:17, 9. junij

Trije dnevi predčasnih volitev proti enodnevnim rednim volitvam nikakor ni primerljivo in pošteno. Ni zastonj ugotovitev, da levičarji niso nikoli zmagali pošteno.

Subvencije za e-kolesa že na voljo / 20:25, 8. junij

Namesto za poplavljence, se denar razmetava za nepotrebna draga električna kolesa.

Prodaja Panvite ali kako levi in desni mešetarji razprodajajo Slovenijo / 11:57, 3. junij

Glede prodaje Mercatorja pa tole. Vlada JJ je prodala del Mercatorja domačinoma Šrotu in Bavčarju. Bratuškova pa vse skupaj Hrvatom. Ne poz...

V dvorcu Visoko na voljo električna kolesa / 10:29, 3. junij

Zavod Poljanska dolina ima preveč denarja, da ga zapravlja za draga električna kolesa. Običajna kolesa bi zadostovala, pa še za rekreacijo je poskrbljeno.

Pripravljeni na legalizacijo ali preprosto ne vemo dovolj? / 06:59, 3. junij

Marihuana je prva stopnica na poti v pogubo. Ali to hočemo?