Podražitve vrtca tudi v Medvodah

Cene so se zadnjič spremenile pred skoraj štirimi leti. Novost je razvojni oddelek.

Medvode – Medvoški občinski svetniki so sprejeli predlog Sklepa o določitvi cen vzgojno-varstvenih programov Vrtca Medvode in rezervacijah. Cene so se zadnjikrat spremenile maja 2019.

Mesečna cena na otroka za oddelek prvega starostnega obdobja bo po novem 609,48 evra, za oddelek drugega starostnega obdobja (homogeni in heterogeni oddelki) 424,24 evra, za kombinirani oddelek in oddelek tri- in štiriletnih letnih otrok 480,54 evra in za razvojni oddelek 1.143,61 evra. Cene so po novem višje od 15 do 19 odstotkov. Odstotek cene programa, ki ga plačajo starši, je odvisen od uvrstitve v dohodkovni razred. Uvedli so novo boniteto za starše – zdravstveno rezervacijo v višini petdeset odstotkov zneska, ki je določen z odločbo. Kot je pojasnila Romana Epih, ravnateljica Vrtca Medvode, je novi izračun cen potreben zaradi politike dvigovanja plač strokovnemu kadru zaposlenih v vzgoji in izobraževanju. Močno so porasle tudi cene surovin, energentov in embaliranja, ker močno vpliva na cene energije, prehrane in drugih storitev. V letu 2023 potrebujejo v delu za plače v povprečju za 35 odstotkov več kot v prejšnji ceni. Župan Medvod Nejc Smole je poudaril, da brez podražitev ne gre več. »Da je Vrtec Medvode lahko posloval uspešno, smo konec lanskega leta sklenili aneks v višini 150 tisoč evrov. To je bil čisti odhodek občinskega proračuna. V letošnjem letu pa že dvakrat za sto tisoč evrov.«

Novost v Vrtcu Medvode je možnost razvojnega oddelka, ki ga v enoti Smlednik nameravajo odpreti že 1. septembra, če bo za to izkazan interes. V ta namen so po skrajšanem postopku spremenili tudi Odlok o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda – Vrtec Medvode.

Oddajte svoj komentar

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

GLASBA / Tržič,

Slovenska ljudska simfonija

IZLETI / Naklo,

S kolesom v Voklo

IZLETI / Kranj,

Na Španov in Črni vrh

GLASBA / Medvode,

Koncert s prijatelji iz Splita

OBVESTILA / Kranj,

Na rob Mežakle jeseni

PRIREDITVE / Tržič,

Merčunov dan

IZLETI / Kranj,

Kopalno-glasbeni izlet

 

 
 

 

 
 
 

Janša pozval Goloba k odstopu / 22:39, 12. junij

Kako Janša rad poudarja svoje preteklo delovanje in z njim obtožuje druge.

Požar na strehi osnovne šole / 09:26, 10. junij

Sedaj naj se izprsi "država". Njegova ideja je, da naj bi vsi na strehe dali panele, da bomo "samooskrbni". Solar se veseli.

Znani prvi neuradni delni izidi referendumov / 23:17, 9. junij

Trije dnevi predčasnih volitev proti enodnevnim rednim volitvam nikakor ni primerljivo in pošteno. Ni zastonj ugotovitev, da levičarji niso nikoli zmagali pošteno.

Subvencije za e-kolesa že na voljo / 20:25, 8. junij

Namesto za poplavljence, se denar razmetava za nepotrebna draga električna kolesa.

Prodaja Panvite ali kako levi in desni mešetarji razprodajajo Slovenijo / 11:57, 3. junij

Glede prodaje Mercatorja pa tole. Vlada JJ je prodala del Mercatorja domačinoma Šrotu in Bavčarju. Bratuškova pa vse skupaj Hrvatom. Ne poz...

V dvorcu Visoko na voljo električna kolesa / 10:29, 3. junij

Zavod Poljanska dolina ima preveč denarja, da ga zapravlja za draga električna kolesa. Običajna kolesa bi zadostovala, pa še za rekreacijo je poskrbljeno.

Pripravljeni na legalizacijo ali preprosto ne vemo dovolj? / 06:59, 3. junij

Marihuana je prva stopnica na poti v pogubo. Ali to hočemo?