Razstava risb dijakov na temo zasvojenosti bo potekala do 24. marca. / Foto: Tina Dokl

Stop zasvojenosti

Pred Mestno knjižnico Kranj so na ogled risbe kranjskih srednješolcev na temo zasvojenosti.

Kranj – V Galeriji na mestu pred Mestno knjižnico Kranj so minulo sredo odprli razstavo Stop zasvojenosti, ki jo je v okviru druge preventivne akcije pripravila Lokalna akcijska skupina (LAS) za preprečevanje zlorabe drog v Mestni občini Kranj (MOK) v sodelovanju s kranjskimi šolami in javnimi zavodi. Razstavili so risbe dijakinj in dijakov kranjskih srednjih šol na temo zasvojenosti, v Galeriji na mestu in zdravstvenem kotičku pa bodo na ogled do 24. marca.

Svojo ustvarjalnost so pokazali dijaki Gimnazije Kranj, Gimnazije Franceta Prešerna ter treh šol Šolskega centra Kranj: Strokovne gimnazije, Srednje ekonomske, storitvene in gradbene šole ter Srednje tehniške šole. »Pogledate si lahko, na kako zanimiv in širok način dojemajo zasvojenost naši dijaki, kar pomeni, da se moramo o teh zadevah odkrito pogovarjati in čim bolj sodelovati,« je ob odprtju razstave poudarila vodja programa LAS Kranj Suzana Gladović.

Dogodek se je začel s prihodom skupine tekačev, sestavljene iz dijakov ter predstavnikov MOK in LAS, ki so tekli do različnih institucij po Kranju in jim predali misli o zasvojenosti. Misli so namenili tudi županu Matjažu Rakovcu, ki je odprl razstavo. Župan upa, da bodo tudi tovrstni dogodki pripomogli k odvračanju mladih od različnih oblik zasvojenosti: drog, alkohola, cigaret, zaslonov ... Poudaril je, da v kranjski občini potekajo mnoge dejavnosti, ob katerih je možno aktivno preživeti prosti čas, izvajajo pa tudi številne programe, ki pomagajo ljudem premagati različne zasvojenosti.

Hkrati je isto dopoldne pred knjižnico potekal še Dan brez alkohola, ki ga je pripravil NIJZ v sodelovanju z MOK. Pri strokovnjakih na stojnici so obiskovalci izvedeli, kako pereč je problem pitja alkohola v Sloveniji, ponudili so jim oporo pri opuščanju nezdravih navad in informacije o virih pomoči v regiji.

Oddajte svoj komentar

Kranj °


vlažnost: %
veter: -

16/29

ponedeljek

17/31

torek

18/32

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

GLASBA / Kranj, 9. julij 2024

Koncert večnih uspešnic Sepulture

IZLETI / Cerklje, 9. julij 2024

Kolesarski izlet DU Cerklje

 

 
 

 

 
 
 

Pred potjo je rekla: »Mat' 'ma jajca, pa gre.« / 07:15, 7. julij

Čestitke! Res velik podvig, vam še veliko podobnih privoščim iz srca!

Odprtje nove ceste spremljal protest / 21:46, 5. julij

Slovenci smo resnično eni čudni ljudje. Če se nič ne gradi se jajcamo, če se gradi protestiramo. So še vedno najboljše obljube, potem se pa nič ne dela?

Obvoznica v Železnikih ni odprta / 11:14, 5. julij

Čez poletje pa res ni za pričakovati, da bodo državni organi izdali vsa dovoljenja. UE stavkajo in večina zaposlenih po ministrstvih je na Hrvaške,. Držimo pesti, da bo obvoznica odrta do konca leta.

Prvič po obvoznici / 10:21, 4. julij

Izjava ministrstva za infrastrukturo: "Kot izhaja iz medijskih objav, so v Občini Železniki brez pooblastil in v nasprotju z zakonskimi pred...

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 04:18, 1. julij

JEK2 bo s proizvodno ceno 180€/MWh (upajmo) konkurenčna samo v zimskem času. Cena iz amortiziranega NEK-a je 40€/MWh. Se bojim, da bo JEK2 nasedel projekt kot TEŠ6.

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 12:27, 28. junij

JEK2 ja. Samo pri hidroelektrarnah naj ostane, in še veliko manjših naj se zgradi. Enako TEŠi. Časi so taki, da moramo imeti različne vire. ...

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 19:40, 26. junij

zarad mene mamo lahko še več nukleark, ampak potem hočem da podremo tudi nekaj hidroelektrarn in ne gradimo novih. pa ne smemo pustiti da to...