Diamantno poroko sta praznovala v družbi najbližjih. / Foto: osebni arhiv

Poročena šestdeset let

Cirilka in Peter Remec iz Zgornjih Pirnič sta se poročila 16. februarja leta 1963.

Diamantno poroko sta zakonca Remec praznovala v krogu družine in prijateljev.

Slovesnost je bila 19. februarja. Začela se je s sveto mašo v cerkvi Marije Vnebovzete v Zgornjih Pirničah, nadaljevala pa z druženjem. Cirilka se je rodila 5. julija 1935 v Dolenjih Raduljah pri Bučki kot šesti od osmih otrok. Celotna družina je bila med vojno za štiri leta izgnana v Nemčijo. Ko so se vrnili domov, je bila domačija izropana in hrano so menjali za obleke, ki so jih prinesli s seboj. Že kot mlada je odšla od doma s trebuhom za kruhom in dobila službo v Rašici, stanovala pa kot najemnica tu in tam. Peter se je rodil 8. oktobra 1939 v Obrijah kot deveti od dvanajstih otrok. Osnovno šolo je obiskoval v Ljubljani, se izučil za avtomehanika in se kasneje zaposlil v Gradisu, nato v Megradu.

Njuni življenjski poti sta se prekrižali, ko je Cirilko Petrova sestra, ki je bila njena sodelavka, domov pripeljala na obisk. Iskrica je preskočila in 16. februarja 1963 sta potrdila svojo ljubezen s sklenitvijo zakonske zveze v cerkvi sv. Petra v Ljubljani. Po poroki sta živela v Obrijah pri Petrovih starših, kjer sta se jima rodila sinova Marjan in Branko. Po dokončanju hiše so se preselili v Zgornje Pirniče, kjer živita še danes.

Cirilka in Peter sta ponosna dedek in babica petim vnukom. Dano pa jima je bilo tudi, da sta postala prababica in pradedek trem pravnukinjam in trem pravnukom. Skupaj so tudi praznovali. »Veseli smo bili, da sta bila zadovoljna, vesela in uživala skupaj z nami, ki ju imamo nadvse radi in jima kličemo še na mnoga leta,« so poudarili njuni domači.

Oddajte svoj komentar

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

PRIREDITVE / Škofja Loka,

Raziskovalno-razstavni projekt Skupaj

PRIREDITVE / Preddvor, Naklo,

Telovadba, digitalna prva pomoč ...

GLASBA / Tržič,

Slovenska ljudska simfonija

IZLETI / Naklo,

S kolesom v Voklo

IZLETI / Kranj,

Na Španov in Črni vrh

GLASBA / Medvode,

Koncert s prijatelji iz Splita

 

 
 

 

 
 
 

Požar na strehi osnovne šole / 09:26, 10. junij

Sedaj naj se izprsi "država". Njegova ideja je, da naj bi vsi na strehe dali panele, da bomo "samooskrbni". Solar se veseli.

Znani prvi neuradni delni izidi referendumov / 23:17, 9. junij

Trije dnevi predčasnih volitev proti enodnevnim rednim volitvam nikakor ni primerljivo in pošteno. Ni zastonj ugotovitev, da levičarji niso nikoli zmagali pošteno.

Subvencije za e-kolesa že na voljo / 20:25, 8. junij

Namesto za poplavljence, se denar razmetava za nepotrebna draga električna kolesa.

Prodaja Panvite ali kako levi in desni mešetarji razprodajajo Slovenijo / 11:57, 3. junij

Glede prodaje Mercatorja pa tole. Vlada JJ je prodala del Mercatorja domačinoma Šrotu in Bavčarju. Bratuškova pa vse skupaj Hrvatom. Ne poz...

V dvorcu Visoko na voljo električna kolesa / 10:29, 3. junij

Zavod Poljanska dolina ima preveč denarja, da ga zapravlja za draga električna kolesa. Običajna kolesa bi zadostovala, pa še za rekreacijo je poskrbljeno.

Pripravljeni na legalizacijo ali preprosto ne vemo dovolj? / 06:59, 3. junij

Marihuana je prva stopnica na poti v pogubo. Ali to hočemo?

Za zamudo pri mostu zdaj kriv dež / 23:07, 2. junij

dobro, dela potekajo in bomo potrpeli še nekaj časa, da se vse skupaj dokonča in bo prešlo v uporabo. Me pa zanima, ali bomo Kranjčani sploh...