Sašo Jereb (spredaj) s sosedi, ki so mu postavili mlaj / Foto: osebni arhiv

Sašev prvi mlaj

Nekdanjega slovenskega reprezentanta v judu Saša Jereba so sprejeli v »klub štirideset«. Prvič je bil deležen obreda postavljanja mlaja in vsega, kar sodi k temu običaju.

Sašo Jereb, nekdanji judoist, ki je leta 2004 tekmoval tudi na olimpijskih igrah v Atenah, je 20. januarja dopolnil štirideset let. Večer prej so mu sosedje, domači in prijatelji pripravili presenečenje in mu tudi postavili mlaj.

Sosedje so ga presenetili

»Bilo je kar pestro. Sosedje in moj oče so postavili mlaj, na katerem je pajac, oblečen v kimono, in moja fotografija, žena Tina pa je poskrbela za glasbo in zabavo. Vse je bilo pripravljeno vrhunsko, presenetili so me. Bil sem vesel. Malo sem sicer slutil, da nekaj pripravljajo, saj sem sosede teden prej videl na skupnem sestanku. Postavljanje mlaja za obletnice je v Vašah, kjer živimo zadnja leta, kar navada. Prvič sem bil deležen tega,« je pojasnil in dodal, da bo mlaj stal štirideset dni, nato pa bo sledilo podiranje in s tem nova priložnost za druženje.

Ostal povezan z judom

Sašo Jereb je v medvoško občino prišel iz Žirov, razlog pa je bila ljubezen. Njegova žena je Tina Jereb (dekliško Hižar), ki je bila prav tako vrhunska športnica. Veselje do športa predajata naprej otrokoma: osemletni Tari in šestletnemu Aleksu. »Radi gremo v hribe, na kolo, pozimi tečemo na smučeh, smučamo ... Tina je bila smučarska tekačica, jaz judoist. Teči na smučeh znata oba, judo pa oba trenirata pri meni. Aleks trenira še nogomet, Tara pa pleše. Navdušenje za šport sva jima uspešno predala naprej,« je vesel. Sašo je tudi po koncu tekmovalne kariere ostal povezan z judom, borilnimi veščinami. »Zaposlen sem v Policiji, kjer opravljam delo inštruktorja uporabe borilnih veščin, občasno učim tudi druge športe. Zaključil sem namreč študij na Fakulteti za šport. Tri skupine otrok od 1. do 5. razreda pa juda učim v Medvodah. Sem tudi član komisije trenerjev pri Judo zvezi Slovenije,« je še povedal.

Kakšnih posebnih želja za naslednje desetletje nima. »Samo, da smo zdravi, da se dobro razumemo. To je to,« je poudaril.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

oblačno
vlažnost: 92 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

13/15

sreda

12/16

četrtek

6/23

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

PRIREDITVE / Škofja Loka, 12. junij 2024

Raziskovalno-razstavni projekt Skupaj

GLASBA / Kranj, 12. junij 2024

Koncert Godalnega kvarteta Rosé

IZLETI / Kranj, 12. junij 2024

Planinarjenje po polotoku Pelješac

PRIREDITVE / Preddvor, Naklo, 12. junij 2024

Telovadba, digitalna prva pomoč ...

GLASBA / Tržič, 13. junij 2024

Slovenska ljudska simfonija

IZLETI / Naklo, 13. junij 2024

S kolesom v Voklo

IZLETI / Kranj, 13. junij 2024

Na Španov in Črni vrh

GLASBA / Medvode, 14. junij 2024

Koncert s prijatelji iz Splita

 

 
 

 

 
 
 

Požar na strehi osnovne šole / 09:26, 10. junij

Sedaj naj se izprsi "država". Njegova ideja je, da naj bi vsi na strehe dali panele, da bomo "samooskrbni". Solar se veseli.

Znani prvi neuradni delni izidi referendumov / 23:17, 9. junij

Trije dnevi predčasnih volitev proti enodnevnim rednim volitvam nikakor ni primerljivo in pošteno. Ni zastonj ugotovitev, da levičarji niso nikoli zmagali pošteno.

Subvencije za e-kolesa že na voljo / 20:25, 8. junij

Namesto za poplavljence, se denar razmetava za nepotrebna draga električna kolesa.

Prodaja Panvite ali kako levi in desni mešetarji razprodajajo Slovenijo / 11:57, 3. junij

Glede prodaje Mercatorja pa tole. Vlada JJ je prodala del Mercatorja domačinoma Šrotu in Bavčarju. Bratuškova pa vse skupaj Hrvatom. Ne poz...

V dvorcu Visoko na voljo električna kolesa / 10:29, 3. junij

Zavod Poljanska dolina ima preveč denarja, da ga zapravlja za draga električna kolesa. Običajna kolesa bi zadostovala, pa še za rekreacijo je poskrbljeno.

Pripravljeni na legalizacijo ali preprosto ne vemo dovolj? / 06:59, 3. junij

Marihuana je prva stopnica na poti v pogubo. Ali to hočemo?

Za zamudo pri mostu zdaj kriv dež / 23:07, 2. junij

dobro, dela potekajo in bomo potrpeli še nekaj časa, da se vse skupaj dokonča in bo prešlo v uporabo. Me pa zanima, ali bomo Kranjčani sploh...