V Kranju se v prazničnih dneh nastopi priljubljenih glasbenih izvajalcev kar vrstijo. Skupina California je takole napolnila Glavni trg. / Foto: Primož Pičulin

Silvestrovanja na prostem

Po dveh letih omejitev v več gorenjskih krajih letos ponovno pripravljajo silvestrovanja na prostem.

Vreme bo naklonjeno praznovanju na prostem, saj bo po napovedi meteorologa Blaža Štera silvestrska noč sicer večinoma oblačna, temperatura ob polnoči pa se v krajih z jugozahodnim vetrom lahko dvigne nad 10 stopinj Celzija. Tudi prvi dan novega leta bo zelo toplo, na vzhodu se lahko ogreje do 17 stopinj Celzija.

Kranj – V Kranju se v prazničnih dneh nastopi priljubljenih glasbenih izvajalcev vrstijo kot po tekočem traku. Na silvestrovo bodo v starem mestnem jedru za veselo razpoloženje skrbeli Marko Vozelj in Mojstri, dogajanje se bo začelo ob 22. uri.

Silvestrovanja na prostem z nastopi glasbenikov pripravljajo tudi na Jesenicah, Bledu, v Škofji Loki, Kranjski Gori, Kamniku, Radovljici, Bohinjski Bistrici ... Nekaj posebnega bo tudi silvestrovanje v Medvodah, ki bo potekalo na drsališču.

Na Jesenicah na Čufarjevem trgu

Osrednje prizorišče decembrskih dogodkov na Jesenicah je Trg Toneta Čufarja, kjer obiskovalce zabavajo različne glasbene skupine. Tudi zadnjo noč v letu bo dogajanje potekalo na trgu, obiskovalci bodo novo leto pričakali v družbi in ob glasbi The West banda.

V Kranjski Gori pred hotelom Kompas

V Kranjski Gori od 15. ure dalje pripravljajo otroško silvestrovanje v dvorani Vitranc, od 22. ure dalje pa bo silvestrovanje ob zvokih Ansambla Saša Avsenika na prireditveni ploščadi pred hotelom Kompas.

V Radovljici na Linhartovem trgu

Bogato predpraznično dogajanje v starem mestnem jedru Radovljice bodo tradicionalno zaključili s silvestrovanjem na Linhartovem trgu, kjer bo letos za glasbeni program od 22. ure dalje skrbel Hišni hišni ansambel Avsenik.

Silvestrovanje na prostem pripravljajo tudi v Begunjah, kjer bodo na vrtu Pri Jožovcu od 22. ure dalje za dobro razpoloženje skrbeli Veseli Begunjčani. Vstop je prost.

V Bohinjski Bistrici pred kulturnim domom

Na zadnji dan starega leta bo živahno tudi v Bohinju. Tudi tam bodo že popoldan pripravili silvestrovanje za najmlajše: pred Kulturnim domom Stara Fužina se bodo otroci lahko zabavali od 15. ure naprej ob glasbeno-plesnem programu animacijskega gledališča Smejček, ob 16. uri pa sledi praznična tržnica z ansamblom Razgled.

Osrednje bohinjsko praznično dogajanje pa bo v Bohinjski Bistrici, kjer bodo na silvestrski večer obiskovalce od 19. ure naprej pred Kulturnim domom Joža Ažmana zabavali Glasbena skupina K-Rocks, Omar Naber in DJ Matteo.

V Škofji Loki na Mestnem trgu

Letošnji december je v Škofji Loki spet vesel, saj pod skupim imenom Loka v snegu potekajo številne prireditve za vse generacije. V soboto se veselo silvestrovanje, ki se bo začelo ob 22. uri, obeta s skupino Gino & band.

V Kamniku na Glavnem trgu

V Kamniku bodo novo leto pričakali na Glavnem trgu, kjer jih bodo na silvestrovo od desete ure dalje »greli« ritmi skupine Viharnik. Večeri v središču Kamnika so sicer že nekaj dni glasbeno obarvani.

V Medvodah na drsališču

V Medvodah bo silvestrovanje od 22. ure potekalo na Drsališču Medvode. Za glasbo bo skrbel DJ-Z, ki je na domači glasbeni sceni prisoten že vrsto let in je član dueta DJ Headphone Brothers.

Na Bledu na Jezerski promenadi

Na Bledu bo silvestrovanje potekalo v dveh delih. Najmlajši se bodo na Zimski pravljici na Jezerski promenadi zbrali ob 15. uri, kjer jih bo zabaval Mali Bu, pride tudi dedek Mraz. Ob 19. uri se bo začelo silvestrovanje za odrasle, najprej z zasedbo Help! A Beatles Tribute, potem pa bodo v novo leto skočili s skupino Dejan Dogaja band in laserskim šovom ob polnoči.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

jasno
vlažnost: 92 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

12/27

petek

14/26

sobota

15/29

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

OBVESTILA / Kranj, 7. junij 2024

Meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola

GLEDALIŠČE / Slovenski Javornik, 7. junij 2024

Sporočilo v steklenici

IZLETI / Kranj, 7. junij 2024

Letovanje upokojencev v Izoli

IZLETI / Šenčur, 8. junij 2024

Pohod na Lovrenška jezera

PRIREDITVE / Radovljica, 8. junij 2024

Greš z nami zvezde štet

OBVESTILA / Kranj, 8. junij 2024

Meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola

IZLETI / Kokrica, 8. junij 2024

Pohod DU Kokrica

GLEDALIŠČE / Javorniški Rovt, 8. junij 2024

Predstava na prostem

 

 
 

 

 
 
 

Prodaja Panvite ali kako levi in desni mešetarji razprodajajo Slovenijo / 11:57, 3. junij

Glede prodaje Mercatorja pa tole. Vlada JJ je prodala del Mercatorja domačinoma Šrotu in Bavčarju. Bratuškova pa vse skupaj Hrvatom. Ne poz...

V dvorcu Visoko na voljo električna kolesa / 10:29, 3. junij

Zavod Poljanska dolina ima preveč denarja, da ga zapravlja za draga električna kolesa. Običajna kolesa bi zadostovala, pa še za rekreacijo je poskrbljeno.

Pripravljeni na legalizacijo ali preprosto ne vemo dovolj? / 06:59, 3. junij

Marihuana je prva stopnica na poti v pogubo. Ali to hočemo?

Za zamudo pri mostu zdaj kriv dež / 23:07, 2. junij

dobro, dela potekajo in bomo potrpeli še nekaj časa, da se vse skupaj dokonča in bo prešlo v uporabo. Me pa zanima, ali bomo Kranjčani sploh...

O nadgradnji železniške postaje / 18:28, 1. junij

Alenka raje obnavlja postaje kot pa tire. Samo zelo drago nas bo to stalo.

Za zamudo pri mostu zdaj kriv dež / 18:41, 31. maj

Adijo pamet!

Prodaja Panvite ali kako levi in desni mešetarji razprodajajo Slovenijo / 07:10, 25. maj

Z napisanim se strinjam in tudi delim skrb in jezo.Vendar je bil prvopodpisani veliko let na visokih položajih v vladah, z vplivom in možnos...