Novoizvoljeni občinski svetniki Občine Šenčur z županom Cirilom Kozjekom / Foto: Tina Dokl

Potrjeni šenčurski župan in svetniki

V Šenčurju so na sredini konstitutivni seji občinskega sveta potrdili mandate občinskih svetnikov in mandat župana Cirila Kozjeka, ki je občino vodil že pretekla dva mandata.

Šenčur – Župan Ciril Kozjek, ki je kot najstarejši član občinskega sveta začel sejo, se je zahvalil volivcem za podporo, obenem pa čestital tudi izvoljenim svetnikom in svetnicam. S podrobnostmi volitev je svetnike seznanila predsednica volilne komisije dr. Mateja Likozar Rogelj, ki je pojasnila, da komisija ni ugotovila kršitev. Med drugim je dejala, da je na podlagi pridobljenih preferenčnih glasov en kandidat dobil neposredni mandat, in sicer Renato Gorenc z liste NSi.

Na podlagi poročila komisije za potrjevanje mandatov je občinski svet o njih glasoval in potrdil tako mandat župana kot tudi vseh občinskih svetnikov. Na listi SLS je bil za svetnika izvoljen tudi Ciril Kozjek, vendar bo opravljal župansko funkcijo, ki s svetniško ni združljiva, zato bodo na prvi januarski seji odločali o imenovanju svetnice Urške Blumauer, ki je naslednja kandidatka na listi SLS.

Šest žensk, enajst moških

V 17-članskem občinskem svetu bo tako šest žensk in enajst moških. Člani, ki bodo odločali v mandatu od 2022 do 2026, so: Aleš Perič Močnik, Andreja Pintar, Jože Regina in Sonja Šrol Benedičič (SDS), Matej Knific, Urška Ropret in Gorazd Ropret (Gibanje Svoboda), Simon Kuhar, Slavka Weisseisen in David Štrajhar (Lista ViD), Vanja Umnik, Sebastian Mohar in Urška Blumauer – o njenem imenovanju bodo odločali na prvi januarski seji (SLS), Domen Kern in Živa Mali (Mladi za Občino Šenčur), Valerij Grašič in Renato Gorenc (NSi).

V svojem prvem pozdravnem nagovoru novega občinskega sveta je župan Ciril Kozjek izrazil upanje, da bodo svetniki tudi v prihodnjem mandatu delali dobro in predvsem konstruktivno ter v dobro vseh občanov.

Na seji je bila imenovana še komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki jo sestavljajo Simon Kuhar kot predsednik in Aleš Perič Močnik ter Sebastian Mohar kot člana.

Oddajte svoj komentar

Kranj 21°

oblačno
vlažnost: 71 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

16/25

ponedeljek

16/20

torek

12/18

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

OBVESTILA / Kranj, 10. junij 2024

Kuponske vstopnice za letno kopališče

OBVESTILA / Naklo, Šenčur, 10. junij 2024

Joga obraza, muzicirajmo skupaj

PRIREDITVE / Cerklje, 11. junij 2024

Branje Maistrove poezije

OBVESTILA / Naklo, Šenčur, 11. junij 2024

Joga obraza, muzicirajmo skupaj

IZLETI / Kranj, 11. junij 2024

Kolesarski izlet DU Kranj

IZLETI / Naklo, 11. junij 2024

Pohod DU Naklo

IZLETI / Cerklje, 11. junij 2024

Kolesarjenje DU Cerklje

IZLETI / Kranj, 12. junij 2024

Planinarjenje po polotoku Pelješac

 

 
 

 

 
 
 

Požar na strehi osnovne šole / 09:26, 10. junij

Sedaj naj se izprsi "država". Njegova ideja je, da naj bi vsi na strehe dali panele, da bomo "samooskrbni". Solar se veseli.

Znani prvi neuradni delni izidi referendumov / 23:17, 9. junij

Trije dnevi predčasnih volitev proti enodnevnim rednim volitvam nikakor ni primerljivo in pošteno. Ni zastonj ugotovitev, da levičarji niso nikoli zmagali pošteno.

Subvencije za e-kolesa že na voljo / 20:25, 8. junij

Namesto za poplavljence, se denar razmetava za nepotrebna draga električna kolesa.

Prodaja Panvite ali kako levi in desni mešetarji razprodajajo Slovenijo / 11:57, 3. junij

Glede prodaje Mercatorja pa tole. Vlada JJ je prodala del Mercatorja domačinoma Šrotu in Bavčarju. Bratuškova pa vse skupaj Hrvatom. Ne poz...

V dvorcu Visoko na voljo električna kolesa / 10:29, 3. junij

Zavod Poljanska dolina ima preveč denarja, da ga zapravlja za draga električna kolesa. Običajna kolesa bi zadostovala, pa še za rekreacijo je poskrbljeno.

Pripravljeni na legalizacijo ali preprosto ne vemo dovolj? / 06:59, 3. junij

Marihuana je prva stopnica na poti v pogubo. Ali to hočemo?

Za zamudo pri mostu zdaj kriv dež / 23:07, 2. junij

dobro, dela potekajo in bomo potrpeli še nekaj časa, da se vse skupaj dokonča in bo prešlo v uporabo. Me pa zanima, ali bomo Kranjčani sploh...