Prizidek k vrtcu sta uradno odprla ravnateljica Vrtca Medvode Romana Epih in podžupan Medvod Ivo Rep. / Foto: Tina Dokl

Vrtec dobil prizidek

Prizidek k enoti Vrtca Medvode Smlednik v Valburgi je največja pridobitev ob začetku novega šolskega leta na področju vzgoje in izobraževanja v občini Medvode.

Vrtec Medvode deluje na sedmih lokacijah v občini Medvode in je 1. septembra sprejel 689 otrok.

Valburga – Slovesno so ga predali v uporabo 30. avgusta, otroški vrvež se je vanj naselil včeraj.

Prizidek k vrtcu je zgrajen na mestu stavbe, ki je tam stala skoraj 110 let. Od leta 1979 je bil v njej prav tako vrtec. Z rušenjem so začeli avgusta lani, gradnja je potekala zadnje mesece. Občina Medvode je zgradila dva oddelka s sanitarijami in avlo z garderobo, zunaj pa je na voljo velika terasa in otroško igrišče. Na igrišču bodo uredili še zasaditev novih dreves in grmovnic ter položili travno rušo, ko bodo vremenske razmere to dopuščale, saj v zadnjih tednih zaradi pomanjkanja padavin in vode to ni bilo mogoče. Objekt je zasnovan kot nizkoenergijski leseni objekt, z zeleno streho in arhitekturo, ki se navezuje na vrtec, zgrajen leta 2012. Za nove prostore so že prejeli tudi uporabno dovoljenje.

Zbrane sta nagovorila ravnateljica Vrtca Medvode Romana Epih in podžupan Medvod Ivo Rep. Skupaj sta prerezala tudi trak in tako odprla nove prostore. »Pridobili smo nove, sodobne in funkcionalne prostore. Vesela sem, da je gradnja zaključena pravočasno. Prizidek je pripravljen na sprejem otrok. V vrtcu v Valburgi jih bo sedaj skupaj 129. V novem prizidku bosta dve starejši skupini, torej otroci, ki so bili v vrtec tukaj vključeni že prej. Lani, ko smo podrli stari vrtec, v to enoto nismo sprejeli več nobenega otroka, saj ni bilo prostora. Tudi z novima oddelkoma pa še vedno nismo mogli sprejeti vseh otrok. Na čakalni listi za vstop v Vrtec Medvode imamo še 69 otrok iz medvoške in drugih občin. Dva oddelka bomo odprli čez leto, saj imajo nekateri vstop kasneje kot s 1. septembrom,« je pojasnila ravnateljica Romana Epih. Podžupan Ivo Rep je med drugim povedal, da je občina javno naročilo za gradnjo prizidka objavila konec leta 2021, pogodbo so podpisali februarja letos. »Izvajalec Lesnina MG Oprema se je držal dogovora, da bomo dve novi igralnici začeli uporabljati z začetkom novega šolskega leta. Pogodbena vrednost del je bila nekaj čez 822 tisoč evrov. Objekt je v celoti dokončan, ni pa še dokončala zasaditev in ozelenitev okolice. Opravili bomo tudi to. Otrokom in zaposlenim, vrtcu kot celoti, želim v tem novem prizidku obilo srečnih in veselih dni, staršem pa, da bodo z veseljem vozili otroke v to novo občinsko pridobitev,« je dejal. Slovesnost ob odprtju je obogatil kulturni program, ki so ga pripravili otroci in vzgojiteljice.

V Vrtcu Medvode imajo načrte tudi za naprej, na prvem mestu pa je nov vrtec v Preski na lokaciji sedanje osnovne šole. Najprej bo seveda občina morala zgraditi novo šolo na novi lokaciji.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

oblačno
vlažnost: 95 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

12/19

sreda

9/22

četrtek

8/22

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

IZLETI / Kranj, 22. maj 2024

Planinarjenje po Bosni in Hercegovini

IZLETI / Kranj, 23. maj 2024

Planinsko-pohodniški izlet DU Kranj

IZLETI / Kranj, 23. maj 2024

Na ogled zeliščnih vrtov

PRIREDITVE / Kranj, 23. maj 2024

Kava s kulturo: Vesele misli, prostovoljno srce

PRIREDITVE / Slovenski Javornik, 23. maj 2024

Re_bild(ung), razstava akademske slikarke

OBVESTILA / Preddvor, Naklo, 23. maj 2024

Umovadba, zvišan krvni sladkor

IZLETI / Naklo, 23. maj 2024

S kolesom do Dovžanove soteske

RAZSTAVE / Stražišče, 24. maj 2024

Razstava klekljanih in kvačkanih izdelkov

 

 
 

 

 
 
 

Počutje v podjetju je ključno / 07:40, 20. maj

Imam vprašanje. V GG redno objavljate članke in zgodbe o družinskih podjetjih ( lani prevoznik Bizjak z družino, pa Habjan z družino, pa še ...

Tudi družinski zdravniki v Sloveniji imamo dovolj / 16:03, 15. maj

Rozalija, besede ste mi vzela iz ust. Resnično, ko prideš v ZD misliš, da si prišel v mesto duhov. Enga jamranja z vseh strani. Odprite svoj...

Odkrili spominsko ploščo / 14:14, 15. maj

Pohvala za tako dejanje, ki je zgled za javen spomin na znane in neznane žrtve komunizma. V četrtek, 16. maja, na predvečer lani ukinjenega ...

Na Koroški Beli zagrozili s protestom / 13:26, 14. maj

Samo da ni Janša, pa čeprav ostanemo brez ceste.

Na Koroški Beli zagrozili s protestom / 09:34, 14. maj

Trenutno stanje je čisto v redu. Alenka ima prav, da je ustavila projekt. Janša je samo metal denar v nepomembne projekte.

Na Koroški Beli zagrozili s protestom / 09:20, 14. maj

Sami si ste krivi, da obvoznice ni. Kar ste izvolili, to imate!

Ne delajo skrajnosti, ampak »normalo« / 14:22, 13. maj

Kategorija: Nasveti. A ne bi bilo bolj pravilno kategorizirano med reklame