Park Bor v Preddvoru ob jezeru Črnava je izjemno obiskana turistična točka. / Foto: Alenka Brun

Od prvega dne dobro obiskani Park Bor

Novo preddvorsko turistično lokacijo so poimenovali Park Bor, istoimenski gostinski objekt je pričel obratovati nedavno. Jutri pripravljajo uradno odprtje, dogodek so poimenovali Na Črnavo na zabavo.

Zelo dober odziv je doživela tematska orientacijska pot Skrivnost preddvorskih štorkelj, načrtujejo pa še eno od Gradišča do Sv. Lovrenca, ki bi se »pripela« na Gamsovo pot, in sicer na temo s?tarih Slovanov.

Preddvor – O tem, da je preddvorska občina urejala obalo na zahodni strani jezera Črnava, smo v našem časopisu že pisali. Ob jezeru je uredila tudi otroško igrišče, dodala manjši gostinski objekt, na jezeru lahko vidimo plavajoče pomole, ki so v največje veselje vsem, ki iščejo ohladitev ob visokih temperaturah.

Novo preddvorsko turistično lokacijo so poimenovali Park Bor, istoimenski gostinski objekt je pričel obratovati pred kratkim. Vse omenjeno pa je pravzaprav del projekta Turizem ribjih doživetij.

Jutri, v sredo, 17. avgusta, pa pripravljajo uradno odprtje parka, ki je že od prvega dne dobro obiskan. Začenjajo ob 15. uri, družili pa se boste lahko do osmih zvečer. Vabijo na zabavo, kjer bo za glasbo skrbel didžej Bastiano Balearic, hamburgerji bodo domena Mangoop Burgers iz Kamnika, med tretjo in peto uro popoldan pa pripravljajo degustacije dobrot iz Parka Bor, okušali boste postrvi iz ribogojnice Bizjak – Ribce z Belce. Predstavili bodo ribiški poklic, poskrbljeno bo tudi za najmlajše.

»Z obnovljenim gradom Dvor v središču Preddvora ter Parkom Bor ob jezeru Črnava se je obisk naše turistične destinacije močno povečal. S povečanim obiskom so zadovoljni tudi gostinci in ponudniki turističnih namestitev. Kljub temu ostajamo zvesti sloganu: Zelena narava, aktivna doživetja,« je ob tej priložnosti povedala Ernesta Koprivc, direktorica Zavoda za turizem Preddvor, ki tudi upravlja park. Izkoristili smo priložnost in jo povprašali tudi glede načrtov zavoda. Poudarila je izjemno priljubljeno padalstvo, saj jim je uspelo urediti uradno pristajališče pri jezeru Črnava, ravno tako pa je Preddvor kot destinacija priljubljen pri kolesarjih. Načrtujejo tudi ureditev prog za gorsko kolesarjenje. V zaključni fazi je realizacija tovorne poti z Jezerskim, ki bo odlična povezava zlasti za pohodnike, izvemo. Grad Dvor bo dobil še manjši gostinski obrat in trgovinico, do konca leta pa naj bi luč sveta ugledala tudi blagovna znamka Preddvor. Povprašamo jo še, ali meni, da Preddvor potrebuje hotel. Njen odgovor je pritrdilen. Pove, da upa, da se bodo stvari okoli razvpitega hotela čim prej razrešile, veseli pa se tudi odločitve, da bodo jezero Črnava – vsaj kaže tako – končno izpraznili in očistili.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

oblačno
vlažnost: 76 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

11/15

petek

10/19

sobota

8/21

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

RAZSTAVE / Kranjska Gora, 30. september 2022

Živopis – narodne noše v delih Mihe Maleša

OBVESTILA / Lesce, 30. september 2022

Medse vabijo nove pevce

PRIREDITVE / Jesenice, 1. oktober 2022

Dejavnosti za mlade

OBVESTILA / Jesenice, 1. oktober 2022

Dejavnosti za mladino v knjižnici

PRIREDITVE / Bistrica pri Tržiču, 1. oktober 2022

Gutenberški dan

PRIREDITVE / Brezje pri Tržiču, 1. oktober 2022

Spominjarije

PRIREDITVE / Cerklje, 1. oktober 2022

Druženje ob trgatvi Nacetove trte

IZLETI / Kranj, 1. oktober 2022

Po medvedovih stopinjah

 

 
 

 

 
 
 

Jutri začetek del na kranjski obvoznici / 11:39, 30. september

Slabo izvedena sanacija. Pa še Alenka je med popravili na mostu žarela pred kamerami. Kmalu bo sledila še sanacija Delavskega mosta.

Ni še znano, zakaj je zgorel Majdičev mlin / 00:50, 30. september

Res je umetnost zažgat to zidovje. In točno se vidi., da niso imeli namena škodovat sosedom - okej tiste šipe nasproti so mala malca. Je hu...

Dan za obujanje spominov / 00:35, 30. september

Carsko. Šola je drugi dom, ampak največ ti da druženje, skupnost... ena medsebojna pomoč v najstniških letih, zaupanje. Smeh in solze.... i...

Ni še znano, zakaj je zgorel Majdičev mlin / 08:19, 29. september

Preden so sploh kej raziskali so hitro izključili tujo krivdo. Torej, na vrsti je zavarovalnica.
AMEEEN!

Ni še znano, zakaj je zgorel Majdičev mlin / 16:58, 28. september

Tole zažgat je pa kar umetnost.

Trmasto vztrajava pri planinski hrani / 13:58, 28. september

Obema čestitke za uspešno delo in naj bo tako tudi vnaprej.

Na Vitrancu bo nov Mojčin dom / 13:52, 28. september

Me pa prav zanima, kakšen bo ta premični dom. A se ga bo dalo s temelji vred prestavljati po Vitrancu?