Breda Nemc na bazen prihaja že od njegovega odprtja leta 1961. / Foto: Tina Dokl

Plavanje za zabavo in zares

Že vse od začetka letošnje sezone se na Gorenjski plaži trejo gruče ljudi. Od odprtja v sredini junija so sprejeli že okoli 16.000 kopalcev, kar je bistveno več kot v preteklem letu.

Tržič – »Kopalni objekt, ki se ponaša z dvema bazenoma, divjo reko in stenskimi masažami, ponuja možnost jutranjega rekreacijskega plavanja med 7. uro in 8.30 ter kopanje med 9. in 19. uro, včasih ob lepem vremenu podaljšamo do 20. ure,« pove Jure Zadnikar, vodja gospodarskih javnih služb Komunale Tržič.

Kopalci v Tržič zahajajo iz različnih krajev Gorenjske. Anita iz Škofje Loke, ki z družino večkrat obišče tržiški bazen, nam pove, da radi prihajajo na Gorenjsko plažo, saj je okolica res idilična, obenem pa so zelo zadovoljni s prijaznostjo osebja, ponudbo in čistočo. Med otroki je moč opaziti nasmehe, radost in prijetno vznemirjenje ob neštetih skokih v vodo. Večina mlajših obiskovalcev se strinja, da bazen potrebuje dodatno poživitev, največkrat omenjena skakalnica in tobogan pa za zdaj še nista predvidena, deloma zaradi finančnih omejitev, deloma pa tudi zaradi pomanjkanja prostora. Zadnikar poudarja, da je bilo sicer že govora o njuni postavitvi, vendar zaradi velikega povpraševanja najprej razmišljajo o postavitvi fitnesa na prostem.

»Prostora za plavanje je premalo, zgolj ena proga, ki pa je večkrat zasedena. Ljudje se nabirajo ob robu in onemogočajo aktivno plavanje,« pove Maruša, ki se je lani preselila v Tržič in letos redno obiskuje bazen. Prijateljica Urša ob njej pa je na splošno z bazenom zadovoljna, saj prihaja iz Ljubljane, kjer je na bazenih večja gneča, prav tako ji na Gorenjski plaži bolj ustrezata zrak in okolica.

Kopalni objekt letos prvič sodeluje tudi s tržiškim Zdravstvenim domom in celo poletje organizira delavnice različnih tematik: o zdravem načinu življenja, postopkih oživljanja, občasno tudi razgibavanja s fizioterapevtom itd. Organizirani so različni dogodki, v amfiteatru ob plaži so nastopili Alya, Zvita feltna in DJ Tim, 2. avgusta pa je na bazenu potekalo športno popoldne in tekmovanje v plavanju.

Biserka Drinovec, sekretarka Športne zveze Tržič, pojasni: »Tekmovanje vsako leto organizira Športna zveza Tržič, rezultati se štejejo za tržiške športne igre, tako da bodo tisti najbolj zagrizeni odrasli tekmovalci prišli tudi danes, kljub malce slabšemu vremenu. Drugače pa je primarno športno popoldne na Gorenjski plaži organizirano za otroke, kjer jim ponudimo različne športne igre, zabavo in tudi možnost tekmovanja v plavanju.« Pogled na skupino otrok, ki veselo skače v vodo, plava ter se aktivno zabava, zares prikliče nasmeh na obraz. Otroci povedo, da so zelo veseli, da lahko obiskujejo bazen, sodelujejo v različnih igrah ter se družijo s prijatelji.

Med kopalci je tudi Breda Nemc iz Podljubelja, ki bazen obiskuje že od njegovega odprtja leta 1961. »Krasen bazen, krasna okolica. Zelo rada prihajam sem plavat, že od samega začetka. Meni je super, spremenila ne bi ničesar,« nam pove nasmejano in že odhiti proti vodi.

Oddajte svoj komentar

Kranj 11°

oblačno
vlažnost: 95 %
veter: JV, hitrost: 29 km/h

10/13

četrtek

12/18

petek

12/20

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

IZLETI / Naklo, 29. september 2022

Kolesarski izlet

OBVESTILA / Cerklje, 29. september 2022

Krvodajalska akcija

IZLETI / Kranj, 29. september 2022

Izlet na Kavčič in Lipnik

RAZSTAVE / Kranjska Gora, 30. september 2022

Živopis – narodne noše v delih Mihe Maleša

OBVESTILA / Jesenice, 1. oktober 2022

Dejavnosti za mladino v knjižnici

PRIREDITVE / Bistrica pri Tržiču, 1. oktober 2022

Gutenberški dan

PRIREDITVE / Brezje pri Tržiču, 1. oktober 2022

Spominjarije

PRIREDITVE / Jesenice, 1. oktober 2022

Dejavnosti za mlade

 

 
 

 

 
 
 

Ni še znano, zakaj je zgorel Majdičev mlin / 08:19, 29. september

Preden so sploh kej raziskali so hitro izključili tujo krivdo. Torej, na vrsti je zavarovalnica.
AMEEEN!

Ni še znano, zakaj je zgorel Majdičev mlin / 16:58, 28. september

Tole zažgat je pa kar umetnost.

Trmasto vztrajava pri planinski hrani / 13:58, 28. september

Obema čestitke za uspešno delo in naj bo tako tudi vnaprej.

Na Vitrancu bo nov Mojčin dom / 13:52, 28. september

Me pa prav zanima, kakšen bo ta premični dom. A se ga bo dalo s temelji vred prestavljati po Vitrancu?

Trmasto vztrajava pri planinski hrani / 00:57, 28. september

Vse čestitke <3

V ponedeljek potrdili 3878 okužb z novim koronavirusom / 23:26, 27. september

TI Majstri, ki vse to beležijo.......................... bodo kmalu ugotovili, da nas je v Sloveniji 20 milijonov.
VSE plača DELAVEC.
T

Obnova spomenika v Dolenji vasi / 15:04, 27. september

OBUP. kakšna štala. Za ta denar bi lahko pomagali živečim. Samo ne - je treba žagat stoletne breze, polagat ploščice..... zasajat nova drevesa...... samo da se troši.