Predsednica TZ Medvode Vanja Ločniškar je dvajsetim prejemnikom izročila zahvale v obliki pohodniških palic. / Foto: Tina Dokl

Že dvajset let ustvarjajo medvoški turizem

Turistična zveza Medvode letos praznuje dvajset let delovanja. Ob tem so pripravili slovesnost, na kateri so podelili tudi zahvale in priznanja v sklopu akcije urejanja okolja Moja dežela – lepa in gostoljubna 2022.

Medvode – Turistična zveza (TZ) Medvode, ki združuje osem turističnih društev in skoraj sedemsto članov, s sloganom Zelena vrata glavnega mesta v Medvode privablja pohodnike, ljubitelje zgodovine, dobre kulinarike in vode. Njena prednostna naloga je skrb za urejenost krajev po celotnem območju občine, kar je tudi prvi pogoj za razvoj trajnostnega turizma. "V dvajsetih letih smo v medvoški občini dosegli vidne spremembe, za kar smo zaslužni tudi vsi prostovoljci, ki delamo v turizmu," je dejala predsednica TZ Medvode Vanja Ločniškar, ki je ob tej priložnosti podelila dvajset zahval v obliki pohodniških palic za požrtvovalnost in uspešno izvedene pohode.

Društva so živa in živijo

Iztok Pipan, eden od pobudnikov ustanovitve TZ Medvode, se je spomnil vseh, ki so desetletja gradili in ustvarjali medvoški turizem. "TZ Medvode je nastala kot potreba po usklajenem delovanju naših turističnih društev, po skupnih nastopih na sejmih, sodelovanju pri pripravi prireditev, po skupnem nastopu proti občini in državi. Ravno naša prva tajnica Vida Bališ je zaslužna, da je v našem imenu in kot predstavnica Turistične zveze Slovenije dosegla, da smo tudi turistični prostovoljci del zakona o prostovoljstvu," je pojasnil in dodal, da so člani njihovih turističnih društev številne ure svojega prostega časa namenili urejanju turistične infrastrukture. Ob tem je izrazil še zadovoljstvo, da tudi epidemija covida-19 ni mogla do živega prostovoljstvu. "Naša društva so živa in živijo," je poudaril.

Podelili priznanja

Generalna sekretarka Karmen Burger je v imenu Turistične zveze Slovenije (TZS) podelila priznanja, ki so jih prejeli Jakob Knific, Jože Janhar, Karel Vernik, Iztok Pipan, Vida Bališ, Marjan Mali, Lado Vidmar in Vladimir Bertoncelj. Za aktivno delo v TZ Medvode je priznanje prejela tudi predsednica Vanja Ločniškar, ob jubileju je TZS priznanje namenila še TZ Medvode.

Ob tej priložnosti so podelili tudi priznanja v okviru akcije urejanja okolja Moja dežela – lepa in gostoljubna 2022. V kategoriji Javni objekti so si priznanje prislužili skrbniki podobe Podružnične osnovne šole Topol. V kategoriji Kulturna dediščina je priznanje prejela družina Bergman za čebelnjak. V kategoriji Gostinski lokal si je priznanje prislužil Skala Bar v Goričanah, v kategoriji Gostilne Gostilna na Vihri, v kategoriji Turistične kmetije Turistična kmetija na Gontah, v kategoriji Kmetije pa kmetija Pr' Ferjan. Nagrajen je bil še večstanovanjski objekt na Svetju, družina Šarkanj iz Hraš ima lepo urejeno stanovanjsko hišo, najlepše urejeni stanovanjski hiši pa sta hiši družin Košir in Luštrik.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

10/16

nedelja

9/20

ponedeljek

10/17

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

RAZSTAVE / Sovodenj, Ermanovec, 25. september 2022

Razstava gob

ŠPORT / Žiri, 25. september 2022

Markov tek

GLASBA / Križe, 25. september 2022

Koncert Prifarskih muzikantov

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 26. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

IZLETI / Kranj, 27. september 2022

Kolesarski izlet

PRIREDITVE / Strahinj, 27. september 2022

Turizem in lokalno okolje

OBVESTILA / Šenčur, 27. september 2022

Vadba za zdravo hrbtenico

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 28. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

 

 
 

 

 
 
 

Ne hujskajmo drug drugega / 21:32, 24. september

Kje pa je tretji totalitarizem, ki ga Evropa prizna, SLO pa (še ) ne. Črna knjiga komunizma po Wikipediji 93.360 ooo žrtev komunizma brez ...

Energetska sanacija doma / 09:09, 24. september

83 let stara stavba? Pri projektiranju so verjetno morali spoštovati zakon o varstvu kulturne dediščine. Zato tako dolga priprava projektne dokumentacije.

Energetska sanacija doma / 01:17, 24. september

SAMI BEBOTI NA POLOŽAJIH.,

Energetska sanacija doma / 01:16, 24. september

Da ne omenjam zadnjega odstavka,. Koliko denarja manjka in kako bi jih lahko zbrali.
In zakaj je potrebnih več sredstev, če je pogodba podpisana.

Energetska sanacija doma / 01:10, 24. september

Pa to ni res. Od leta 2016 se ureja dokumentacija. EJ, eni papirji. 6 let.... pa ne mi zdaj plozat, ker vsi vemo, kako to laufa. To gamad preverit, kaj dela..... in takoj ADIJO.

Vloženi interpelaciji zoper dve ministrici / 00:58, 24. september

Za mene....in mojo družbo pa Grims sploh ni napačen. V bistvu se popolnoma strinjam z njim. In jasno moram pripisat, da nisem SDS-ovka,

Za napredek so ključne inovacije / 00:47, 24. september

Pa LOTRIČ-MEROSLOVJE.... pa še kakšna firma se najdeV ta konec se vozijo na šiht iz cele Gorenjske, iz LJ-..... pa še potrebujejo kader. Zde...