Predsednica TZ Medvode Vanja Ločniškar je dvajsetim prejemnikom izročila zahvale v obliki pohodniških palic. / Foto: Tina Dokl

Že dvajset let ustvarjajo medvoški turizem

Turistična zveza Medvode letos praznuje dvajset let delovanja. Ob tem so pripravili slovesnost, na kateri so podelili tudi zahvale in priznanja v sklopu akcije urejanja okolja Moja dežela – lepa in gostoljubna 2022.

Medvode – Turistična zveza (TZ) Medvode, ki združuje osem turističnih društev in skoraj sedemsto članov, s sloganom Zelena vrata glavnega mesta v Medvode privablja pohodnike, ljubitelje zgodovine, dobre kulinarike in vode. Njena prednostna naloga je skrb za urejenost krajev po celotnem območju občine, kar je tudi prvi pogoj za razvoj trajnostnega turizma. "V dvajsetih letih smo v medvoški občini dosegli vidne spremembe, za kar smo zaslužni tudi vsi prostovoljci, ki delamo v turizmu," je dejala predsednica TZ Medvode Vanja Ločniškar, ki je ob tej priložnosti podelila dvajset zahval v obliki pohodniških palic za požrtvovalnost in uspešno izvedene pohode.

Društva so živa in živijo

Iztok Pipan, eden od pobudnikov ustanovitve TZ Medvode, se je spomnil vseh, ki so desetletja gradili in ustvarjali medvoški turizem. "TZ Medvode je nastala kot potreba po usklajenem delovanju naših turističnih društev, po skupnih nastopih na sejmih, sodelovanju pri pripravi prireditev, po skupnem nastopu proti občini in državi. Ravno naša prva tajnica Vida Bališ je zaslužna, da je v našem imenu in kot predstavnica Turistične zveze Slovenije dosegla, da smo tudi turistični prostovoljci del zakona o prostovoljstvu," je pojasnil in dodal, da so člani njihovih turističnih društev številne ure svojega prostega časa namenili urejanju turistične infrastrukture. Ob tem je izrazil še zadovoljstvo, da tudi epidemija covida-19 ni mogla do živega prostovoljstvu. "Naša društva so živa in živijo," je poudaril.

Podelili priznanja

Generalna sekretarka Karmen Burger je v imenu Turistične zveze Slovenije (TZS) podelila priznanja, ki so jih prejeli Jakob Knific, Jože Janhar, Karel Vernik, Iztok Pipan, Vida Bališ, Marjan Mali, Lado Vidmar in Vladimir Bertoncelj. Za aktivno delo v TZ Medvode je priznanje prejela tudi predsednica Vanja Ločniškar, ob jubileju je TZS priznanje namenila še TZ Medvode.

Ob tej priložnosti so podelili tudi priznanja v okviru akcije urejanja okolja Moja dežela – lepa in gostoljubna 2022. V kategoriji Javni objekti so si priznanje prislužili skrbniki podobe Podružnične osnovne šole Topol. V kategoriji Kulturna dediščina je priznanje prejela družina Bergman za čebelnjak. V kategoriji Gostinski lokal si je priznanje prislužil Skala Bar v Goričanah, v kategoriji Gostilne Gostilna na Vihri, v kategoriji Turistične kmetije Turistična kmetija na Gontah, v kategoriji Kmetije pa kmetija Pr' Ferjan. Nagrajen je bil še večstanovanjski objekt na Svetju, družina Šarkanj iz Hraš ima lepo urejeno stanovanjsko hišo, najlepše urejeni stanovanjski hiši pa sta hiši družin Košir in Luštrik.

Oddajte svoj komentar

Kranj 24°

zmerno oblačno
vlažnost: 53 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

11/25

sreda

11/27

četrtek

13/26

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

OBVESTILA / Kranj, 5. junij 2024

Meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola

GLEDALIŠČE / Slovenski Javornik, 5. junij 2024

Sporočilo v steklenici

IZLETI / Preddvor, 5. junij 2024

Telovadba, angleška urica, pohod

IZLETI / Kranj, 6. junij 2024

Planinsko-pohodniški izlet DU Kranj

OBVESTILA / Kranj, 6. junij 2024

Meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola

PRIREDITVE / Slovenski Javornik, 6. junij 2024

Dve gostovanji

PRIREDITVE / Jesenice, 6. junij 2024

Brihtin dan

IZLETI / Naklo, 6. junij 2024

S kolesom do Škofje Loke

 

 
 

 

 
 
 

Prodaja Panvite ali kako levi in desni mešetarji razprodajajo Slovenijo / 11:57, 3. junij

Glede prodaje Mercatorja pa tole. Vlada JJ je prodala del Mercatorja domačinoma Šrotu in Bavčarju. Bratuškova pa vse skupaj Hrvatom. Ne poz...

V dvorcu Visoko na voljo električna kolesa / 10:29, 3. junij

Zavod Poljanska dolina ima preveč denarja, da ga zapravlja za draga električna kolesa. Običajna kolesa bi zadostovala, pa še za rekreacijo je poskrbljeno.

Pripravljeni na legalizacijo ali preprosto ne vemo dovolj? / 06:59, 3. junij

Marihuana je prva stopnica na poti v pogubo. Ali to hočemo?

Za zamudo pri mostu zdaj kriv dež / 23:07, 2. junij

dobro, dela potekajo in bomo potrpeli še nekaj časa, da se vse skupaj dokonča in bo prešlo v uporabo. Me pa zanima, ali bomo Kranjčani sploh...

O nadgradnji železniške postaje / 18:28, 1. junij

Alenka raje obnavlja postaje kot pa tire. Samo zelo drago nas bo to stalo.

Za zamudo pri mostu zdaj kriv dež / 18:41, 31. maj

Adijo pamet!

Prodaja Panvite ali kako levi in desni mešetarji razprodajajo Slovenijo / 07:10, 25. maj

Z napisanim se strinjam in tudi delim skrb in jezo.Vendar je bil prvopodpisani veliko let na visokih položajih v vladah, z vplivom in možnos...