Letošnji občinski nagrajenci v Medvodah / Foto: Peter Košenina

Dva nova častna občana

Ob letošnjem prazniku Občine Medvode je Komisija za priznanja podelila kar enajst občinskih priznanj. Častna občana sta Ivana Šušteršič in Dušan Brekič.

Program je obogatila glasba, posvečen je bil 60-letnici Slovenske popevke. Spomnili so se na še dve obletnici. Letos namreč mineva 150 let od rojstva in 60 let od smrti Hinka Saxa, knjigarnarja, tiskarnarja in urednika, ki se je rodil v Medvodah in je pomembno prispeval k promociji in reprodukciji pisane besede.

Medvode – Občina Medvode je v sredo, 6. julija, na rojstni dan občinskega zavetnika Jakoba Aljaža, praznovala občinski praznik. Večer prej tradicionalno poteka slavnostna seja Občinskega sveta Občine Medvode, na kateri podelijo občinska priznanja.

Večer na prireditveni ploščadi ob medvoški tržnici je bil seveda v prvi vrsti namenjen letošnjim nagrajencem, ki jih je kar enajst. Naziv mladi up Medvod sta prejeli sestri Kaja in Sara Bukovšak. Medaljo za posebne dosežke v letu 2021 je prejela Občinska kulturna zveza Medvode. Podeljene so bile štiri plakete Jakoba Aljaža, ki so jih prejeli Karmen Rebolj, Mojca Furlan, Vida Bališ in Marko Sušnik. Veliko plaketo Jakoba Aljaža so ob visokih jubilejih podelili Prostovoljnemu gasilskemu društvu Preska - Medvode in Prostovoljnemu gasilskemu društvu Spodnje Pirniče - Vikrče - Zavrh. Občina Medvode je ob prazniku dobila tudi dva nova častna občana. Naziv sta si prislužila Ivana Šušteršič ob zaključku tridesetletnega vodenja Župnijske karitas Preska za izjemni prispevek k skrbi za najranljivejše člane skupnosti ter v javno potrditev njenega nesebičnega, predanega in strokovnega dela v korist občanov, in Dušan Brekič za družbeno odgovorno delovanje v svetih krajevnih skupnosti, dolgoletno politično udejstvovanje ter prostovoljno delo v Planinskem društvu Medvode. Rdeča nit slavnostne seje so bile naše življenjske poti, ki neustavljivo rišejo neviden zemljevid neštetih stičišč in križišč. Program je obogatila glasba, posvečen je bil 60-letnici Slovenske popevke. Spomnili so se na še dve obletnici. Letos namreč mineva 150 let od rojstva in 60 let od smrti Hinka Saxa, knjigarnarja, tiskarnarja in urednika, ki se je rodil v Medvodah in je pomembno prispeval k promociji in reprodukciji pisane besede. Ob tej priložnosti so obiskovalcem predstavili nekaj zanimivih informacij o tem pomembnem Medvoščanu. Slavnostni govornik je bil župan Medvod Nejc Smole, ki se je ozrl predvsem naprej in razmišljal o tem, kakšna skupnost bo edina mogla povezano preživeti izzive prihodnosti.

Večer je s slovenskimi popevkami obogatila Darja Švajger s pianistom Jako Puciharjem. Slovensko in evropsko himno ob začetku prireditve pa je zaigrala Godba Medvode.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

oblačno
vlažnost: 91 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

15/20

torek

14/17

sreda

12/16

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

PRIREDITVE / Cerklje, 11. junij 2024

Branje Maistrove poezije

OBVESTILA / Naklo, Šenčur, 11. junij 2024

Joga obraza, muzicirajmo skupaj

IZLETI / Kranj, 11. junij 2024

Kolesarski izlet DU Kranj

IZLETI / Naklo, 11. junij 2024

Pohod DU Naklo

IZLETI / Cerklje, 11. junij 2024

Kolesarjenje DU Cerklje

PRIREDITVE / Škofja Loka, 12. junij 2024

Raziskovalno-razstavni projekt Skupaj

GLASBA / Kranj, 12. junij 2024

Koncert Godalnega kvarteta Rosé

IZLETI / Kranj, 12. junij 2024

Planinarjenje po polotoku Pelješac

 

 
 

 

 
 
 

Požar na strehi osnovne šole / 09:26, 10. junij

Sedaj naj se izprsi "država". Njegova ideja je, da naj bi vsi na strehe dali panele, da bomo "samooskrbni". Solar se veseli.

Znani prvi neuradni delni izidi referendumov / 23:17, 9. junij

Trije dnevi predčasnih volitev proti enodnevnim rednim volitvam nikakor ni primerljivo in pošteno. Ni zastonj ugotovitev, da levičarji niso nikoli zmagali pošteno.

Subvencije za e-kolesa že na voljo / 20:25, 8. junij

Namesto za poplavljence, se denar razmetava za nepotrebna draga električna kolesa.

Prodaja Panvite ali kako levi in desni mešetarji razprodajajo Slovenijo / 11:57, 3. junij

Glede prodaje Mercatorja pa tole. Vlada JJ je prodala del Mercatorja domačinoma Šrotu in Bavčarju. Bratuškova pa vse skupaj Hrvatom. Ne poz...

V dvorcu Visoko na voljo električna kolesa / 10:29, 3. junij

Zavod Poljanska dolina ima preveč denarja, da ga zapravlja za draga električna kolesa. Običajna kolesa bi zadostovala, pa še za rekreacijo je poskrbljeno.

Pripravljeni na legalizacijo ali preprosto ne vemo dovolj? / 06:59, 3. junij

Marihuana je prva stopnica na poti v pogubo. Ali to hočemo?

Za zamudo pri mostu zdaj kriv dež / 23:07, 2. junij

dobro, dela potekajo in bomo potrpeli še nekaj časa, da se vse skupaj dokonča in bo prešlo v uporabo. Me pa zanima, ali bomo Kranjčani sploh...