Letošnji občinski nagrajenci v Medvodah / Foto: Peter Košenina

Dva nova častna občana

Ob letošnjem prazniku Občine Medvode je Komisija za priznanja podelila kar enajst občinskih priznanj. Častna občana sta Ivana Šušteršič in Dušan Brekič.

Program je obogatila glasba, posvečen je bil 60-letnici Slovenske popevke. Spomnili so se na še dve obletnici. Letos namreč mineva 150 let od rojstva in 60 let od smrti Hinka Saxa, knjigarnarja, tiskarnarja in urednika, ki se je rodil v Medvodah in je pomembno prispeval k promociji in reprodukciji pisane besede.

Medvode – Občina Medvode je v sredo, 6. julija, na rojstni dan občinskega zavetnika Jakoba Aljaža, praznovala občinski praznik. Večer prej tradicionalno poteka slavnostna seja Občinskega sveta Občine Medvode, na kateri podelijo občinska priznanja.

Večer na prireditveni ploščadi ob medvoški tržnici je bil seveda v prvi vrsti namenjen letošnjim nagrajencem, ki jih je kar enajst. Naziv mladi up Medvod sta prejeli sestri Kaja in Sara Bukovšak. Medaljo za posebne dosežke v letu 2021 je prejela Občinska kulturna zveza Medvode. Podeljene so bile štiri plakete Jakoba Aljaža, ki so jih prejeli Karmen Rebolj, Mojca Furlan, Vida Bališ in Marko Sušnik. Veliko plaketo Jakoba Aljaža so ob visokih jubilejih podelili Prostovoljnemu gasilskemu društvu Preska - Medvode in Prostovoljnemu gasilskemu društvu Spodnje Pirniče - Vikrče - Zavrh. Občina Medvode je ob prazniku dobila tudi dva nova častna občana. Naziv sta si prislužila Ivana Šušteršič ob zaključku tridesetletnega vodenja Župnijske karitas Preska za izjemni prispevek k skrbi za najranljivejše člane skupnosti ter v javno potrditev njenega nesebičnega, predanega in strokovnega dela v korist občanov, in Dušan Brekič za družbeno odgovorno delovanje v svetih krajevnih skupnosti, dolgoletno politično udejstvovanje ter prostovoljno delo v Planinskem društvu Medvode. Rdeča nit slavnostne seje so bile naše življenjske poti, ki neustavljivo rišejo neviden zemljevid neštetih stičišč in križišč. Program je obogatila glasba, posvečen je bil 60-letnici Slovenske popevke. Spomnili so se na še dve obletnici. Letos namreč mineva 150 let od rojstva in 60 let od smrti Hinka Saxa, knjigarnarja, tiskarnarja in urednika, ki se je rodil v Medvodah in je pomembno prispeval k promociji in reprodukciji pisane besede. Ob tej priložnosti so obiskovalcem predstavili nekaj zanimivih informacij o tem pomembnem Medvoščanu. Slavnostni govornik je bil župan Medvod Nejc Smole, ki se je ozrl predvsem naprej in razmišljal o tem, kakšna skupnost bo edina mogla povezano preživeti izzive prihodnosti.

Večer je s slovenskimi popevkami obogatila Darja Švajger s pianistom Jako Puciharjem. Slovensko in evropsko himno ob začetku prireditve pa je zaigrala Godba Medvode.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

oblačno
vlažnost: 99 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

10/14

četrtek

11/18

petek

9/21

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

IZLETI / Naklo, 29. september 2022

Kolesarski izlet

OBVESTILA / Cerklje, 29. september 2022

Krvodajalska akcija

IZLETI / Kranj, 29. september 2022

Izlet na Kavčič in Lipnik

RAZSTAVE / Kranjska Gora, 30. september 2022

Živopis – narodne noše v delih Mihe Maleša

OBVESTILA / Jesenice, 1. oktober 2022

Dejavnosti za mladino v knjižnici

PRIREDITVE / Bistrica pri Tržiču, 1. oktober 2022

Gutenberški dan

PRIREDITVE / Brezje pri Tržiču, 1. oktober 2022

Spominjarije

PRIREDITVE / Jesenice, 1. oktober 2022

Dejavnosti za mlade

 

 
 

 

 
 
 

Ni še znano, zakaj je zgorel Majdičev mlin / 16:58, 28. september

Tole zažgat je pa kar umetnost.

Trmasto vztrajava pri planinski hrani / 13:58, 28. september

Obema čestitke za uspešno delo in naj bo tako tudi vnaprej.

Na Vitrancu bo nov Mojčin dom / 13:52, 28. september

Me pa prav zanima, kakšen bo ta premični dom. A se ga bo dalo s temelji vred prestavljati po Vitrancu?

Trmasto vztrajava pri planinski hrani / 00:57, 28. september

Vse čestitke <3

V ponedeljek potrdili 3878 okužb z novim koronavirusom / 23:26, 27. september

TI Majstri, ki vse to beležijo.......................... bodo kmalu ugotovili, da nas je v Sloveniji 20 milijonov.
VSE plača DELAVEC.
T

Obnova spomenika v Dolenji vasi / 15:04, 27. september

OBUP. kakšna štala. Za ta denar bi lahko pomagali živečim. Samo ne - je treba žagat stoletne breze, polagat ploščice..... zasajat nova drevesa...... samo da se troši.

Župan Globočnik napovedal ponovno kandidaturo / 10:23, 27. september

Čas je za novega župana.