Matjaž Belšak ima dobrih 130 kilogramov, dvajset metrov je vlekel tovornjak, težak šestnajst ton. Na sliki tik pred ciljem.

Vlekli šestnajsttonski tovornjak

Vleka tovornjaka, mrtvi dvig, viking potisk nad glavo, nošenje uteži in nošenje vreče s peskom. To je pet disciplin, ki so dale najmočnejšega Slovenca. Prepričljivo je to znova Matjaž Belšak z Golega Brda.

Medvode – Tekmovanje za najmočnejšega Slovenca je v soboto v Medvode privabilo 15 tekmovalcev, od tega so bili trije iz tujine. Spodbujali so jih številni gledalci, ki so si prišli ogledat zanimivo dogajanje. Prvič je bilo v Medvodah – ne po naključju. Medvoščan je namreč že večkratni najmočnejši Slovenec Matjaž Belšak, ki je bil tokrat v dvojni vlogi: tekmovalca in organizatorja. Tekmovanje je bilo del festivala Medvode v gibanju.

Začelo se je z najbolj atraktivno disciplino, vleko 16 ton težkega tovornjaka. Na voljo so imeli eno minuto, povleči so ga morali za dvajset metrov. Belšak, ki ima dobrih sto trideset kilogramov, je bil edini, ki mu je to v celoti uspelo. Svojo moč je pokazal še v naslednjih štirih disciplinah: mrtvi dvig, viking potisk nad glavo, nošenje uteži in nošenje vreče s peskom. Naziv najmočnejši Slovenec 2022 je bil po napornih petih urah zanesljivo njegov. »Uspešno sem začel že prvo disciplino. Cesta ni bila povsem ravna, tako da so imeli tekmovalci težave, ni se izšlo idealno. Isti kamion smo že vlekli in so vsi lahko zaključili razdaljo. Naklon, čeprav minimalen, je zelo otežil disciplino. Bil sem edini, ki sem jo končal. Zelo pomembna je pravilna tehnika, pravilen položaj, da nič energije ne gre v prazno. Domače okolje mi je dalo še dodatnih moči,« je povedal Matjaž Belšak, ki prihaja z Golega Brda. To je bila zanj prva takšna tekma po operaciji. Pred enim letom so mu zamenjali desni kolk. »Priprave so se začele že po operaciji z rehabilitacijo, okrevanjem, delom s fizioterapevtom, treningi, vzpostavitvijo zdravega telesa ... Potem pa naprej. Bolj se je tekma bližala, bolj specifične so bile priprave. Po operaciji je to zame prva t. i. strongman tekma. Vmes sem nastopil na eni v polaganju rok. Naprej pa bomo videli, kako bo,« je dodal. Glede na premoč je pričakovati, da bo osvajanje naziva najmočnejši Slovenec nadaljeval, z ekipo pa se bo trudil še izboljšati nivo tega tekmovanja.

Za Belšakom sta se v konkurenci najmočnejši Slovenec zvrstila Tadej Kovačič in Tim Drenovec. Slednji je zmagovalec v kategoriji do 105 kilogramov, med tekmovalci do 24 let pa je slavil Niko Cartl. Belšak je bil najboljši tudi absolutno, kjer pa se mu je najbolj približal Avstrijec Peter Reinthaler, s katerim se zelo dobro poznata. Belšak je namreč njegov trener.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

pretežno jasno
vlažnost: 98 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

5/20

torek

5/25

sreda

8/23

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 4. oktober 2022

Kolesarski izlet

OBVESTILA / Cerklje, 4. oktober 2022

Telovadba

/ Cerklje, 4. oktober 2022

Pohod do letališča

IZLETI / Kranj, 4. oktober 2022

Kopanje v Bernardinu in ogled Miramara

IZLETI / Naklo, 4. oktober 2022

Na Goli vrh nad Jezerskim

PRIREDITVE / Jesenice, 4. oktober 2022

Za otroke

RAZSTAVE / Škofja Loka, 5. oktober 2022

H kapucinom na ogled razstave in knjižnice

PRIREDITVE / Jesenice, 5. oktober 2022

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Žan Košir kmalu na sneg / 20:11, 3. oktober

Bravo Žan , pri 38 letih pa še vedno v formi https://pro-stave.com/bet-at-home/

Križ čez Nepal v petnajstih slikah / 19:37, 3. oktober

Bolš kot fotografije na rantah je pa tole (to sem videl v okolici Kranja):ker se trava samo še balira , je eden rante vrgu ven in zdaj je t...

V spomin na Andreja Demšarja / 15:16, 3. oktober

Besna sem, ker o takih prireditvah ni 'javnega' obvestila. Kako naj vem....
Hvala tudi ženi IVANKI za varstvo...... za vso dobroto. <3

V spomin na Andreja Demšarja / 15:12, 3. oktober

Žal nismo seznanjeni, da se je to dogajalo. Kaj naj spremljamo, da bomo seznanjeni s takšno prireditvijo.... Vse dobro 'atu' in ženi Ivanki, ki sta varovala naše otroke....... <3 <3

Križ čez Nepal v petnajstih slikah / 06:45, 3. oktober

Če mene vprašate(pa me ne), mi je 100x bolj všeč kozouc nafilan s snopi žita ali senom. Tole se mi zdi posiljeno.Če je slučajno komu to všeč...

Gradnja prizidka se odmika / 09:34, 2. oktober

Jesenice, Tržič, Domžale in Kamnik. Občine z nesposobno občinsko upravo.

Rdeča luč jih ne ustavi / 22:11, 1. oktober

AAUUUČ hudo za gorenjski žep.